[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Tylko oglądając zdjęcia giulii na otomoto w alfa red widac, ze kolor jest płaski, bez głębi kompletnie. Na zdjęciu z linku oraz poniższych testach z YT kolor jest głęboki i wygląda pięknie.

https://www.youtube.com/watch?v=1nQfBon6Ybg
https://www.youtube.com/watch?v=bcxbhTYk8zQ
Moim zdaniem na filmach powyżej jedno auto to metalik, a drugie nie. I są to właśnie Alfa Red i Red Monza.

Alfa Red to moim zdaniem ta z numerem FD4222Z, która jest na jednym z tych filmów.
http://docaar.me/wp-content/uploads/2016/05/Alfa-Romeo-Giulia-Julia-seeks-Romeo.jpg

Nie wiem, ale na FB mignęło mi stwierdzenie, że to prywatna osoba w postaci lekarza z RZ, ale nie mogę tego info odnaleźć.
Potraktujmy moje info jako domniemywanie niepoparte żadnymi informacjami, po prostu ta osoba najbardziej mi pasuje do zakupu Q w rzeszowskim.

Ostatnia edycja:
Potraktujmy moje info jako domniemywanie niepoparte żadnymi informacjami, po prostu ta osoba najbardziej mi pasuje do zakupu Q w rzeszowskim.

Ta osoba nie jest obecna na forum... Czy chce, żebym go tutaj przedstawiał? Nie pytałem:)

Sprzedali zwykłe furgony przerobione przez Januszy warsztatowych, jako auta dla służb... Normalnie powinny być to wersje specjalne, które fabryka ma w ofercie ale są droższe i trzeba dłużej czekać. Jakie to miało konsekwencje możesz popytać policjantów i strażaków.
EOT.

Dokładnie tak samo robią inne marki. Pracowałem w GM Poland i myślisz, że polskie policyjne Insignie, dawniej Vectry czy choćby teraz Corsy to wersje specjalne oferowane przez fabrykę? Oczywiście, że nie. Wersje specjalne ze względu na swoje przystosowanie do służby są znacznie droższe i w Polsce w takim wypadku dealer (bo w 90% przypadków importer nie prowadzi sprzedaży detalicznej, więc swoją ofertę składa de facto przez któregoś z dealerów) jest skazany na przegraną bo cena to z reguły kryterium z zdecydowanie największą wagą.

Są to zwykłe golasy spełniające wymagania SIWZ zapisane w przetargu z dokładanym osprzętem. A potem są problemy z akumulatorami (bo seryjny alternator nie jest w stanie obsłużyć wszystkich urządzeń), układami napędowymi, turbinami, itp. Wersje specjalne są przygotowane do intensywnej eksploatacji. Tylko, że na to są osobne budżety na eksploatację. Także uwierz mi, że nie tylko do FCA służby mundurowe mają uraz :) Jaki kraj i jego wymagania taki produkt oferowany.

No i obrażać się mogą, ale do służb to przetargi publiczne zawsze, więc jeśli FCA złoży najtańszą ofertę spełniającą wszystkie wymagania to wyjścia mieć nie będą :)

Białystok dostał 2.0 benzynę, po czym stwierdzili, że nie bedą jej rejestrować i będzie pomnikiem w salonie. Chcesz kupic i odbyć jazdę próbną? jedź do Warszawy. Brak słów.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Białystok dostał 2.0 benzynę, po czym stwierdzili, że nie bedą jej rejestrować i będzie pomnikiem w salonie. Chcesz kupic i odbyć jazdę próbną? jedź do Warszawy. Brak słów.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Rachunek ekonomiczny i prognozy sprzedażowe na tamten region powodują takie a nie inne decyzje , nic nie poradzisz :(

tylko to ciagle 4 cylindry. do idealu dla mnie brakuje w veloce v6, bo q4, design, fajny automat mi super pasi. guadrifoglio za to jest za drogi dla mnie, niepotrzebnie mocny, na razie bez q4, za niski - do domu bym nia nie dojechal.

chyba nastepna zmiana to sobie kupie jakis np 10 letni fun car z przyzwoitym v lub r6 zeby zaspokoic marzenie, a dla rodziny np veloce sw (jak juz bedzie) i wtedy to juz nawet moglby byc diesel.

tylko to ciagle 4 cylindry. do idealu dla mnie brakuje w veloce v6, bo q4, design, fajny automat mi super pasi.

