[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Włosi lepią sobie niespiesznie swoje tekturowo styropianowe, szumnie zapowiadane ale nie jeżdżące - statycznie się prezentujące dzieło sztuki (podobno) , a tymczasem dowiaduję się , że ni z tąd, ni z owąd Jaguar po prostu _zrobił_ kolejny wóz - XE (po pięknym, No1 w swej klasie F-type) ponadprzeciętnie wyglądający, ze smakiem, mnogością opcji konfiguracji, świetnie się zapowiadający co do napędu (3 litry V6 dwie turbiny, 5,1 do setki, 55tys euro, masa 1400kg-jeśli dobrze piszą o tym, to byłby wyczyn). Hmm w tym segmencie, dla kogoś kto nie chce Niemca, takie V6 (rzekomo to samo co w F-type więc świetnie brzmiące na pewno) , marki która dziury czasowej więc i technologicznej nie ma, versus mglista Giulia wyrastająca z nikąd.
Oj, niesamowitą bombę muszą w Alfie mieć w rękawie żeby zaistnieć na nowo.

Włosi lepią sobie niespiesznie swoje tekturowo styropianowe, szumnie zapowiadane ale nie jeżdżące - statycznie się prezentujące dzieło sztuki (podobno) , a tymczasem dowiaduję się , że ni z tąd, ni z owąd Jaguar po prostu _zrobił_ kolejny wóz - XE (po pięknym, No1 w swej klasie F-type) ponadprzeciętnie wyglądający, ze smakiem, mnogością opcji konfiguracji, świetnie się zapowiadający co do napędu (3 litry V6 dwie turbiny, 5,1 do setki, 55tys euro, masa 1400kg-jeśli dobrze piszą o tym, to byłby wyczyn). Hmm w tym segmencie, dla kogoś kto nie chce Niemca, takie V6 (rzekomo to samo co w F-type więc świetnie brzmiące na pewno) , marki która dziury czasowej więc i technologicznej nie ma, versus mglista Giulia wyrastająca z nikąd.
Oj, niesamowitą bombę muszą w Alfie mieć w rękawie żeby zaistnieć na nowo.
Bo to Włosi :) A wolisz włoską alfę czy hinduskiego dżaga?

w którym na dodatek nie ma gdzie wsadzić stóp na kanapie z tyłu...

Nie no... nie przesadzajcie. Jaguar to na prawdę niezła pozycja na rynku motoryzacyjnym. Zdecydowanie lepsza od niemieckich propozycji. I to raczej z takimi alfa będzie konkurować. Czy skutecznie to się okaże.

a tymczasem dowiaduję się , że ni z tąd, ni z owąd Jaguar po prostu _zrobił_ kolejny wóz - XE

Jakbyś śledził jego temat tak jak temat Giulii to byś wiedział, że słychać od nim już od kilku lat, a na forach przewijały się konkretne info od co najmniej 2 lat.
Owszem nie słychać o nim tak długo jak o Giulii, ale nie zgodzę się że wy*ebał ni stąd, ni zowąd.

Bo to Włosi :) A wolisz włoską alfę czy hinduskiego dżaga?

Wolę coś co istnieje realnie, niż coś co istnieje tylko w wizjach i zwodzi.

Tu w tym wątku podnosi się przyszłą "walkę" Giulli z BMW, Mercedesem czy Audi, a przecież jest jeszcze Lexus, Infinity czy właśnie Jaguar. Jak się okazuje całkiem cenowo (w tej klasie) przystępny i namacalny, do kupienia już. Zastanawiam się , jakie asy w rękawie mają Włosi , którymi przebiją te oferty. No skośnookich, mogliby powiedzmy swoim Europejskim pochodzeniem. Ale przy Jaguarze ? Jakie ? Bardzo ciekaw jestem tego czerwca. Oj, przepraszam, kiedy to jeżdżąca ? - zima 2015? 2016 ? :)

Trochę off-topic ale ta postać była tu wielokrotnie przywoływana - zmarł Janusz Kaniewski. Szok :(

Miałem okazję oglądać tego jaga na żywo. Bardzo ciasne auto. Niezbyt rowno jakosciowo wykonane, nie pisze głupot, specjalnie zrobiłem kilka zdjęć elementów które w tym segmencie i tej cenie nie powinny mieć miejsca.

Trochę off-topic ale ta postać była tu wielokrotnie przywoływana - zmarł Janusz Kaniewski. Szok :(

Maskara... Wczoraj przeżyłem ciężki szok jak zobaczyłem tytuł artykułu. Wielka szkoda, facet miał raptem 41 lat. W sumie wiadomo z jakiego powodu zmarł? Bo nigdzie nie mogę znaleźć.

Maskara... Wczoraj przeżyłem ciężki szok jak zobaczyłem tytuł artykułu. Wielka szkoda, facet miał raptem 41 lat. W sumie wiadomo z jakiego powodu zmarł? Bo nigdzie nie mogę znaleźć.
Wirusowe zapalenie wątroby

Janusz Kaniewski nie żyje a "jego" Pininfarina za chwilę będzie w hinduskich rękach - niepojęte rzeczy dzieją się na tym świecie...

Miałem okazję oglądać tego jaga na żywo. Bardzo ciasne auto. Niezbyt rowno jakosciowo wykonane, nie pisze głupot, specjalnie zrobiłem kilka zdjęć elementów które w tym segmencie i tej cenie nie powinny mieć miejsca.

Alfa nie grzeszyła również nigdy przestrzenią typu suberb skoda , i dobrze. Dopasowanie nieraz jest mylone z ciasnotą. Giulia skoro ma być w tym segmencie, pewnie będzie (?) podobna. Jeśłi ma być głownie na rynek USA i Chin - jak to pogodzić biorąc pod uwagę przeciętne rozmiary kierowcy w tych populacjach diametralnie różne.

Alfa nie grzeszyła również nigdy przestrzenią typu suberb skoda , i dobrze. Dopasowanie nieraz jest mylone z ciasnotą. Giulia skoro ma być w tym segmencie, pewnie będzie (?) podobna. Jeśłi ma być głownie na rynek USA i Chin - jak to pogodzić biorąc pod uwagę przeciętne rozmiary kierowcy w tych populacjach diametralnie różne.
A normalnie,niech te wieprze w USA tyle nie żrą to się i zmieszczą do alfy,ale alfa nie dla emyrkanina,wieprze powinny jeździć pikapami i tam wozić to sadło jak się nie pomieszczą
alfa to jest dla człowieka szczupłego i pięknego:victory:

Dlatego jeździsz Passatem?

<grabs popcorn and waits>

Amortyzatory
Powrót