[155] Alfa Romeo 155 1.8 TS Silverstone by Si3b0

• Autor wątku Autor wątku Si3b0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Poszła odpowiednio:) Rynek wygląda tak jak na większość alf - po 9 sprzedanych alfach coś mogę powiedzieć o rynku i mówiąc wprost jest słabo. Nie tylko na 155. Nie wiem gdzie te rzesze fanów z facebooka i forum :)

[MENTION=157]Lukasz A.[/MENTION] Tu raczej nie chodzi o posiadanie gotówki, ale o ogólną mentalność i psychologię rynkową. Na te bardziej zadbane i ciekawsze egzemplarze musi znaleźć się konkretny klient, który doceni nie tylko samochód, ale często i włożone w niego serce, czas i fundusze, bo większość potencjalnych odbiorców to ktoś w rodzaju postaci "nie no, tyle to nie", która samochody wycenia na podstawie najniższych zakresów cen z portali sprzedażowych (w większości dla samochodów już porządnie "zmęczonych życiem").

U nas ma być igła od Niemca za cenę złomu, dotyczy to wszystkich aut.

No Niemiec jest bardziej oszczędny niż Polak więc te igiełki to też takie że hoho :)

No Niemiec jest bardziej oszczędny niż Polak więc te igiełki to też takie że hoho :)

Nie mogę się z tobą zgodzić. Szukałem ponad rok 146 ti u nas w kraju. Miała byc bez gazu , w jak najlepszym stanie. Po roku poszukiwania na autoscout24 pojawiła się 146 ti z przebiegiem 63 tysiecy kilometrów w Dreznie. Kupiłem ja w ciemno , lakier rosso 130 oczywiscie wypłowiały , ale silnik , skrzynia itd. ok. Dałem 700 euro , do tego koszty dojazdu itd. Miałem kupic za 3000 złotych ti zielone , nie bite było , bo sprzedawca mi je pomierzył. Miało być 163 tysiące przejechane. Przez COVID nie mogłem się ruszyć i auto zostało sprzedane. Okazało się że auto miało drugi silnik cf2 , wał po szlifie , nowe panewki które długo nie pochodziły, a przebieg ponad 280 tysięcy. Jakby ktoś u nas sprzedawał ładne ti to i 10 tysiecy bym dał, ale znalezc ładne 146 ti w naszym kraju to marzenie

Ostatnia edycja:
Takie przypadki też się zdarzają jednak wszyscy myślą że każde auto z Niemiec to igiełka, no nie, nie jest :)

a idź Pan.. a ja wlasnie pare msc temu kupilem 159 :P
Teraz juz plan na kolejną ale w Ti a jakbym wiedział i zaglądał (ale cos wiecznie brak czasu) to może i bym ją odkupił... mam nadzieje, że posłuży komuś :P

P.S jak kupiłeś 4C to koniecznie trzeba się zgadać bo chętnie bym obczaił tą zabawke :P

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót