• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[155] ALFA ROMEO 155V6 ( foty,historia, technika, dyskusje )

Złoty lub - zamiast grafitu - tytanowy :)

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Albo nie rób złotych bo ja do siebie takie chcę więc aby dwóch nie było.

chcesz byc orginalny to pomaluj na rózowo

Na marginesie będę sprzedawał opony pół roczne 215/40/16 toyo t1r bo speedliny idą do garażu lub na sprzedaż

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Panowie zdechł mi chyba czujnik cieczy - nie pokazuje temperatury zegar.

Gdzie on jest i jaki tam przychodzi?

Czujnik temperatury na wskażnik jest przy termostacie na dwie wsuwki.
u mnie dwie Alfy z uszkodzonym Alternatorem i zmuszony jestem jeżdzic fordem

A jest jakiś osobny czujnik przegrzania silnika?
Bo ostatnio zapala mi się czerwona lampka przegrzania a wskazówka poniżej 90*C i silnik na pewno się nie przegrzewa

Ostatnia edycja:
Według mnie ten czujnik nie będzie pasował,bo eper mówi,że pasuje do 2.0 Q4 i TS 16V. V6 ma inne numery.Druga sprawa jest taka,że czujnik w V6 piny ma obok siebie a ten ma ułożone w literkę T.

Może pasować różni sie tylko układem wsuwek ale to bez znaczenia bo wsuwki z instalacji są zapinane każda pojedyńczo i tu układ nie ma znaczenia tylko trzeba zapiąc odpowiedni kabelek na wsuwkę czujnika

Opony do 17 pierwszy raz kupione Pirelli zobaczymy co potrafią przypominam o ofercie sprzedaży speedliny plus opon
206.jpg

Wie ktoś czy istnieje alternatywa dla stabilizatorow eibacha mówię tu antyroll kid
Bo chciałbym to usiebie założyć

nie ma, jedynie od wersji formula przedni ma 23mm a tylni 19mm, normalnie to 22 i 17mm

Amortyzatory
Powrót