Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark ;)

super....ps jakim aparatem robiłes zdjęcia? Poddane obróbce czy ustawienia manualne?

Zdjęcia robił Mrutyna jak sądzę. Zajmuje się fotografią profesjonalnie, więc pytania kieruj do niego.
Pozdrawiam.
- Rafał

No to jutro ją pooglądamy i przetestujemy. No i wygnieciemy te skórki :D

Bananowa skórka... Zawsze marzyłem o czarnym aucie z kremową albo bananową, jak kto woli, skórą w środku. Co do Twojej Alfy to widać, że zadbana. Dużo tych naklejek z tyłu ;)

Troszkę odkurzymy temat :) sobotnia sesja i jej efekty poniżej

maęe_DSC1128.jpgmaęe_DSC1131.jpgmaęe_DSC1177.jpgmaęe_DSC1192.jpgmaęe_DSC1213.jpgmaęe_DSC1096.jpg

Ostatnia edycja:
Wow, boskie te zdjęcia! :) Jak się nazywa ta technika?

Gosia ta technika to HDR, też czasami ją stosuję. Tą techniką wyciąga się więcej szczegółów zwłaszcza w miejscach mniej doświetlonych i nadaje bardzie "dramatyczny" wygląd niebu.

Właśnie miałem napisać, że trochę przesadziłeś z tym HDR-em, bo tło na zdjęciach pod mostem straciło kompletnie głębię. Tło jest płaskie, wygląda jak fototapeta, co często jest winą zbyt ostrego HDR-a. PiterR nie obraź się, ale takie było moje pierwsze wrażenie. Pomyślałem, że to HDR i w dodatku dość mocno podkręcony.
Jeżeli to nie HDR to możesz zdradzić co to za technika?

hmmm, a w jakim to jest miejscu robione? czemu mi sie to kojarzy ze gdzies w Milowce:D>??? tam tez jest taki most:)

piekna Alfa, wogole 147 sa swietne. no i zdjecia rewelacja, ale to juz wiesz:D

Też przyznam, że z początku pomyślałem o HDRze ale w przeciwieństwie do sickboy'a uważałem to za bardzo delikatny ingerencję. Fotki jak najbardziej na +. O ile nie wysłałeś na konkurs na zdjęcie miesiąca powinieneś wybrać dwie najlepsze i to zrobić ;) A Bella jak to Bella... Piękna...

Właśnie miałem napisać, że trochę przesadziłeś z tym HDR-em, bo tło na zdjęciach pod mostem straciło kompletnie głębię. Tło jest płaskie, wygląda jak fototapeta, co często jest winą zbyt ostrego HDR-a. PiterR nie obraź się, ale takie było moje pierwsze wrażenie. Pomyślałem, że to HDR i w dodatku dość mocno podkręcony.
Jeżeli to nie HDR to możesz zdradzić co to za technika?

Nie ja to przerabiałem więc nie wiem co to za technika. Podejrzewam, że to tylko delikatnie podkręcone kolory. I nie mam się o co obrażać - każdy komentarz mile widziany :) HDR wyglądą trochę inaczej i robi się go z 3 innych zdjęc - tutaj jest tylko zdjęcie.

hmmm, a w jakim to jest miejscu robione?
To jest pod mostem w Mucharzu - droga z Wadowic na Suchą Beskidzką, Maków Podhalański.

O ile nie wysłałeś na konkurs na zdjęcie miesiąca powinieneś wybrać dwie najlepsze i to zrobić
Taki jest plan, ale tego zdjęcia co chce wysłać to tutaj nie ma :)

nadaje bardzie "dramatyczny" wygląd niebu.
A co do nieba to zdjęcia były robione w dość pochmurny dzień, stąd taki wygląd chmur :)

Ostatnia edycja:
Nie ja to przerabiałem więc nie wiem co to za technika. Podejrzewam, że to tylko delikatnie podkręcone kolory. I nie mam się o co obrażać - każdy komentarz mile widziany :) HDR wyglądą trochę inaczej i robi się go z 3 innych zdjęc - tutaj jest tylko zdjęcie

Tak czy inaczej zdjęcia są przepiękne, nie mogę się na nie napatrzeć :) też chcę takie :( :D

To jest pod mostem w Mucharzu - droga z Wadowic na Suchą Beskidzką, Maków Podhalański.
Znam to miejsce, ale nie wiedziałem że da się wjechać pod most. Często jeżdżę po tym moście.
Nie ja to przerabiałem więc nie wiem co to za technika. I nie mam się o co obrażać - takie jest Twoje zdanie HDR wyglądą trochę inaczej i robi się go z 3 innych zdjęc - tutaj jest tylko zdję
Zgadza się, w technice HDR powinno się mieć przynajmniej 3 zdjęcia przedstawiające ten sam kadr, ale o różnych wartościach ekspozycji. Chociaż nie ma problemu żeby zrobić HDR z jednego zdjęcia jak się ma plik w formacie "raw".

PS. ładne autko :)

Amortyzatory
Powrót