Azalgo
Nowy
To jeszcze trzeba zebrać dane konkurencyjnych marek.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Fakty są takie:
Gulia Q to bezwzględnie najlepsza [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo w historii marki.
Gulia to najbardzej zaawansowany technicznie samochod w klasie.
Inżynierowie z Monachium i Stuttgartu posrali się jak zobaczyli dane techniczne zwykłych Gulii.
popuscili ze smiechu widzac "entertaiment" system w Giulii
brak swiatel matrycowych led
itd itp
fantazja cie poniosła![]()
No tak bo to jest najbardziej istotne! Nie liczy się niezwykle precyzyjny układ kierowniczy, który bije na głowę konkurencje. Bez znaczenia jest idealnie zestawione zawieszenie. Rozkład masy to tylko marketingowy bullshit a najlepsze noty w dwóch testach bezpieczeństwa to jakaś bajka wyssana z palca. Wał napędowy z włókna węglowego w każdym modelu to niepotrzebny wydatek bo przecież klasa sama w sobie BMW czy Audi nie ma a działa perfekcyjnie i nigdy się nie psuje bo to Niemiecka precyzja!! Ordnung muss sein! Bez znaczenia jest również najlepszy współczynnik oporu powietrza bo przecież komu to na co!? Ma jeździć, ja! Kompletnie nie liczą się wrażenia z jazdy a radość z prowadzenia schodzi na daleki plan, przecież można jak kogoś stać jeździć Panzerkampfwagen - niemiecki i pancerny mówie wam. To, że np Giulia Q jest najszybszym sedanem też kompletnie nie zdaje egzaminu a Veloce nie ma bezpośredniej konkurencji gdzie BMW 340i kosztuje 100 tysi więcej a ma podobne wyniki. No ale ale Panowie wiadomo system multimedialny to NAJWAZNIEJSZY element samochodu za taaaka kase! A nie czekajcie jeszcze swiatla ledowe nawet nie zwykle tylko matrycowe bo ksenony nie dzialaja w ogole i sa stare jak swiat
A nie sorry czasem bija na glowe te ledowe... ( polecam poczytac kilka testow ). Tragniczna ta [notranslate]Alfa[/notranslate]
BUUU...
No tak bo to jest najbardziej istotne! Nie liczy się niezwykle precyzyjny układ kierowniczy, który bije na głowę konkurencje. Bez znaczenia jest idealnie zestawione zawieszenie. Rozkład masy to tylko marketingowy bullshit a najlepsze noty w dwóch testach bezpieczeństwa to jakaś bajka wyssana z palca. Wał napędowy z włókna węglowego w każdym modelu to niepotrzebny wydatek bo przecież klasa sama w sobie BMW czy Audi nie ma a działa perfekcyjnie i nigdy się nie psuje bo to Niemiecka precyzja!! Ordnung muss sein! Bez znaczenia jest również najlepszy współczynnik oporu powietrza bo przecież komu to na co!? Ma jeździć, ja! Kompletnie nie liczą się wrażenia z jazdy a radość z prowadzenia schodzi na daleki plan, przecież można jak kogoś stać jeździć Panzerkampfwagen - niemiecki i pancerny mówie wam . To, że np Giulia Q jest najszybszym sedanem też kompletnie nie zdaje egzaminu a Veloce nie ma bezpośredniej konkurencji gdzie BMW 340i kosztuje 100 tysi więcej a ma podobne wyniki. No ale ale Panowie wiadomo system multimedialny to NAJWAZNIEJSZY element samochodu za taaaka kase! A nie czekajcie jeszcze swiatla ledowe nawet nie zwykle tylko matrycowe bo ksenony nie dzialaja w ogole i sa stare jak swiat A nie sorry czasem bija na glowe te ledowe... ( polecam poczytac kilka testow ). Tragniczna ta [notranslate]Alfa[/notranslate] BUUU...
Garraty ale nikt nie twierdzi, że tak nie jest. Wszystkie zalety Giulii są jej zaletami, tworzą przewagę i zapewne decydują o jej wygranej w wielu testach, porównaniach etc. Nie zmienia to faktu, że auto idealne nie jest.
Załóżmy, na potrzeby dyskusji, że jest najlepsza w klasie. Premium w dodatku.
Czy przy takim założeniu wspomnienie jakiejkolwiek wady modelu to faux pas?
Osobie która ośmieli się wytknąć jakąś wadę powinna być zlinczowana na forum, czy jak?
Czy może da się pogadać merytorycznie: tak, to świetny model, ale ma zrypany infotainment (na przykład, bo nie wiem, nie bawiłem się)?
Wracając do usterek (drobnych zazwyczaj, ale irytujących) - swoją drogą przejedź 50tys. km, pojeździj ze 3 lata i wtedy napiszesz ile razy byłeś w ASO poza przeglądami. Życzę Ci zero takich wizyt. Oby tak było![]()
Szanse, że będzie w aso poza przęglądami do 50tys km, są w tym momencie 50/50. Skąd przekonanie, że szala się przechyli na stronę czarnowidzów? Masz kryształową kulę?
Jasne, są wady w giuli. Obecnie mam wkurwa na podgrzewanie lusterek.
............. I w pewien sposób ludzie, tacy choćby jak Marek - z którym pod wieloma względami się nie zgadzam (z tego co zauważyłem politycznie npale i tak z przyjemnością bym z nim pobrykał Giuliami po Toskanii
![]()
[MENTION=57068]Azalgo[/MENTION] - do serwisu zapraszamJasne, są wady w giuli. Obecnie mam wkurwa na podgrzewanie lusterek. Rano mam zaparowane. Wsiadam do auta i włączam grzanie aby coś widzieć przy cofaniu. Cofam na kamerkę. Jadę około minuty do przodu już i zaczyna działać nagle grzanie lusterek i tylnej szyby. Bardzo użyteczne udogodnienieAle tak się składa, że jestem już w szybkim zakręcie i myślę sobie: mogliby nawet nie montować wkładów do lusterek
Jak mozna pisac ze Veloce ma osiagi jak 340i!!!!!To jest przepasc na korzysc 340i.Przyspieszenie do setki to mozna porownywac w klasie fiata punto czy opla corsy.Powyzej 100kmh to jest inna liga tak samo jak elastycznosc.Tak samo nawet diesel 335d zleje giulie Veloce i to strasznie http://www.zeperfs.com/en/duel6195-6552.htm z 340i nie bede tu wklejal bo to kopanie lezacego-chyba czas na to zebym opuscil te forum pomimo ze posiadam alfe to zachowanie tu ludzi jest strasznie nieobiektywne.Giulia jest fajny udanym autem ale przez takie klapki na oczach spolecznosc jest wysmiewana bo tutaj giulia z 150konnym dieslem bedzie szybsza od nowej 600konnej bmw m5 . Pozdrawiam
[MENTION=57068]Azalgo[/MENTION] - do serwisu zapraszammiałem to samo, auto raz stało na zewnątrz i szyby i lusterka pokryte mgłą, po 20 minutach zaczęło coś grzać...
Diagnoza: awaria czujnika temperatury zewnętrznej i wymiana całego lusterka.
Podobno jest na to akcja serwisowa... podobno...
To jest czujnik tylko do tego? Czy z niego wyświetla temperature na zegarach, bo pokazuje temperature dobrze. Ogrzewanie dziala wlasciwie ale z dużym poślizgiem czasowym.