• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[145] Alfa Romeo 145 "Miętusek" - Klakierr

W sumie fotkę cyknęła moja dziewczyna, nie widać ale siedzę w aucie :D
No ale filtra nie mam, tylko zwykły UV na razie (nowy obiektyw, inna średnica).
Zastanawiam się, czy nie zrobić delikatnego HDR w Photoshopie... lakier by lepiej wyglądał i dostałoby większej głębi.

Lekki HDR
200.jpg
czy jednak oryginał
201.jpg

Oryginał. HDR jest nienaturalny. Las, słońce nisko, a na zdjęciu jasno jak w samo południe.

Jersey - po prostu tak jasny obiektyw i trzy tony lamp ;p
Się do Grześka umawiałeś? Bo ja jakoś teraz muszę.

Nie mam czasu się wybrać nawet do mechanika pod domem, a co dopiero pod Starogard. Nawet soboty zawalone i tak do końca maja. Jak tak dalej pójdzie to zajeżdżę Paskudę zanim ją naprawię.

Bardzo ładna. Gratuluję i miłej jazdy życzę:)

Ślicznotka ma wymieniane uszczelniacze zaworowe i olej, ale oczywiście przy okazji musiały pojawić się dodatkowe koszty. Okazalo sie, że klin na kole wałka rozrzadu jest juz wyrobiony. Mechanik mowil, ze na jeszcze kilka tysiecy wystarczy, no ale postanowilem przy jednej robocie je wymienic. Jako, ze cena tureckiego zamiennika i ricambi originali nie różniła się zbytnio, Miętusek dostanie oryginał.
attachment.php

attachment.php

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

Załączniki

• IMG_20140528_155757.jpg
    IMG_20140528_155757.jpg
    57.1 KB · Wyświetleń: 247
  • amybasud.jpg
    amybasud.jpg
    95.9 KB · Wyświetleń: 260
Ostatnia edycja:
eh...
Spłukałem się, ale dodatkowo robię rozrząd (w sumie jedna robota, a nie do końca wierze, że był wymieniony cały przez poprzednika).
Zestaw INA + pompa Valeo, której nie sfociłem ;/
attachment.php

Załączniki

• IMG_20140528_155843.jpg
    IMG_20140528_155843.jpg
    295.3 KB · Wyświetleń: 260
Ostatnia edycja:
Anom... A 115 ma wieksze mozliwosci.
Turbo bede mogl sprzedac Ci jak bedziesz chcial.

To nie lepiej chipować niż wymieniać na 115? Z tego co pamiętam z tematu Cinka o chipach to 105 da się do 150 km i ładnych paru niutków więcej wykręcić. Pewnie 115 da się wyżej, tylko czy Ci się to opłaca?

Zmienna geo, duzo daje. Potencjal silnika - ok 180/190km.

Znam człowieka któremu 105 się zatarł i włożył po prostu słupek ze 115. Jeździ, tyle wiem. Motor-shaden?

Dla mnie koszta, żeby zrobić to porządnie i później jeszcze modzic przewyższają sensownosc tego zabiegu. Już wolał bym kupić ( stała na tablicy) 145 z silnikiem od fc, niedokończony projekt ale odpalala. Jak bym miał miejsce to bym ja wziął ( wiadomo trzeba by zobaczyć w jakim jest stanie itd)
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Amortyzatory
Powrót