[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z nieba mi ta wiadomość spada :) Właśnie na to liczyłem. Dlatego nie zamawiałem nawigacji. Tylko żeby się nie okazało, że to będzie tylko dla wersji z nawigacją :D Aż nie chce mi się wierzyć, że włosi zrobią update. Chyba, że update będzie polegało na tym, że nowo produkowane samochody będą juz zaktualizowane a stare zostaną jak są :)

Zastanawiam się tylko jak to będzie działało bez ekranu dotykowego.

Zależy mi na szczegółach tej informacji, jako że nie wiem czy ewentualnie zamawiać nawigację czy nie. Chciałbym korzystać z Android Auto, pytanie tylko czy z zamawianymi na dziś autami to będzie działać. I czy można zamówić większy ekran w Giuli bez nawigacji. Ktoś ma może odpowiedzi na to? :)

pytaj dealera, niech sie dowie przez Fca polska od Włochów i odpowiedz zarzadaj na pismie na wszelki wypadek gdyby zrobili Cie w konia zmieniajac plany (przynajmniej bedzie podkladka do ew roszczen). wspominam tez o tym bo ktos na alfaholikach wspominal ze kupowal auto jakiegos fiata chyba, duza navi miala byc kompatybilna z mapami tomtoma a okazalo jak juz auto odebral ze akurat ta navi uzywa jakis badziewnych map, slabo zaktualizowanych i jeszcze trzeba bylo je kupowac za gruba kase od fca.

Ostatnia edycja:
Chciałbym korzystać z Android Auto

Teoretycznie to będzie możliwe :)

I czy można zamówić większy ekran w Giuli bez nawigacji
Tu chyba to niemożliwe :( Tylko z Alfa Connect Nav.

Imho 6.5' W zupełności wystarcza nawet do nawigacji. Tylko zrobili taką dużą ramkę, że teraz wygląda jak za mały :)

Ten przed kierowcą mniejszy też by wystarczył tylko beznadziejnie jest tam zaprojektowany interfejs. W ogóle w tym samochodzie nie ma zegarka w wygodnym miejscu. Jeden jest czcionką chyba 5px na dole z lewej na głównym ekranie a na tym przed kierowcą jest tylko na jednej podstronie z prędkością. Jak chcesz sobie podglądać spalanie to już nie ma zegarka. Miejsce jest ale chyba zapomnieli. W większej wersji wyświetlacza zdaje się, że zegarek jest na każdym ekranie.

zegarek.jpg

łooo
Wygląda super! Ten ciemny szklany dach do czerwonego idealnie. Jeszcze czarne felgi :)

Gratuluję.
Rozumiem, że nocka minie na jazdach :D

Tymczasem. Myślicie, że to dotrze do nas? Veloce pack:
FB_IMG_1488351147954.jpg

Ostatnia edycja:
Z tego co pisał Wichura87 wynikało, że to jeszcze nie jego - tylko "w rodzinie", a On obiecywał, że się jej dokładnie, przyjrzy jak już do tej rodziny Veloce wjedzie.

Dokładnie tak, docelowo będzie moja. Tymczasem, tak jak pisałem też wcześniej, przesiadam się na co innego, ale Veloce potestuję na tyle ile będę mógł.

Wczoraj za bardzo nie było czasu, więc była tylko wieczorna przejażdżka po Warszawie.
Zgadzam się, że w takiej konfiguracji robi wrażenie - na stacji benzynowej pod Carserwisem tuż po odbiorze wzbudziła sporą uwagę.

Automat bajka, dach poezja, mocy pod dostatkiem, ale więcej wrażeń po weekendzie jak zrobię trasę.
Na razie tylko jedna dygresja - Sergio, dlaczego nie V6...

PS. Dzisiaj wyjeżdża kolejna Giulia z Carserwisu (biznesowa, nie Veloce), a pod pelerynką czeka na odbiór biała Q. Także wydaje się, że jest ruch w interesie.

Amortyzatory
Powrót