BMW 3 GT to nie jest wersja sportowa
+1

A propos. Jeździłem tą 3 GT i szum powyżej 140km/h przy drzwiach (z racji braku ramek) gorszy niż w Alfie GT...
Odpowiedni marketing??

W jakimś niewielki procencie pewnie tak. Kolego uważasz, że ludzie których stać na kupno nowej A5, A8 itp. to ludzie ograniczeni umysłowo którzy dali się złapać na bajer marketingowców z VAG-a i ich decyzja była nieświadoma, nie kontrolowana? Ja w to wątpię. Audi (BMW podobnie) kosztuje krocie ale oferuje jeszcze więcej - są to maksymalnie dopracowane funkcjonalne i solidne pojazdy ze znakomitą siecią serwisów i logistyką, samochody w których nie ma prawa zaskrzypieć nawet zaślepia wentylka w kole.
Eee, kolega chyba dawno nie jeździł niemieckimi autami? Nie wspominając o serwisie takiego Audi... Zaślepka w wentylku może nie zaskrzypi, ale skrzynia w A6 S-tronik się posypie, 2.0TFSI będzie łykało ponad 1l oleju na 1000km, sensory keyless access w A4 będą regularnie padać z racji kiepskiego uszczelnienia, piasek w reflektorach w A5, a nie, w końcu udało im się zrobić multitronica, żeby wytrzymał te 100k km
Czytając fora BMW widać, że nowe modele 3er, X3, czy 5er też do najmniej awaryjnych już nie należą..
No i
Competizione dobrze zauważył. Patrzycie na Niemców w cennikach 'cena od ...', a tam w tych autach kompletnie nic nie ma. Lędźwie, podłokietnik, lampeczki z tyłu, ksenony, isofixy, składane asymetrycznie kanapy, itp. - to wszystko są opcje, co daje po doposażeniu właśnie okolice tych 200k zł. I kto tu się łapie na marketing?!

Jeśli Alfa będzie sprzedawana podobnie jak Lexusy, czy Infinity, że w standardzie już jest dość bogate wyposażenie to logiczne, to rzeczywiście może być drogo (myślę, że spokojnie od 200k zł)