Witam,
Nadszedł czas żeby pochwalić się moim nabytkiem z końcówki 2013 roku. Mowa o Alfie GT 1.9 JTD w wersji Distinctive. To moja pierwsza Alfa i mam nadzieję, że nie ostatnia
Auto kupione w Polsce, chodź w przeszłości ktoś sprowadził je z Francji.
-rocznik 2007
-przebieg 87000 km (potwierdzony w ASO)
-kolor Nero Carbonio
-tapicerka w kolorze żółtym (stan odzwierciedla przebieg
)
-BOSE
-16" felgi Alfy z nowymi balonami Pirelli Snow Control 3
-w garażu na sezon letni czekają 18" Tory do Alfy GT
Na dzień dzisiejszy wiem, że malowany był lewy bok samochodu - niestety nie jestem w stanie powiedzieć co było powodem. Bella jeździ prosto więc wnioskuję, że nie było to nic poważnego.
"Pakiet startowy" inwestycji w GT obejmował:
-Regenerację Turbiny
-Wymianę rozrządu i pompy wody
-Wymianę oleju (wlany Shell Helix Ultra Diesel 5W40) i filtrów: powietrza Filtron, oleju Mann, paliwa Bosch
-wymianę klocków hamulcowych z tyłu (Bosch)
-wymianę kielicha półosi
Całość wyniosła 3050zł, więc trochę, ale dzięki temu mogę cieszyć się autem w którym wszystko chodzi jak w szwajcarskimn zegarku
-tak, jak lubię.
W planach na razie jest tylko malowanie zacisków na wiosnę i może renowacja Tor-są trochę poobijane
Nadszedł czas żeby pochwalić się moim nabytkiem z końcówki 2013 roku. Mowa o Alfie GT 1.9 JTD w wersji Distinctive. To moja pierwsza Alfa i mam nadzieję, że nie ostatnia
Auto kupione w Polsce, chodź w przeszłości ktoś sprowadził je z Francji.
-rocznik 2007
-przebieg 87000 km (potwierdzony w ASO)
-kolor Nero Carbonio
-tapicerka w kolorze żółtym (stan odzwierciedla przebieg
-BOSE
-16" felgi Alfy z nowymi balonami Pirelli Snow Control 3
-w garażu na sezon letni czekają 18" Tory do Alfy GT
Na dzień dzisiejszy wiem, że malowany był lewy bok samochodu - niestety nie jestem w stanie powiedzieć co było powodem. Bella jeździ prosto więc wnioskuję, że nie było to nic poważnego.
"Pakiet startowy" inwestycji w GT obejmował:
-Regenerację Turbiny
-Wymianę rozrządu i pompy wody
-Wymianę oleju (wlany Shell Helix Ultra Diesel 5W40) i filtrów: powietrza Filtron, oleju Mann, paliwa Bosch
-wymianę klocków hamulcowych z tyłu (Bosch)
-wymianę kielicha półosi
Całość wyniosła 3050zł, więc trochę, ale dzięki temu mogę cieszyć się autem w którym wszystko chodzi jak w szwajcarskimn zegarku
W planach na razie jest tylko malowanie zacisków na wiosnę i może renowacja Tor-są trochę poobijane