• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[164] alfa nie wkręca się w obroty

musi się to dać zdiagnozować tak jak pisałem (5 razy gaz do dechy przy włączonej "masie") bo masz 2.0 TS po FL !!! .. jeśli się nie da to już z automatu stawiał bym na walnięty potencjometr przepustnicy...

Jutro koledzy sprawdzę wasze sposoby jak coś będę miał troszkę czasu:)a czy pompka paliwa jest taka sama jak np w 155,164 3.0 bądź 166 2.0 w TSie ?mógł bym coś na pobliskim szrocie mieć podobnego w razie awarii mojej:)może przypasuje

Jeżeli się nie mylę, to pompa paliwa jest taka sama w 164 3.0 i 2.0 TS.. jeżeli się mylę, to naprowadźcie mnie koledzy :)

Pompa sprawdzona i wydaje się być w porządku,podaje paliwa ale się okazuje że nie ma iskry,wygląda ze to moduł zapłonu gdyż prąd dochodzi do modułu zapłonowego a dalej już nic się nie dzieje:( chociaż może to aparaty są walnięte

Koledzy sprawa jest chyba bardziej skomplikowana,próbowałem odpalić kolejny raz i nic,zaglądam pod maskę a tu zalało mi filtr powietrza jak ściągnąłem gumę od dolotu i otworzyłem przepustnicę to bez jaj litr benzyny mi się wylało z ssacego,wyciągnąłem listwę z wtryskami tam wszystkie( oprócz jednego) gniazda na wtryskiwacz zalane. Nie mam już pomysłu co jest..myślałem że sam to ogarnę ale widzę że muszę oddać jakiemuś sprytnemu

Wyrażny objaw braku zapłonu, uszkodzony czujnik połozenia a jeśli ma aparat to zdecydowanie uległ uszkodzeniu

Wyrażny objaw braku zapłonu, uszkodzony czujnik połozenia a jeśli ma aparat to zdecydowanie uległ uszkodzeniu

Racja,choć jedno mi daje do myślenia.Kolega musiał ostro męczyć rozrusznik,że paliwo podeszło pod górkę do kolektora a nie spadało zaworami w dół no chyba,że ciśnienie wypchnęło je w górę.Czytając wcześniejsze posty brak zapłonu w TSie bez aparatu to:czujnik położenia wału,przekaźniki,bezpieczniki,moduły,cewki,przewody WN,świece.No chyba,że ECU jeszcze daje ciała,ale wątpliwe.

Miałem identyczne objawy w 75 Turbo auto zapalało ale jak zaczełem jechać silnik dusił się i szarpał ąż zgasł.nie mogłem go zapalić i gdy rozebrałem dolot a w nim benzyna nie mogłem nawet wałem przekręcić. Uszkodzony aparat zapłonowy, ośka aparatu miała luzy i stąd brak zapłonu

Koledzy sprawa jest chyba bardziej skomplikowana,próbowałem odpalić kolejny raz i nic,zaglądam pod maskę a tu zalało mi filtr powietrza jak ściągnąłem gumę od dolotu i otworzyłem przepustnicę to bez jaj litr benzyny mi się wylało z ssacego,wyciągnąłem listwę z wtryskami tam wszystkie( oprócz jednego) gniazda na wtryskiwacz zalane. Nie mam już pomysłu co jest..myślałem że sam to ogarnę ale widzę że muszę oddać jakiemuś sprytnemu
A to objawy uszkodzonego regulatora cisnienia paliwa - , przepuszcza na membramie do dolotu przez wezyk podcisnienia....

Rafale nie czytasz dokładnie.Pisałem o tym stronę wcześniej:)

Przepraszam bardzo ! -po prostu w moim zaawansowanym wieku niektóre literki uciekają i niedowidzę ale pic mogę , wiec nie omieszkam Cię w zadośćuczynieniu poczęstować w najbliższej nadarzającej się sposobności

koledzy jaka jest kolejność połączenia przewodów w TSie??mi się już wszystko pomieszało.hehe no i potrzebuję kolektor ssacy do mojej pięknej bo mi wysadziło:(nie było iskry a jak się pojawiła nagle to wywaliło mi kolektor, dotknąłem tylko motronic i załapała iskra,widocznie gdzieś to paliwo zalegało jeszcze;)

Amortyzatory
Powrót