Patrząc na cenniki wersji silnikowych konkurencji zapewne i AR znalazłaby trochę klientów którzy chcieliby dopłacić około 50.000 zł żeby zamiast Giulii R4 kupić Giulię V6 .

Dokładnie tak samo robią inne marki. Pracowałem w GM Poland i myślisz, że polskie policyjne Insignie, dawniej Vectry czy choćby teraz Corsy to wersje specjalne oferowane przez fabrykę? Oczywiście, że nie. Wersje specjalne ze względu na swoje przystosowanie do służby są znacznie droższe i w Polsce w takim wypadku dealer (bo w 90% przypadków importer nie prowadzi sprzedaży detalicznej, więc swoją ofertę składa de facto przez któregoś z dealerów) jest skazany na przegraną bo cena to z reguły kryterium z zdecydowanie największą wagą.

Są to zwykłe golasy spełniające wymagania SIWZ zapisane w przetargu z dokładanym osprzętem. A potem są problemy z akumulatorami (bo seryjny alternator nie jest w stanie obsłużyć wszystkich urządzeń), układami napędowymi, turbinami, itp. Wersje specjalne są przygotowane do intensywnej eksploatacji. Tylko, że na to są osobne budżety na eksploatację. Także uwierz mi, że nie tylko do FCA służby mundurowe mają uraz :) Jaki kraj i jego wymagania taki produkt oferowany.

No i obrażać się mogą, ale do służb to przetargi publiczne zawsze, więc jeśli FCA złoży najtańszą ofertę spełniającą wszystkie wymagania to wyjścia mieć nie będą :)

Ja nie pisałem o innych markach... FCA ma specjalne wersje Municipale. Poza tym oferta nie była robiona przez Fiat Auto Poland (tak to się nazywało wtedy) a przez dealera (tak, jak wspomniał Marek). To zwykły szwindel był. Włoskie auta służb mundurowych mają inne instalacje elektryczne, elementy wyposażenia itp.
Teraz masz już Giulię w takiej wersji i to nie tylko Quadrifoglio. U nas by pewnie dali najuboższą z dodatkowymi świecidełkami i po sprawie...

Ja nie pisałem o innych markach... FCA ma specjalne wersje Municipale. Poza tym oferta nie była robiona przez Fiat Auto Poland (tak to się nazywało wtedy) a przez dealera (tak, jak wspomniał Marek). To zwykły szwindel był. Włoskie auta służb mundurowych mają inne instalacje elektryczne, elementy wyposażenia itp.
Teraz masz już Giulię w takiej wersji i to nie tylko Quadrifoglio. U nas by pewnie dali najuboższą z dodatkowymi świecidełkami i po sprawie...

Jaki związek mają przekręty z ducato z Giulią?
Moderator kasuje posty innych które zdaniem wykraczają poza temat, a sam nie potrafi się dostosować do tematu.

Jak by Kolegów interesowało to kilka dni temu byłem w miejscowości Pinarella (Italia) kilka kilometrów od tej miejscowości jest strefa przemysłowa (Montaletto) i mieści się tam firma wyposażająca pojazdy "Stato"(dla służb) i stało tam około 10 QV i około 50 2,2 diesel wszystkie dla Carabinierów. Podobno w luty/marzec mają wejść do służby, prezentują się naprawdę wyjątkowo. Polizia Stradale na razie nie będzie miała Gulii. Nie wypadało robić zdjęć, ale widok imponujący. A tak na marginesie to w eperze można obejrzeć wersje 156, 156, fiata stilo czy punto dla służb. Nie ma rzeźbienia, są przygotowane od początku do końca wg specyfikacji zamawiającego a baza przygotowana jest przez koncern FCA.

Amortyzatory
Powrót