Alfa Romeo 156 2.0 TS - Moja..:)

• Autor wątku Autor wątku JarekFK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

JarekFK

Guest
W skrocie przedstawie moja Belle..:)
Kupilem ja w 2004 roku jako kompletnie seryjny egzemplarz w niezbyt ciekawym stanie technicznym (oczym dowiedzialem sie pozniej.....:).
W 2005 roku zaczela sie moja przygoda z tuningiem mojej zabaweczki.

Alfa Romeo 156 2.0 TS
rocznik 1998, aktualny przebieg 128 tys. km

Modyfikacje:

Stylistyka:
przedni zderzak Carzone+ grill od AR 147
progi ASD
zderzak tyl ASD
lotka oryginalna Alfa Romeo
blenda na szybe ASD
Lampy przod GTA
Lampy tyl Lexus look + biale kierunkowskazy
Lakier 4 Warstwowy z max iloscia perly na zamowienie + maska oraz felgi lakier czarny
z palety Porsche.

Wnetrze:
Zmiana tapicerki z oryginalnej welurowej na bordowa skore MOMO

Zawieszenie:
Sprezyny Weitec -40mm
Rozporki zawieszenia OMPx2
Amortyzatory Koni Street
Felgi RSL MASE 18X8
Opony Falken FK452 235/40/18 (przod) + Waldi 235/40/18 (tyl)

Silnik:
Filtr Stozkowy K&N
Katalizator sportowy El-tec
Wydech koncowy SW Racing Carbonowy
Swiece NGK Platinum
Uklad wydechowy 2.2 cala

Audio:
Niestety wiekszosc Audio zostala sprzedana :(
Zostalo Radio Kenwood KFC W8027
Glosniki przod Kenwood KFC P703 Comp.
Okablowanie Autoleads
Pilot Basu - JBL

W autku zainstalowana jest sekwencyjna instalacja gazowa IV GEN.

W planach:
Swap silnika na 3.0 V6 z AR 166
Wyrzucenie lotki z bagaznika, zmiana lamp tylnich na czarne Hella lub czarne lexus
z oferty Autodelta oraz czarne kierunki.
Zmiany we wnetrzu (zegary indiglo, pomalowana konsola srodkowa pod kolor samochodu
dodatkowe wskazniki, nowa kierownica oraz galka zmiany biegow itp.)
Oraz nowe Audio....

A oto fotki: (niestety nie za specjalnej jakosci, ale jak bede w Polsce porobie lepszej jakosci oraz wnetrza.

Nie jest to pierwsza modyfikacja tego samochodu ale o tym moze kiedy indziej...
Pozdrawiam
Jarek

super mi się podoba :mrgreen: tyle lampy zmienił bym na lexusy w czarnym wydaniu ale to rzecz gustu :)

progi ASD
zderzak tyl ASD
blenda na szybe ASD

moim zdaniem te elementy tylko psują wygląd Twojej alfy ;//

Mdx napisał:
progi ASD
zderzak tyl ASD
blenda na szybe ASD

moim zdaniem te elementy tylko psują wygląd Twojej alfy

Zgadzam się z kolegą Mdx- dla mnie osobiście tego typu tuning wizualny to niestety zalatuje mocno Golfem :(

jak dla mnie to jest OK - lexusy zmień na czarne , wywal to skrzydło z tyłu , i przyciemnij szybki - i bedzie miód malina :)
bardzo fajne fele !!!!!! czy hamulce były modyfikowane ??? - widzę czerwone zaciski :)
zapodaj foto ze środka i powodzenia przy modach
wielu przeciwników znajdziesz na forum takiego kierunku tuningu jaki obrałeś - nie ma sie tym co przejmować - skoro tak Ci sie podoba to tylko i wyłącznie twoja sprawa.

mi tez pisali że lampami lexus black psuję wygląd auta :) mnie się podobają przy czarnym nadwoziu i już :)

Dzieki Wszystkim za ocene....:)
Co do wygladu, to jeszcze nie jest powiedziane ostatnie slowo...
Zderzak tylny napewno bedzie wygladzony i napewno pozbede sie tych przetloczen na bokach. Progi moim zdaniem pasuja do reszty...raczej smiesznie wygladalo by to auto bez nich a z tym zderzakiem. Co do lotki (przeziez to oryginal..;) ..) to sie zgadzam, lotka bedzie usunieta juz niedlugo. Lampy rowniez beda czarne...albo Hella albo AutoDelta (choc jeszcze FK ma w swojej ofercie ciekawy wzor.) Pozatym faktycznie Alfa w oryginale jest najpiekniejsza. Ale mi nie chodzilo o to...moje auto ma wygladac tak jak ja chce zeby wygladalo, a nie po to zeby innym sie podobala czy tez nie podobala. Sa gusty i gusciki...:)
Co do hamulcow, to seria jak narazie (zaciski sa tylko pomalowane na czerwono) a w planie jest przeszczep hamulcow z 3.2 GTA.... ale to juz z nowym silnikem.

A co do wygladu....hehe to wrzucam zdjecie jak to autko wygladalo kiedys.....tylko mnie nie niszczcie za bardzo......hehe......
Aha pochwale sie jeszcze (choc nie wiem czy to powod do dumy...hehe) caly kit z tym zderzakiem zapewne znienawidzonym przez milosnikow oryginalu... byl budowany wlasnie na moim samochodzie i to jego zdjecia mozna znalezc w calej europie na roznych allegro, ebayach itp..... serwisach aukcyjnych....;)

Pozdrawiam
Jarek

Lakierek super !!! Mam uczulenie na Lexusy, jak sama nazwa wskazuję są przeznaczone dla Lexusów, ale kwestia gustu...

Lotke w diabły wywal...

Fele fajnutkie...

Błagam nie przesadź z tuningiem...

Pozdrawiam Alfisti

Bardzo fajne auto....miałeś
wymieniłbyś tą rozdziawioną paszcze i było by fajnie

Boski lakier!

Ogółem, gdyby ściągnąć lotkę byłoby jeszcze lepiej!

Felunie też cudne! :)

JarekFK napisał:
A co do wygladu....hehe to wrzucam zdjecie jak to autko wygladalo kiedys.....tylko mnie nie niszczcie za bardzo......hehe......
Jarek

no faktycznie porażka ale teraz znacznie lepiej :DDD ,lakier daje rade

Z calego auta podoba mi sie jego przod, zderzak ala Cadamuro Design, czarna maska, fele,ogolnie okay tylko, ze ten tyl auta to wogole mi nie podchodzi.

Mnie najbardziej podoba się lakier.
Tak jak powiedziała Sylwia: przód jest na prawdę fantastycznie spasowany. Z tyłu przede wszystkim lotka mi nie leży, nie leżą mi też do końca światła, ale one ujdą :) Natomiast jeśli chodzi o zderzak proponowałbym oryginał z GTA, podobnie jak listwy progowe, które z racji tych przetłoczeń na środku nie pasują trochę do całości.
No cóż, jak zauważyłeś kwestia gustu, jednak wrzucając tutaj swoje fotki musisz liczyć się z krytyką niestety.
Pozdrawiam.
- Rafał

A dla mnie te zderzaki a'la 147 są paskudne, już lepiej zrobić lifting albo a'la GTA. Felgi, progi, a nawet tylny zderzak są ok. Jednak jak wszystko to kwestia gustu.... :)
pzdr

Amortyzatory
Powrót