• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa Giulia Sprint

Akurat to oznaczenie przynajmniej wszystkie wersje drogowe miały.

Ale nikt nie założyłby do oryginalnego 1600 GTA ogrzewanej tylnej szyby. A już w szczególności foteli z późniejszych serii.

Nie jest też idealnie odrestaurowana, ale akurat te coupe od Bertone mają wredne linie dla blacharza ;P

Niemniej mniemam że jeśli jest przygotowana przez Alfaholics, to jeździ dobrze.

Udało mi się wreszcie dorwać właściciela. Pracuje w tej samej firmie co ja. Historia tej Giulii jest nastepująca: koleś kupił samą karoserię z papierami i postanowił ją odrestaurować. Około 1,5 roku zajęło mu doprowadzenie jej do takiego stanu. Oryginalnie jest to Giulia GT ale właściciel chce ją przerobić na GTA. W tej chwili ma silnik 2,0 gaźnikowy a docelowo chce wstawić 2,0 twin sparka z 75. Jutro wrzucę więcej zdjęć, które od niego dostałem.

Twin Spark 8V to najfajniejsze co można wstawić w typ 105 ( ewentualnie turbo z 75 ) . Marzy mi się jako jedna z kolejnych Alf taka wydumka na gaźnikach ehh.

Heh... TS 8v zrobiony przez właściwego mechanika, na gaźnikach w nadwoziu o wadze 900 kg?
Powiedzmy 160 kucy, ot tak, żeby nie szaleć. Ależ to musi mieć ciąg na bramkę :)

Hmmm...co powiecie na taki pomysł, żeby dział Transaxle przygarnął serię 105? Nie mamy się gdzie podziać :/

Ostatnia edycja:
Hmmm...co powiecie na taki pomysł, żeby dział Transaxle przygarnął serię 105? Nie mamy się gdzie podziać :/

Nie przejdzie. Niejednokrotnie poruszałem ten temat na forum dając jasno i wyraźnie argumenty za i przeciw. Mało tego pokazywałem że inni również widzą taką potrzebę ale niestety władze forum mają zdanie forumowiczów...

Nie przejdzie. Niejednokrotnie poruszałem ten temat na forum dając jasno i wyraźnie argumenty za i przeciw. Mało tego pokazywałem że inni również widzą taką potrzebę ale niestety władze forum mają zdanie forumowiczów...

Widzę, że forum jest już zdecydowanie podzielone na władzę i "motłoch". :P W każdym razie może podjąć temat od drugiej strony i zaproponować włączenie transaxli do działu o Alfach historycznych. ;) Szczególnie że na obydwu forach nie ma zbyt wielkiego ruchu.

Twin Spark 8V to najfajniejsze co można wstawić w typ 105 ( ewentualnie turbo z 75 )

Najfajniejsze co można zrobić to znaleźć oryginalną głowicę dwuświecową, a nie wstawiać TSa. Z całym szacunkiem dla postępu, ale ma któryś pojęcie o tym jaki moment od samego dołu miały silniki od GTA albo TZ?

Silnik z GTA lub TZ wiadomo, My tu na forum raczej bardziej przyziemnie cenowy patrzymy a i tak furorę robi jedynie dział brał bym :)

Troche nowych zdjec bezposrednio od wlasciciela.

DSC_0124.jpgDSC_0130.jpgDSC_0132.jpgDSC_0135.jpgDSC_0136.jpgDSC_0142.jpg

Jesli chodzi o moment od dolu, to przyjemny byl 1750 DOHC montowanym w Bertonce.

Oczywiscie, ze najlepiej znalezc waska glowice GTA, ale czy wiecie ile to kosztuje?

ależ ona jest piękna;)

Amortyzatory
Powrót