Alfa Romeo 155 prezentuje się fanom marki.

• Autor wątku Autor wątku Wujek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wydaje mi sie, ze niedawno widzialem ja na zywo - prezentowala sie swietnie.

piękna 155-tka , śliczna! , ja mam taką samą , pewnie niebawem się nią pochwale na forum :)

piękna 155-tka , śliczna! , ja mam taką samą , pewnie niebawem się nią pochwale na forum :)
... Kolejną? ;)

155 rwd - zalety rwd i stylistyki 155 chyba by spowodowały, że 155 biła by na łeb we wszystkich rankingach bmw e36 ;)

Co tam testy, wystarczy popatrzeć na ówczesne wyścigi DTMu i wiadomo co się lepiej prowadzi :D
DTM jak dtm - tam miała przecież v6 90 stopni rozwarcia, napęd na cztery łapy i inne kosmiczne wówczas rozwiązania. :P W btcc startowała w roku 1994 bodajże i 1995, w tym samym czasie z bmw e36. Można znaleźć na youtube filmiki :D

Pomyśleć, że kiedyś marzeniem był Maluch ;)
A teraz...
Pierwsze auto i klasyczna Alfa :)

He he he No tak się składa ze ja też mam podobną co prawda nie wygląda tak ładnie bo lakier się łuszczy ale to jest kwestia czasu, a właśnie tylko ja mam z innym silnikiem bo w mojej jest 8v. :)

Świetnie się prezentuje ma to coś choć nie podobają mi się ogólnie 155 to niektóre zwracają na siebie uwagę, ta jest jedną z tych. :eek:1997 to sam koniec produkcji ;) Fajne auto

Dziękuję za słowa uznania. Alfka dostała kompletne zawieszenie przednie i układ wydechowy.

piekny kolor, pamietam ze też ze 3-4 lata temu taka stała w komisie w bdg, strsznie na nią chorowałem pomimo ze była troche do dopieszczenia..

salonowa z PL ona jest??

Tak, salonowa z Polski.
A kolor jak dla Alfy to chyba średni mam. Ale już się przyzwyczaiłem.

Wiosenny kwiatek.
Niech mnie ktoś poratuje osłoną kolektora wydechowego do 2.0 16V. Taka nie typowa, na 3 śruby, były takie w GTV.

czesto jezdze e36 2.5 192 hp i ogolnie auto wypada gorzej niz moja V6. W srodku designu nawet nie porownuje bo nie ma do czego. Prowadzi sie podobnie, zaleta oczywiscie jest naped na tył ktory daje troche frajdy, ale to 190 koni to za mało zeby dobrze latac bokiem. Najgorzej jest z dzwignia zmiany biegow - lata jak w matizach i chodzi mało precyzyjnie. Moze jestem troche przewrazliwiony bo przyzwyczaiłem sie juz do mojej alfy, ale roznica jest wielka :)
Ogolnie gdybym miał wybierac ktorej z tych aut w obojetnie jakich wersjach silnikowych wybrałbym z pewnoscia Alfe :D

Wujku Wujku, na "hamburgu" mieszkasz, i że my nigdy nic ten teges, ja zawsze jak z piesem chodziłem to podziwiałem zza ogrodzenia :):)

Michu1, nie widzę przeszkód, możemy się spotkać, pogadać i pooglądać nasze autka.

Amortyzatory
Powrót