Alfa Romeo 156 2.0 TS - Moja..:)

JarekFK napisał:
W planach:
Swap silnika na 3.0 V6 z AR 166

mam nadzieje, ze po swapie nie przeczytamy:
JarekFK napisał:
W autku zainstalowana jest sekwencyjna instalacja gazowa IV GEN.
bo jezeli nei stac cie na jazde 2 litrowka to po co pchac sie w 3 litry :P

autko jak na moj gust malo ciekawe, zbyt festyniarskie. jakos nei pasuje mi taki styl w przypadku 156tki.

qualin napisał:
JarekFK napisał:
W planach:
Swap silnika na 3.0 V6 z AR 166

mam nadzieje, ze po swapie nie przeczytamy:
JarekFK napisał:
W autku zainstalowana jest sekwencyjna instalacja gazowa IV GEN.
bo jezeli nei stac cie na jazde 2 litrowka to po co pchac sie w 3 litry :P
Toż to wtrysk podtlenku lpg! ;)
autko jak na moj gust malo ciekawe, zbyt festyniarskie. jakos nei pasuje mi taki styl w przypadku 156tki.
Zgadzam się.

widzę iż nasze forum ma tendencje doprowadzania wszystko do stanu oryginalnego...
tłumik fajnie brzmi :)...

Kosiar napisał:
widzę iż nasze forum ma tendencje doprowadzania wszystko do stanu oryginalnego...
tłumik fajnie brzmi :)...
To nie do końca tak. Porównaj 156 ex-demo alfaclubu. Najlepszy przykład na to, że można zrobić elegancko 156 bez montowania pługu. ;) Ładna felga, gleba i dłubnięte pod machą i od razu inny efekt. Moim zdaniem 156 nie nadaje się na 'dżapan stajl' tuning.

Witam
Dzieki za komentarze i te mile i te krytyczne.. :)

Co do gazu po swapie to nie bedzie go napewno i :) stac mnie na jazde 3.0 V6.. :P
Gaz zamontowany zostal w mojej Alfie z tego powodu, ze kupujac to auto robilem dziennie dystans ponad 80km, 6 dni w tygodniu. Teraz autko stoi sobie wiekszosc czasu w garazu i czeka cierpliwie na moje wizyty w kraju.

Super - piekne autko, tylko te lexusy z tylu mi sie troche nie widzą. Wolalbym zwykle lampy przyciemnic i bomba :P ale to rzecz gustu :)

Co do tylnich lamp to mam dwie opcje. Czarne lexy z Autodelty lub takie jak na zalaczonym zdjeciu. (czarne lustro)

Pewna firma z Uk robi takie lampy, posiadaja one symbol "e" i sa homologowane do uzytku (Road legal)

Nowy Setup...:
Ostatnio z powodu krotkiego urlopu w kraju moja Bella dostala troszke nowych prezentow..:)...:
A wiec:
- zniknela lotka z tylu i wrocily oryginalne swiatla
- zostal usuniety zamek z tylnej klapy
- Alfa dostala nowe swiatla (GTA look z soczewka oraz Xenon 6k)
- Dopelniajac stylu doszy nowe kierunki Clear Black
- Autko dostalo nowe hamulce:
przod i tyl tarcze nawiercane i nacinane
klocki przod Black Diamond Predator
klocki tyl OMP Road&Sport
Plyn Valvoline 5.1
- Pojawily sie rozporki przednia gorna Sparco oraz tylnia OMP
Rozbudowuje sie rowniez audio bazujac na decku Eclipse 5504 z procesorem 2301 oraz glosnikach firmy Orion...
- We wnetrzu zawitaly mieszki w kolorze bordowej skory oraz kierownica frimy Issotta model Katiena.
- Konsola srodkowa zostala pomalowana w kolorze samochodu.

A oto pare fotek:

ee lipy nie ma :)

próbowałeś może z jakimiś jasnymi felgami? no i ta czarna maska osobiście mi sie nie podoba

pozdrawiam

Dla mnie Alfa bez logo na klapie lub grillu to jak kobieca pierś bez sutka ;P

Przedni zderzak też mi się strasznie nie podoba, w żadnej Alfie, wygląda jak z plasteliny :/

Kolorek w sumie fajny. To tylko moja opinia, autko ma się podobać właścicielowi :) Pozdrawiam !

ksenony bez zmywaczy i autopoziomu???? bleeeeee!

czesc! sie wypowiem sie, ok?
wyglada tak jak chciales zeby wygladala i o tym czy fajne czy nie to za bardzo ciezko, bo zawsze jak sie pokazuje cos osobistego to mozna uslyszec ze bardzo ok albo bardzo do bani...
ale ok. alfy lubie i sie czepial nie bede.
marwi mnie co innego; mianowicie rzeczy, ktore moga/moglyby mnie dotyczyc
uwaga!
w jaki sposob zamontowales swiatla ksenonowe skoro nie masz zmywaczy ani automatu do samopoziomowania?

nie wiem jak reszta kolezanek i kolegow ale ja nie znosze wlasnych pomyslow na cos co moze miec wplyw na bezpieczenstwo innych kierowcow. no szlag mnie trafia!

tak sobie pomyslalem..:/

...nie wiem jak reszta kolezanek i kolegow ale ja nie znosze wlasnych pomyslow na cos co moze miec wplyw na bezpieczenstwo innych kierowcow. no szlag mnie trafia!

tak sobie pomyslalem..:/

Zgadzam się! Bo garażowe przeróbki na ksenon jakiś mi też nie leżą... I nie twierdzę, że Twoja bella się pod to łapie, ale po prostu zgadzam się z kolegą wyżej.

A co do samego auta, to czytając cały temat spadł mi kamień z serca, jak zdemontowałeś tą deskę z klapy i zmieniłeś odpustowe lampy na oryginały... Lex'y były modne, nawet bardzo... ale kiedy to byłoooo?? :) Jak dla mnie to autko ok, zawsze lubię czarne alu! Powodzenia i jak ktoś już wcześniej wspomniał, nie przesadź z tuningiem wizualnym, belle wolą jak coś dłubniesz na lepsze, ale mechanicznego... Szpachlę i tjuningowe spojlery zostawmy właścicielom kochanych Golfów i CC/SC :D

Pozdrowionka!

Sporo pracy i pieniędzy cię kosztował wgląd swojej belli i najważniejsze żeby ci się podobała i żebyś był z niej zadowolony i dumny. Wstaw fotki wnętrza.

To czy się podoba czy nie to rzecz gustu jak ze wszystkim ale za wkład pracy brawo nie mniej nie przekombinuj...;)

Tuning to kwestia gustu albo chęć stworzenia czegoś nowego( w grę wchodzi jeszcze spełnienie marzeń z dzieciństwa)

Sorry ale okrutnie to wygląda, zabiłeś pierwotny wygląd który jest jedną z niepowtarzalnych zalet tego auta i to jest koniec, poza pracą i wysiłkiem jaki włożyłeś w modyfikację, nic więcej nie widać. Nie robię tego złośliwie ale to przypomina mi cegłę.
Na pewno jakaś część się nie zgodzi ze mną ale takie jest moje odczucie.
Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót