[159] Alfa Rome 159 Black Pearl By Krwiaczek

No i wszystko się wyjaśniło. Po tygodniu męki i mechanika okazało się że bella miala problem z czujnikiem położenia Wału i z synchronizacja faz rozrządu. Jutro bella będzie odebrana od mechanika a w poniedziałek jedzie na wgrywanie wstępnej mapy stage 2. Mam nadzieję że będzie już wszystko okey.

Wysłane z mojego RMX3474 przy użyciu Tapatalka

No to po kilku miesiącach przerwy zabawy z Bellą wracamy w troszkę nowym wydaniu. Mechaniczne alfa jest już tip top pozostały sprawy wizualne które idą do przodu. Nowe buciki już są dokladka przód wleciała chodź była z nią męka.... Oto kilka zdjęć aktualnych. W tym tygodniu albo za tydzień będę walczył z, zaciskami i tylnymi sankami i wachaczami żeby poszły w kolor.
60f9eef8fa5fdf6a53f3f62617138590.jpg
ae9cf2ac4150c69c70ea4c256a01ef8e.jpg
caacb3f488698cc998a32f49878d8be5.jpg

Pokaż jak to jeździ lepiej, a nie dokładki:D

Jeździ i to dobrze [emoji48][emoji48][emoji48] może kiedyś spotkamy się na drodze [emoji87]

Możesz pochwalić się choćby wykresem?
Ciekawi wszystkich obserwujących jak to wyszło :)

Możesz pochwalić się choćby wykresem?
Ciekawi wszystkich obserwujących jak to wyszło :)
Pochwale się jak tylko będę Belle chamowal. Bo narazie to więcej stoji niż jeździ. Bo nie mam czasu przy niej grzebać od ostatniego posta z lutego zrobiłem nią może 400km więc silnik się jeszcze dociera jeszcze dwie wymiany oleju. I za 3 olej docelowy. I jeśli ktos zna dobrego blacharza lakiernika z okolic chrzanowa to chętnie poproszę o kontakt.

I tak w najbliższym czasie alfa ma delikatne bolączki typu zjechane przednie lozysko prawego koła.... W poniedziałek będę to robił.... Problem z komputerem wyświetla błąd P061B... Jeśli ktos wie o co chodzi lub się spotkał z tym to proszę on poradę bo nikt nie jest alfa i omega. Mam nadzieję że wszystko w tym roku mechanicznie ogarne bo wszystko się przeciaglo..... I do tego praca itd itp..... I wszystko ma ślimacze tempo...... Pozdrawiam i szerokości

Bella jest na sprzedasz [emoji3064][emoji3064][emoji3064][emoji3064] ponieważ trafił mi się inny rodzynek [emoji87] i też alfa. Dzisiaj wstawię zdjęcia i wszystko tutaj i wszystko opiszę.

Na sprzedasz alfa Romeo 159 2.4 Jtdm może być jako deali albo projekt do dokończenia.

Bella bez ekologii czyli
Dpf out
Egr zaślepiony
Klapy wirowe wyrzucone
Większy intercooler
Wydajniejsze chlodnica oleju
Turbo hybryda

I wiele innych

Z wyposażenia
4x elektryczne szyby
Czujnik deszczu
Elektryczne lusterka
Chrnomatyczne lusterko wsteczne
Czujnik swiatel
Podgrzewane fotele
Komputer pokladowy
Radio 2 din z Androidem
Światła przeciw mglowe
Czujniki parkowania
Skorzana tapicerke
Czarna podsufitka

Wszystkie naprawy robione na bieżąco. Auto w ciągłej explatacj Nowy rozrząd. Glowica nowa. Wielowachacz cały przód i amortyzatory i sprezyny eibach robione 14 miesiącu temu sprzeglo 8 miesięcy temu pół osie 8 miesięcy temu hamulce 14 miesięcy temu porobione i na czas. 2 komplety Alu 19 lato zima 17 Z minusów do zrobienia próg od strony kierowcy na wszystko posiadam faktury mogę pokazać w wiadomości prywatnej Na więcej informacji odpowiem w wiadomosciach Jeśli ktosa jakieś propozycje proszę pisać. Cena do negocjacji.IMG20230911145211.jpgIMG20230911145153.jpgIMG20230911145143.jpgIMG20230911145134.jpgIMG20230911131437.jpg

A jakieś foty na tych kanciastych 19 felgach masz?

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

Ehhh, a zapowiadało się naprawdę nieźle :(
Silnik 2.6, turbo hybryda...
Jak ktoś to kupi bez wykresu z hamowni to gratuluję odwagi :D

No tak zapowiadało sie i dalej się zapowiada. Były małe problemy techniczne tzn z blokiem silnika zaworami itd itp.....alfa też skończyła na lawecie ..... 1 próba z silnikiem skonczyla się po 3k+ kilometrach..... I silnik przestał silnikowac........I dalej jest rzeźba..... Bo nikt tego co wiem tego nie robił ;)Fajnie się ocenia..... Nie jestem milionerem i wszystko robię stopniowo...... Ale okey komentuj dalej ;) ja idę w swoją strone i pomału do przodu.IMG20230224125312.jpg

A jakieś foty na tych kanciastych 19 felgach masz?

Alfa zostaje ze mną te złote fele nie podeszły bo są ta Japan recing i nie da się ich przerobić pod 5x110. Niektóre można ale Japan ma za mało miecha na obróbkę tych felg.

Nie jestem milionerem i wszystko robię stopniowo...... Ale okey komentuj dalej

Nikt nie ma za złe, że nie jesteś milionerem. Dopóki faktycznie robisz projekt, a nie sprzedajesz rozgrzebane w 3d auto :D
To co, sprzedajesz, czy robisz dalej?
Już postanowione?

Bez szydery, serio. Dopóki robisz - trzymam kciuki. Ale jak ktoś wystawia na sprzedaż projekt w fazie niewiadomej po szumnych zapowiedziach, to sorry, ale jakiej reakcji się spodziewałeś? Gratulacji czy jak?

Robię dalej. Po prostu chwila słabości.... I zwatpienia..... Nikt nie jest ideałem....a można się uwkurwiac jak coś nie wychodzi i wali się jak domki w Czeczeni......

Alfa zostaje ze mną te złote fele nie podeszły bo są ta Japan recing i nie da się ich przerobić pod 5x110. Niektóre można ale Japan ma za mało miecha na obróbkę tych felg.

Et było aż tak dokładne że nic się nie dało zrobić? Bardzo często i tak trzeba dawać dystanse więc wtedy zmiana rozstawu to praktycznie żaden problem. No ale nie powiem, ja nie rozumiem w ogóle po co w takim razie kupiłeś felgi z innym rozstawem? Wiedziałeś że jest inny czy nie? Mój szwagier np jakieś kupił i założył jakieś śruby pływające i twierdzi że jest git. Tylko nie wiem co to wziął...

No i kolejna przygoda z Bella i chomikami pod maską ..... Ofiara padł pasek osprzętu którego kawałki wkręciły się w rozrząd...... Na szczęście kompresja i wszystko jest okey więc teraz zakładamy nowy rozrząd pompe wody itd... i śmigamy dalej.
b25a51ae7854b2ae1cf4d00d24b81a1d.jpg
7346b59c1f07c62dbd6d9c48edf8104e.jpg

Tak kuna czy jakieś inne zwierzątko nadgryzlo pasek osprzętu. I poszarpany pasek wciaglo w rozrząd.

Amortyzatory
Powrót