[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
159 to ja widzę jak na lekarstwo na drodze to jaki biedak jeździ autem za 25-30 jak większość to auta od 2 tys do 10 i to 70 procent niemieckich,156 owszem jeżdżą biedaki,ale co zrobić jak za wypłatę kupuje się auto.

Dokładnie, jw.
Mało to. Jak jak szukałem 159 to nawet ople były tańsze. A Ford w podobnej cenie.

No OK, jak tak porównujecie to znajdziecie. Jak poszukacie wśród Audi, BMW czy Volvo, to już gorzej to wygląda...

do głowy mi nie przyszło porównywać AR 159 do opli i fordów... ale jeśli ktoś klasę samochodu definiuje jako gabaryty...

aha - jestem całkowicie przeciwny ocenianiu ludzi po tym czym kto jeździ w szczególności, a po zawartości portfela co do zasady (vide "biedaki"). Pomijając oczywiście złudność takiej oceny w oparciu o samochód - sam jeździłem kilka lat VW wartym połowę moich miesięcznych dochodów.

Ostatnia edycja:
My tu gadu, gadu a po Szwecji już od co najmniej 2 miesięcy jeżdżą Tipo 952... Na niektórych zdjęciach widać, ile to auto będzie krótsze i węższe od maserati ghibli, którego poszycia użyto do testów. Widać też bardzo dużą chłodnicę centralną i 2 po bokach z przodu. Dodam tylko, że zamaskowane, zimowe zdjęcia Giulietty pojawiały się w sieci też mniej więcej pół roku przed premierą. Coś się dzieje...:)

Ostatnia edycja:
My tu gadu, gadu a po Szwecji już od co najmniej 2 miesięcy jeżdżą Tipo 952... Na niektórych zdjęciach widać, ile to auto będzie krótsze i węższe od maserati ghibli, którego poszycia użyto do testów. Widać też bardzo dużą chłodnicę centralną i 2 po bokach z przodu. Dodam tylko, że zamaskowane, zimowe zdjęcia Giulietty pojawiały się w sieci też mniej więcej pół roku przed premierą. Coś się dzieje...:)

mowa o tych zdjęciach?:)
http://www.autoevolution.com/news/a...lia-sedan-test-mule-photo-gallery-89791.html#

jedno juz widać, mały bagażnik będzie a więc pokaźna masa klientów ominie to auto szerokim łukiem
ok, niech takie bedzie, ale po co Wester i Sergio pitolą o dziesięciokrotnym wzroście sprzedaży aut alfy?

Nie, taka Julia będzie git:)
Ale jak najszybsza wersja będzie miała 7s to już nie będzie tak fajnie - jednemu wystarczy, innemu nie. A jak ktoś się przesiądzie z Audi/BMW/Mercedesa który miał 6s lub mniej to może się zawieść i nie kupi po prostu.
Nie no to raczej niemożliwe skoro nawet julka QV ma 6s do setki ;)

Serce rośnie jak oglądam takie zdjęcia z testów (mimo, że Tipo 952 wygląda groteskowo). Wszystkim niedowiarkom szczeny opadną 24 czerwca :)

Maserati ma w dieslu jakoś 6.3 do setki... no i teraz pytanie: czy Alfa będzie szybsza, ze względu na niższą masę (oby) czy wolniejsza (lub w lepszym wypadku tak samo szybka), bo nie może być szybsza od droższego Maserati...?
O benzyne się nie martwię- raczej AR nie pozwoli sobie na to, żeby topową wersją był diesel...?

Nie wiem jak ma się auto ze zdjęć podlinkowanych na poprzedniej stronie do tego co zobaczymy ostatecznieale jeśli taka ma być bryła nowej alfy to jestem rozczarowany. Proporcje są straszne, wygląda to tak jakby ktoś wspawał środkową część auta na siłę próbując połączyć przód i tył o różnych liniach/proporcjach.

Po tym jak zacząłem jeździć alfą praktycznie wszystko do czego wsiadam jest jakieś nijakie :), jeśli skopią nowy model to pewnie długo jeszcze pojeżdżę 159.

Gebeth, o których Ty zdjęciach mówisz?

Amortyzatory
Powrót