[155] Alfa Romeo 155 1.8 TS Silverstone by Si3b0

• Autor wątku Autor wątku Si3b0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
opowiadaj :)

Jeździ to juz ?
Sprzedaleś ?

co i jak tam :)

Cześć, kupiłem Giuliette Sportiva, 155 sobie stoi, jak ktoś ma mechanika na Śląsku/opolskim/dolnośląskim który się tego podejmie to proszę o polecenie :)

Cześć,
wrzucam to dla Ciebie Grynfix, bo upominałeś mnie i wkurzałeś tym, że Alfa stoi:D

Obecnie zeswapowany silnik na taki sam 1.8 ts 8v (zdrowy), wymieniona skrzynia, obniżone zawieszenie (james-40mm + amorki ta-technix - tani zestaw ale innego nie było), serwo ze 156, wszystko poskladane na osprzęcie który miałem. Auto jeździ, ale jeszcze nie jest zrobione na 100%. Wszystko pouszczelniane, nic nie cieknie itp.Alfa.jpg Marzę o tym, żeby przejechać się nią na Forza Italia.

Klima wyrzucona, Wpadną dystanse, dzisiaj jadę po progi ze 145 QV, planuję ją okleić w BTCC na końcu + będzie wydech cały z nierdzewy. Dokładka przednia lakierowana na czarno, progi też. Mam zdjęcia jakiś filmik, zrobię profi sesje po skończeniu (planowanym na sierpień) i tu wrzucę.

W międzyczasie modzę moją julkę 2.0 jtdm 150hp, na dniach wpada turbo ze 170hp + dolot gsr + fmic + dpf off + egr off + downpipe + remap na ok. 220 hp.

Mam nadzieję, że tu jeszcze siedzisz przyjacielu, bo jesteś tu ze mną odkąd ją kupiłem. Chętnie do Ciebie przyjadę, jak będzie jezdzić:)

Pozdrawiam:)

- - - Updated - - -

opowiadaj :)

Jeździ to juz ?
Sprzedaleś ?

co i jak tam :)

Daj znać czy tu jeszcze jesteś:)

- - - Updated - - -

A tutaj moja Giulietta 2014 Sportiva, oczywiście rosso :)
Dokładka przód + progi Maxton, tył dyfuzor z alfisti.net, Eibach sprężyny, dystanse 25mm tyl 20mm przód, i parę różnych innych pierdół, ale już nie chce mi się zakładać tematu - bo niestety forum wymiera.

65172711_3479230588769496_7710168940084723712_n (2).jpg64760355_695338600901887_622597037593985024_n (1).jpg

Ktoś tu ode mnie zabrał właśnie przed chwilą nakładki progowe z Qv. Będzie fajna ta bella... :)

Noooo :)
Po przypadkowym spotkaniu na fejsie wracam :)
Dobrze widzieć, że żyje i ma sie dobrze ;)
Pewnie zaraz sie zgadamy na fejsie i bedzie wszystko można dograć jeśli chodzi o spotkanie sie :)
a jestem bo mi ją podkupiłeś nie dobry zły człowieku haha.. Byłem w czwartek.. przez weekend chciałem przemyśleć ten zakup bo sam wiesz w jakim stanie była.. i jakby nie to, że moja ex krzywo sie na mnie patrzyła to pewnie bym kupił ją .. nie zdążyłem bo podkupiłeś to chociaz dopinguje w tworzeniu fury :)

Cześć,
niedługo będzie robiony kompletny wydech z nierdzewki, swap hamulców na brembo, dolot, większa felga itp.

Niebawem wrzucę fotki:)
Ktoś tutaj jeszcze zagląda:)?

ja też! Czekamy na raport ;P

Ja również czekam na dalszy rozwój tematu.
PS. czy przy okazji zmiany hamulców na Brembo wejdą felgi:
1. Fabryczne 15 z wersji Q4 ?
2. 16" speedline ?

Ja również czekam na dalszy rozwój tematu.
PS. czy przy okazji zmiany hamulców na Brembo wejdą felgi:
1. Fabryczne 15 z wersji Q4 ?
2. 16" speedline ?

Ani jedne ani drugie, pod Brembo w 155 cholernie ciężko znaleźć pasujące felgi.

Jak serwo ze 156, pasuje P&P, jest większe czy coś? Pasuje do niego pompa hamulcowa ze 155?

Co do felg, chyba 17 cos a'la oz superturismo.
Co do 155, auto stoi bo troche mam nowych zabawek :) zaciski brembo czekaja, 155 przepoleruje i schowam do garażu, wyjade na pare zlotów i tyle, załączam zdjęcia zabawek, mam nadzieje, że mnie zrozumiecie:)
166 3.0 V6 4HP20 + 4c 2015 Rosso Competizione

IMG_20200510_142025.jpg
IMG_20200516_135049.jpg

No chyba jestem w stanie Cię zrozumieć...

Powoli rozważam sprzedaż 155. Jeżeli jest ktoś chętny to śmiało pisać/dzwonić. Powód: po prostu mi się znudziła :(

Powoli rozważam sprzedaż 155. Jeżeli jest ktoś chętny to śmiało pisać/dzwonić. Powód: po prostu mi się znudziła :(
Bullshit :) chwal sie co robisz...

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

znudziła mi się, więc za 2 tygodnie wkładamy 20VT zeby to jechalo jakos:P

Sprzedana, poszła w dobre ręce do Zielonej Góry:) Można zamknąć/usunąć temat

Amortyzatory
Powrót