• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[145] Alfa Romeo 145 "Miętusek" - Klakierr

Troche nie to... Jesli mozesz usuń swoje zdjecia.

Kompletny świecznik zakupiony.
uploadfromtaptalk1397746623101.jpg
Oczywiście Boscha.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

prawie 204 tys kilometrów na blacie - komplet świec zamocowany.

Plany niestety się nieco zmieniły... trza dalej naprawiać to co poprzednicy popsuli (lub samo się rozpadło).
- rozrusznik
- odma
to priorytety.

Ostatnia edycja:
no czyli jednak świece udało się wykręcić :p

no i jak tak problem dymienia, nie powrócił?

Dało, sam się bałem, a mechanik robił to dwa dni. Napierd...zielił się z tym, a skasował stosunkowo niewiele. Przy okazji powiedział mi kilka ciekawych rzeczy, które na pewno wykorzystam.

Problem dymienia raz jest, a raz go nie ma. Teraz jak świece da się wykręcić normalnie, muszę zmierzyć kompresje. Niestety ten nie miał manometru do dizoli... "Szwagier pożyczył". No ale to się wszystko powoli da.

Np. że rozrusznik trzeba zregenerować, że kielich trzeba zespawać, bo pękł w jednym miejscu, że jest w stanie wymienić gumy zaworowe bez ściągania głowicy :) Takie tam.
"wielu tu było, no a niektórzy nie powinni" - kilka rzeczy jest po prostu do poprawy. No ale powoli... i się da.

Ostatnia edycja:
Dziś wykręciłem wspominany rozrusznik. Jutro oddam go do regeneracji i zamontuje. Mam nadzieje, ze dotrą do mnie moje zakupy (odma, kijek, rura do obudowy filtra pow.)

To widzę, że masz podobny problem do mojego. Powodzenia w naprawach, bo Miętuska warto ratować :D

Jersey nowe to to nie jest, ale powoli i będzie git :)

Dragos - Nową nie... Używe z przewodami (ktore mi pekly). Cale 30zl, więc nie jest zle.

(204tys km na liczniku)

Dziś założyłem zregenerowany rozrusznik. Troche sie namęczyłem, ale satysfakcja jak zwykle ogromna!

Szczotkotrzymacz i robota regeneratora - 100zl.

Szczotek już nie było i to jakiś cud, że jeszcze odpalał. Teraz jest dużo lepiej.

491.jpg

Będąc pod autem zauważyłem pęknięcie paska wieloklinowego/alternatora.
attachment.php

Wymieniłem na nowy, wzmacniany Gates.
attachment.php

Załączniki

• uploadfromtaptalk1398794614856.jpg
    uploadfromtaptalk1398794614856.jpg
    57.6 KB · Wyświetleń: 289
  • uploadfromtaptalk1398794537490.jpg
    uploadfromtaptalk1398794537490.jpg
    52.5 KB · Wyświetleń: 255
Ostatnia edycja:
Nastepna operacja: wahacze, przeguby, spaw kielicha i uszczelniacze zaworowe. Tylko odlozyc nieco musze.
Małe pytanko: myslalem o wahaczach VEMA czytalem pozytywnw opinie w necie, ale... Mial ktos?
Przeguby prawdopodobnie GSP - to samo pytanie.

Ja mam wahacze i końcówki drążków "Vema" od ok 25-30 kkm i nic się nie dzieje. A przeguby dałem pierwsze lepsze raczej z tańszych ok 45 kkm temu i też na razie mam spokój.

:D
Miało być do 'zdjęcie miesiąca' ale nie wiem czy się nada...
attachment.php

Załączniki

• DSC02782ostr2.jpg
    DSC02782ostr2.jpg
    142.2 KB · Wyświetleń: 183
Jak dla mnie , bardzo fajne zdjęcie .Takie normalne a nie jakieś przerabiane .Jeżeli się zdecydujesz to ja będę za:)

Trochę autofocus nie złapał i się nieco rozmazało, spróbuje wysłać na przyszły miesiąc, tylko te plamkę wody z lewej strony przy kole usunę. No i zobaczę jeszcze. No ale... fajnie byłoby wisieć w kalendarzu :D

Byłaby odmiana , a nie tylko 159 , brerki i Gtv-ki ;). Usuń tą plamkę i wysyłaj .

Spróbuj założyć zółty filtr i dziabnąć go bardziej z boku, pod słońce? Tak z dwa kroki w lewo? Ale jak wystawisz zdjęcie to masz mój głos. Miętus forever :D

Amortyzatory
Powrót