[155] Alfa Romeo 155 2.5 V6 Alfa Rosso

Świetna robota !

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kredens powrócił do garażu odmieniony :D

Teraz zaczynamy zbrojenie skorupy.
Na pierwszy ogień wygłuszenie. Już wszystko wymierzone, teraz tylko dokonać wyboru mat i kleić...

Kurde, ile zostało przy tym aucie zrobione. Robi wrażenie :)

Jakie maty masz w spectrum zainteresowania?

Prawdopodobnie blachy będę wyklejał AB-25 Premium light z www.bitmat.pl, zastanawiam się nad dachem... (bo zrobię czołg masą) Zamierzam też wykleić matami te fabryczne korytka w nogach bo popękane i się kruszą. Nie wiem jeszcze co przykleję na drzwi zamiast tej fabrycznej folioszmatki bo w większości jest w rozsypce bo tylu latach..

Piękne auto (chociaż kanciate ;)) i piękna robota!
Szacun Tom za rozmach i dokładność, z jaką działasz!

Kanciaste i takie ma być :) My się z Tomkiem nie pierdzielim i składamy nasze kanty nawet na ori gratach.

Tomas ocipłeś? Dach będziesz wyklejał? :D Przekonaj mnie why :)

Dzięki :) Działamy bo auto ma żyć przynajmniej drugie tyle ile ma :D

Kanciaste i takie ma być :) My się z Tomkiem nie pierdzielim i składamy nasze kanty nawet na ori gratach.

Tomas ocipłeś? Dach będziesz wyklejał? :D Przekonaj mnie why :)

BO:
1) Mniej będzie słychać deszcz (LOL)
2) to tylko 3 kg - 100x120 cm pi razy drzwi a V6 to rajdówką nigdy nie była i nie będzie
3) może będzie trochę ciszej...
4) wiem, że i tak nie przekonałem (LOL)

A z tematów wyciszenia będę się jeszcze zastanawiać czy nie walnąć jakiejś uszczelki na ranty przedni drzwi z przodu i góry bo ten świst powietrza przy wyższych prędkościach mnie mocno zdziwił swego czasu...

Wyklej dobrze podłogę - zajebiście zniknie szum od drogi, do tego na pewno warto dobrze zrobić drzwi. Podłogę mam zrobioną i jest mega, teraz następne robię drzwi, na końcu chciałbym ścianę grodziową od silnika zrobić ale to trudne bo warto wyjąć trochę rzeczy do lepszego dostępu więc to pewnie połączę razem z rozbiórką całego przodu do konserwacji. Myślę że dach można sobie darować.

Amortyzatory
Powrót