[159] Alfa Rome 159 Black Pearl By Krwiaczek

Na Razie nie będę nic pisał kto przerabiał i kto przekłada bo nie chce zapeszać. Jeśli wszystko będzie grało to napewno wszystko opisze. A co do strojenia jeszcze finalna decyzja nie została podjęta. Cały czas jestem w kontakcie z paroma osobami.

Wysłane z mojego RMX3474 przy użyciu Tapatalka

Ok. Czekamy na ciąg dalszy

Długa droga jeszcze..... Bo wszystko kosztuje, no ale się uparłem i już nie odpuszczę. Jeszcze tylko muszę ogarnąć blacharza do progu od strony kierowcy ale już pomału dostaje kurwicy......

Zapomniałem o jednej rzeczy miałem pokazać jaki mam wstępny plan na dyfuzor tylni. Więc pokazuje było to wycinane z kartonikow i przymierzone i tak to wstępnie wygląda nie jest to efekt końcowy tylko wstępne przymierzanie. Proszę o wasze zdanie. IMG20230116113632.jpgIMG20230116113516.jpg

Jak dla mnie te "zęby" o wiele za duże.

To dopiero wstępny projekt jak by to wyglądało od czegoś trzeba zacząć

No to tak Bella się robi. Więc przyszedł czas pokazać nowe buciki na lato dla Belli. Mam nadzieję że dobrze siądą na aucie;) Screenshot_2023-01-22-12-45-49-60_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Zacne kółko, ktoś tu pokazywał całkiem podobna felgę tylko jasnoszarą i było bardzo ok. To jest 17 czy 18?

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

To jest 19 cali

Tylko czekać fot na aucie, luzem nigdy nie oddaje wyglądu...

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

Ostatnia edycja:
Sam jestem ciekawy jak to będzie siedziało

Witajcie,

Chciałem podzielić się swoimi wrażeniami po obejrzeniu zdjęć. Muszę przyznać, że są one po prostu piękne! Auto prezentuje się niesamowicie, a kolor Black Pearl dodaje mu jeszcze więcej elegancji i sportowego charakteru.

No i fajnie, że ktoś też się bierze za grubsze modyfikacje ;) Ja już powoli mam dosyć tego grzebania, ale na sezon powinienem si wyrobić i tobie też tego życzę! Mega wóz!

Wszystko fajnie. Ale przy dzisiejszych cenach to jest dramat....... Samo docieranie silnika oleje filtry to jest ponad 1000 zł a gdzie tam reszta [emoji1787][emoji3064]

W porównaniu do kosztu modyfikacji, taki koszt docierania można pewnie pominąć :cool:

No ale wymieniać olej i filtry kilka razy w roku to się trochę robi [emoji87][emoji87][emoji87] już poszło jedno spuszczanie oleju i filtra po 8h pracy na wolnych obrotach. Teraz zalany drugi raz i spokojna jazda jak emeryt xD [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Witam dawno mnie tu nie było i powracam z wielkim hukiem[emoji48][emoji48][emoji48] alfa romeo 159 2.4 jtdm dostała nowa nazwę [emoji87][emoji87][emoji87] a mianowicie Sonic. W poniedziałek alfa idzie na przeszczep serduszka po generalnym remoncie które będzie biło rytmem stage 2 [emoji87] pojemność zwiększoną do 2.6litra turbo hybryda większe wytryski itd itp. Oczywiście ekologia cała off [emoji87][emoji87][emoji48][emoji48] więcej napisze wkrótce jak tylko moc będzie ze mną [emoji87][emoji48][emoji847][emoji847][emoji847]
10.jpg

skąd to scudetto? custom?

Tak scudetto własnej roboty.

Alfa odebrana wszystko fajnie równo pracuje. Tylko pojawił się problem z wychodzeniem alfy w tryb awaryjny..... Coś ja maleńka boli tylko jeszcze nie wiem co[emoji3064][emoji3064][emoji3064][emoji3064] ale maleńka ma potencjał bo idzie jak szatan [emoji48][emoji48][emoji48][emoji48]. Więc jutro mechanik i sprawdzanie błędów pod czas jazdy. A 2 komputer oddanych już do znajomego który się nim zajmie. Więc jeszcze troszkę zejdzie że strojeniem i wgl z delikatnymi poprawkami. Ale ogólnie jestem zadowolony, hybrydka dmucha jak wściekła więc jak to było w filmie "MOC JEST ŻE MNĄ" [emoji847][emoji847][emoji847][emoji847]

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót