Alfa Giulia w 2014?

KRS zatem dolaczyles do elyty-dokonales zgloszenia i jestes uwielbiony w Danii i Austrii bo u nas jestes nadal donosicilem.Na marginesie dodam Ci skoro juz sam napisales o szacunku to w kwestii szacunku jest rowniez pisanie roznych zwrotow osobowych z duzych liter. Wiesz co szkoda z Toba wchodzic w dyskusje bo jak zauwazylem jestes strasznie przemadrzaly, wiesz wszystko, na wszystkim sie znasz, nawet znasz czyjes plany i mysli. Ciekawy jestem czy Tobie swieci nad glowa aureola i nigdy nikomu w taki czy inny sposob nic nie ukradles??Ukamienowalbys kolege Dereza i innego tylko czy sam jestes bez grzechu??Zastanow sie troche bo wydaje mi sie, ze niestety jest inaczej.Niestety zyjesz w takim kraju jak Polska,a jak Ci sie tu nie podoba zawsze mozesz przeprowadzic sie do Austrii, Danii tylko ciekawy jestem jakbys tam funkcjonowal, ze swoimi przyzwyczajeniami. Porownanie tez zrobiles odpowiednie. Porownales takie cos do szlenca na drodze, mordercy??Chyba Ci nie wyszlo ale to Ty jestes madrzejszy. Na koniec dodam, ze jak ktos mi ukradnie dzbanek to i tak uznaja to za niska szkodliwosc czynu. Wiem to byl tylko przyklad ale mogles w przykladzie dac cos bardziej cennego. Pozdrawiam z szacunkiem

Daruj sobie tego typu bełkotliwe wypowiedzi
Twoja opinia na mój temat i twoje wynurzenia są kompletnie poza wątkiem i sensem
Fakty pozostają faktami: skanowanie pism będących w sprzedaży bez zgody wydawcy jest złamaniem prawa i złodziejstwem; dalsza dyskusja nie ma sensu, albo masz coś merytorycznego do wniesienia albo daruj sobie. Ja nie piszę o tobie ani o nikim innym, piszę o samym fakcie złamania prawa i wskazuję tego, który to zrobił. Atakowanie mnie personalnie to dowód na kompletny brak argumentów i bezsilność.
Złodziejstwo i łamanie prawa należy piętnować i zwalczać a nie usprawiedliwiać
Nadal zbyt wiele osób w Polsce tego nie rozumie, w tym również i ty, niestety.

Słuchajcie przestaniecie już ? Ochrona praw autorskich rzecz wiadoma, kolega Derez popełnił błąd, ale szybko go naprawił i wycofał skan. Mimo wszystko jednak apeluję o trochę wzajemnej życzliwości. Jak widzicie post który wg Was jest niezgodny z regulaminem, można - a nawet trzeba go zaraportować - mod na pewno zareaguje. Nie dajcie się prowokować i nie wdawajcie się w jakieś przepychanki i utarczki słowne, bo to tylko psuję tą atmosferę na którą razem ciężko pracujemy.

słusznie piszesz, zwróc tylko uwagę na całą litanie ataków i mniej lub bardziej chamskich wycieczek osobistych pod moim adresem. Modowie jakoś nie palą się jednak do reagowania a szkoda.

Ostatnia edycja:
Palec w górę dla KRS. Jeśli ktoś tego nie rozumie, nadal żyje w Polsce Ludowej, pewnie nawet nie zdając sobie z tego sprawy...

Do "obrońców praw autorskich" - nie odwracajcie kota ogonem. Najpierw nazywacie kogoś złodziejem żeby potem wam udowadniał czy nim rzeczywiście jest czy nie. To ma być ten europejski standard, który gloryfikujecie? Nie widziałem tutaj żadnego pouczenia kolegi, który coś umieścił w dobrej wierze tylko bezprzykładny atak na kolegę i teraz robienie z siebie obrońców wiary. Trochę faktów dla was: to autor/właściciel materiału wszczyna proces ochrony praw autorskich a sąd orzeka czy była kradzież czy nie. I po wyroku można użyć słowa "złodziej". Takie trudne do zrozumienia? To co zrobiliście to samosąd, który ani ładnie nie wygląda ani dobrze o was nie świadczy. Ani w ogóle nie jesteście do niego upoważnieni. Słowo "złodziej" użyte przez was to pomówienie.

A teraz prywatnie - sam miałem przygodę z tym tematem z KRSem - tylko z tą różnicą, że ja swoich materiałów nie usuwam bo mam prawo je prezentować. Skąd? Jak? - nie wasza sprawa :) Czy muszę mu coś udowadniać? Nie, nie muszę :) Oczywiście też zostałem nazwany złodziejem. I czy mnie ktoś przeprosił? Skądże! Czy się zainteresował tym, co do niego napisałem w związku z jego pomówieniami? Oczywiście, że nie. Wychodzę z założenia, że jest to forum dla miłośników samochodów a nie pole popisu dla frustratów więc sprawę zostawiam :) Ale dla mnie tacy ludzie to najgorszy przykład kołtuństwa zasługujący na brak szacunku. Sami więc widzicie jak to działa - wyciągnijcie wnioski.

Jak dalej chcecie wałkować ten temat to załóżcie wątek w HP, bo ten jest już wystarczająco zaśmiecony.

Ostatnia edycja:
Ja porównywanie się z zachodnimi krajami (jak to porównuje KRS) uważam za kompletnie bezsensowne.
Jak komuś nie pasuje Polska to niech tam wyjedzie. Dla mnie to, że ktoś uważa za niemoralne ściąganie pieniędzy z osób trzecich, jest cechą pozytywną, czego nie można powiedzieć o krajach zachodnich.
Myślę, że lepiej wrócić do tematu.

Myślicie że tylny napęd w AR może przynieść sukces?

Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł,fajnie by było, gdyby jeszcze był napęd 4x4 i silniki same 6 cylindrowe albo 8(ten z maserati GT był by genialny).
Nie gadajcie już o tym skanie,wybaczam temu KRS to że jest donosicielem,całe forum go zjechało to mu wystarczy pewnie cwaniakowania i wymądrzania się,lepiej gadać o Giulii o której jest temat,bo donosicieli nikt nie lubi(w czasie obu wojen odpowiednio rozliczano takich ludzi)
Jeśli chodzi o przód auta to trudno będzie zrobić ładniejszy niż ma 159 czy Brera,ale wierze w potencjał i pewnie zaskoczy nas ta Giulia skoro do tej pory nie pokazano jak będzie wyglądać,czy też chociaż nie dano nam oglądać kamuflażu,być może tak jak pisał parę postów wyżej użytkownik,niedługo będzie śmigać na torze w Poznaniu.

Ostatnia edycja:
A wg mnie RWD to skomplikowany i nikomu niepotrzebny przeżytek. Mając może sens w samochodach wyczynowych (4C), a nie w konstrukcjach przeznaczonych do normalnego użytkowania. AWD jak najbardziej. Duże silniki jak V6 (może otworzą linię produkcyjną Busso dostosowanego do naszych czasów :D) i V8 też. Ale tylni napęd? Po co?

Co do wyglądu to mam nadzieję, że to nie będzie design a'la koreaniec z dużymi skośnymi "oczkami" zachodzącymi na błotniki. Ale pewnie będzie :(

Według zapowiedzi mają być RWD i AWD. Ma to związek z dywersyfikacją marek w grupie FCA. Fiat dla "zwykłych ludzi" (ma być dwutorowo - dla "zwykłych zwykłych" np nowe Punto, dla "modnych zwykłych" np seria 500x, Abarth. Alfa dla "sportowców", Lancia w odstawkę, Ferrari i Maserati wiadomo dla kogo a Chrysler bierze duże wozy. Alfa ma być znowu "bez sensu" ale z emocjami, jak za starych dobrych lat :)

Według mnie znaczna część fanów motoryzacji wychodzi z założenia mówiącego o jedynie słusznym, tylnym napędzie. Tak naprawde pod tym względem teoretycznie BMW jest klasą samą dla siebie. Alfa kojarzy się z samochodami sportowymi, a dodając do tego napęd na tył wraz z dużą gamą jednostek mogłaby podebrać znaczną część klientów niemieckiej marce.

Nie rozumiem co jest takiego słusznego w RWD? Ok, przy centralnie umieszczonym silniku to ma sens, ale przy serduchu z przodu wydaje mi się to sztuką dla sztuki. Zwłaszcza, że w dzisiejszych czasach można zrobić sensowne FWD (zresztą Alfa to robiła jak 156 i 155 prały na torach BMW), a do sportowych autek to wg mojej skromnej opinii drogę wytyczają japończycy z AWD.

Dla mnie Q4 w 159 był fantastyczny. Jeździłem tym autem (159 3,2V6 Q4 ti) prawie 5 lat i od tej chwili nie wyobrażam sobie jeździć w samochodzie innym jak 4x4. Teraz mam tymczasówkę i nawet teraz wyznacznikiem był dla mnie napęd na 4 koła. Jeśli nie Giulia Q4 to pewnie będzie Ghibli SQ4 ... albo coś innego ale też z napędem na cztery kółka.

tak KRS teraz to Ty jestes skrzywdzony i idz z tym na skarge jeszcze do moda.Twoje wycieczki osobiste sa OK i z tym nie idziesz na skarge do moda.Dobra koniec tematu.Wyluzuj troche i tyle

Wszczynając tego typu awantury tylko wystawiacie opinie o sobie. Rozumiem na podstawie wypowiedzi (niektórych Kolegów), że w mieście nie przekraczają 50 km/godz i ściśle przestrzegają przepisów. Scan strony czasopisma należy traktować jako informację o zdarzeniu, wydarzeniu lub interesującym artykule. Domorosłych prawników zapraszam na seminaria prawnicze dotyczące praw autorskich. Wiedza "coś słyszałem, coś czytałem" nie upoważniają do wydawania opinii prawnych.

Co do Guli to we wrześniu zarezerwowany jest tor w Nardo dla Alfy Romeo z niesprecyzowanym programem prób. Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że prototypy są gotowe (bez wyposażenia) choć z wizją tego wyposażenia (chodzi głównie o systemy wizualizacji i urządzenia informatyczne taki jak nawigacja, system connect i inne). Szansa na prezentację w tym roku mizerna, prawdopodobnie będzie to Frankfurt lub Geneva w przyszłym roku.
Wydaje mi się,że będzie to testowanie Alfa Romeo 169-Prototyp auta zaprezentowany został pod koniec 2009 roku. Produkcja zaś rozpocznie się w 2015. Samochód będzie posiadał przeniesienie napędu na tylną . Przód auta jest inspirowany charakterystycznym grillem modelu 8C

W google image są różne propozycje tak samo niewiadomo co będzie,tajemnica

Ostatnia edycja:
To oznacza, że coś przegapiłem w 2009 roku. Czy ktoś może przypomnieć wizkę tego prototypu tutaj?

To oznacza, że coś przegapiłem w 2009 roku. Czy ktoś może przypomnieć wizkę tego prototypu tutaj?

nic nie przegapiles, wizek i innych bajek było multum, a chłopak nawet nie wie, o czym pisze
169 co to ma byc za auto, tego w ogole nie ma w planach Sergio, a wizki... pewnie mowa o AR Visconti, to jakoś wtedy spekulowano, ze pojawi sie takie auto, następca 166, czyli duże
bla bla bla, gadamy gadamy, pitu pitu
a kolega sie wyslilił intelektualnie: "prawdopodobnie pokażą w przyszłym roku we Frankfurcie lub Genewie". Brawo, bo ja myślalem ze nowe auta pokazuje sie w Grójcu lub w Zaporożu.
No i kluczowe słowo "prawdopodobnie".

Dodano po 5 minutes:

M
Nie gadajcie już o tym skanie,wybaczam temu KRS to że jest donosicielem,całe forum go zjechało to mu wystarczy pewnie cwaniakowania i wymądrzania się,lepiej gadać o Giulii o której jest temat,bo donosicieli nikt nie lubi(w czasie obu wojen odpowiednio rozliczano takich ludzi)
.

nie cale forum, synu, nie całe forum, nie poprawiaj sobie humoru. Jedynie kilku podobnych tobie, nieświadomych łamania prawa, okradania wydawcy.
co do "rozliczania donosicieli"... rozumiem, synu, że jak zobaczysz, ze zbój obrabia chatę sąsiadki, nic nikomu nie powiesz, bo będziesz donosicielem tak?
bo to identyczna sytuacja: ty próbowałeś okraść wydawce i zwrócilem ci na to uwagę.

skoro, synu, jesteś w porządku, zamieść ponownie skany pisma, które jest w sprzedaży. No dawaj, chłopcze, zamieść i nie usuwaj ich. No a potem nam opowiesz, co sie dalej działo. I, jak sądzę, napiszesz również o tym na forum, w grzecznej, przepraszającej formie.

No dawaj.

Ostatnia edycja:
Skończcie już z tymi przepychankami. Mod powinien wam tydzień wakacji zafundować to może byście ochłonęli.

Z tego co pamiętam to na prezentacji pokazywali, że Giulia będzie miała w większości 4 cyl. silniki a w topowej może jakieś V6. Nie zapominajmy, że ma być też wyższy model i ten rzeczywiście może już dostanie tylko V6 i V8...?!

Nie rozumiem co jest takiego słusznego w RWD? Ok, przy centralnie umieszczonym silniku to ma sens, ale przy serduchu z przodu wydaje mi się to sztuką dla sztuki. Zwłaszcza, że w dzisiejszych czasach można zrobić sensowne FWD (zresztą Alfa to robiła jak 156 i 155 prały na torach BMW), a do sportowych autek to wg mojej skromnej opinii drogę wytyczają japończycy z AWD.
Jak dla mnie jest dość znaczna różnica w prowadzeniu RWD a FWD. Ok, nowe hothatche FWD mają już dobre osiągi, przyczepność, itp, ale z reguły kosztem komfortu (mocno utwardzone zawieszenie). W RWD można zrobić podobne auto zachowując lepszy komfort. Ja i tak czekam na AWD, bo tak jak Haveblue napisał, człowiek się bardzo przyzwyczaja do 4x4 ;)

Koniec tej żenady
Prowokuj dalej
3x na dole wow na jakim ty wysokim poziomie jesteś,nikt na forum nie śmie z tobą rozmawiać.

Ostatnia edycja:
haha dzieciaku masz zerową wiedze o 169 tak jak o wielu sprawach
http://pl.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_169
chcesz skan?to masz

Niby co chciałeś ludzkości przekazać tym skanem z wizualizacją wyjętą nie powiem skąd i jakiej jakości...?! 180 stron wątku z którego może 2-3 są konkretami a reszta to kłótnie i dywagacje. Jak Giulia powstanie to można będzie komentować a na razie to tylko strata klawiatury.

Dalsze dyskusje z Derezą nie mają sensu, ponizej pewnego poziomu schodzić jednak nie wypada.
Co do tytułu wątku: proponuję go zmienić, Giulii na milion procent w 2014 nie będzie. Powtorze to co pisalem, że nad nowymi modelami AR faktycznie pracuje sztab tęgich głów ale...
No własnie ale... Istnieje ryzyko,że Giulia w wersji sedan w ogóle nie bedzie produkowana, ponieważ ostatnie dwa lata to znaczny spadek sprzedaży i popularności sedanów w świecie. Suvy i hatche zamiatają jednak solidnie.
Sergio nie może sobie pozwolić na finansową wpadę teraz, więc stąd bierze się ten szum informacyjny, przekładanie terminów itd. Rozpatrywana jest wersja, że Giulia będzie zupełnie innym autem niż nam się wydaje ale pojawi się dopiero za dwa lata albo później.

Ciekawe jak to sie ostatecznie ułoży.

Amortyzatory
Powrót