[GTV] Alfa GTV 3.2 - duke

• Autor wątku Autor wątku tomi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jeszcze nie wiem co, ale na razie coś bardzo cywilnego prawdopodobnie, może jakieś rodzinne kombi ;) 75 już nie mam, nie ściągnąłem jeszcze z opisu. Wyglądała tak:
DSC_5955.jpg

A jak tam z gruuubsza - cena była bliżej światowej czy krajowej ?

Niedawno w pewnym salonie w EU spotkałem poliftową 2.0TS Gtvkę (się zdziwiłem trochę, bo sądziłem że jak już to JTS?) z kartką - " nie dotykać, pojazd kolekcjonerski", to dopiero 3.2 - w gablocie by może stała :)

Ostatnia edycja:
IMG_0988.jpg

Czasy na torze Vairano- testowy tor formuły 1
Ciekawe czy Tomi pojechałby szybciej GTVką czy Saxo ? ;)

IMG_1095.jpgIMG_1099.jpgIMG_1098.jpgIMG_1140.jpgNo cóż! Kiedyś dawno temu jeden handlarz felgami w Krk jeździł Spiderem z kozacką felgą, bardzo mi się to auto spodobało. Potem, jakies 6-7 lat temu, wspólnik mojego brata (architekt) poprosił mnie o pomoc w znalezieniu GTV. Koniec końców go nie kupił ale ja złapałem bakcyla. Zacząłem marzyć o włoskim coupe i wśród rozmyślań o Fiacie Coupe czy Maserati 3200 GT zawsze kończyło się na GTV V6. Bardziej podobał mi się Spider więc zacząłem z górnej półki czyli 3.2 ale ceny rozwalały na łopatki. Potem trafił się przypadkiem 3.0 12V w Szwajcarii. Dzięki Pawłowi z Wrocławia podjąłem decyzje w ciągu kilku godzin nie widząc auta i to był strzał w 10-tkę. W międzyczasie i przed pojawieniem się ogłoszenia na otomoto dostałem cynk o GTV 3.2 z Krk. Auto niby fajne ale odradzali mi go ludzie, którzy go serwisowali ostatnimi laty.
Temat GTV-ki Tomka śledziłem od końca 2014r. kiedy to mocno zastanawiałem się czy nie pojeździć jeszcze kilka lat już nie młodym ale twardym jak Tommy Lee Jones w "Ściganym" Volvo S60 D5 a kupić sobie auto marzeń(Ostatecznie kupiłem inne auto marzeń czyli 159 Ti a "916" odszedł do poczekalni). Pomyślałem,że ten temat na forum to fajny pomysł na swoistą kronikę auta. Lepsza niż super szczegółowa książka serwisowa. Bardzo mi się to auto spodobało...Z zainteresowaniem obserwowałem kolejne gustowne modyfikację fury. Pomyślałem, że dobry ma chłopak gust. Jedyne co mi się nie podobało to dawanie w dupę na torze ale pomyślałem o słowach mojego kumpla-mechanika od Ducati " pamiętaj, sprzęty używane na torze są dwa razy częściej przeglądane i raczej nikt nie oszczędza na serwisie". Kiedy Tomek zdecydował się na sprzedanie "królowej" GTVek, serce mocniej zabiło ale cena skutecznie ostudziła emocje...

Dobra koniec pier... bo juz późno. Zadzwoniłem do Tomiego i dogadaliśmy się. GTVka jest moja :)

Załączniki

• IMG_1171.jpg
    IMG_1171.jpg
    162.8 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_1172.jpg
    IMG_1172.jpg
    141 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnia edycja:
Ładne streszczenie historii! Dodam coś od siebie - filmik jak odjeżdżała. Chwila z jednej strony przykra, bo sporo dobrych chwil i wspomnień wiąże się z tą Alfą, ale z drugiej strony odjeżdża nią kolejny zapaleniec, u którego Alfa będzie się prawdopodobnie lepiej miała niż u mnie, szczególnie ze względu na mniejsze roczne przeloty :)

Dobrze ,że została wśród naszych...:D i jest na pewno w dobrych rękach ...to może tak pogratuluję wam dbydwóm tego auta historia toczy się dalej....:)

Mam zamiar kontynuować kronikę tylko trochę zmodyfikujemy tytuł wątku np. Alfa GTV 3.2 - duke ( wcześniej tomi) Co Wy na to?

No, nareszcie się doczekałeś. Gratuluje, autko nieco poznałem, parę szybkich wspólnych przejazdów też było :)
Tytuł wątku jak najbardziej ok, będę śledził.

Widzisz Slawek, a pewności, że muszę mieć GTVke nabrałem kiedy poznałem Ciebie i Pawła w Morsku :) To też ważny punkt tej historii o którym zapomniałem :)

Daleko nie odjechała :) Gratuluję zakupu! Dobrze że została na forum. :D

Duke, zaszalałeś pozytywnie:)
Gratulacje:)

Masz teraz ładną parkę.
Muszę Cię jednak zmartwić, że 500+ nie dostaniesz, bo mechaniczne dzieciaczki już za stare:D.

Krótki film Tomiego taki prosty, a taki ujmujący.

Cześć!
Alfa żyje i ma sie dobrze. Wkrótce coś więcej...;)

Amortyzatory
Powrót