[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Widzialem, Tipo,jezdzilem,stwierdzam,ze auto jest swietne jak za ta cene.

Rwd oznaka premium,ale z cena podstawowa mocno ponad 100 tys ,rynku Giulia nie podbije,nawet konkurencji nie stworzy.

Jesteś prorokiem, czy poprostu gadasz głupoty? Podaj przykłady znacznie tańszych aut RWD w tej klasie? Chyba nie chcesz porównywać cen z autami przednionapędowymi i masowymi jak ford, czy mazda? Każde auto ma swojego odbiorcę. Jeśli dla kogoś nie ma znaczenia rodzaj napędu, silnik to może weźmie mazdę. Jeśli jednak będzie szukał sedana z napędem na tył lub 4 koła, z fajnym automatem i żwawym silnikiem to wybór już nie jest wielki.

Z tym Dislem 2.2 to ciekawa sprawa, BMW i Audi od dawna dają bazowo 2.O, Mercedes jako jedyny miał 2.2, ale z niego rezygnuje także na rzecz 2.0 - a FCA... po swojemu.

Faktycznie - w Polsce to raczej przesądzi o popycie.

Taka jak to Alfa, ta zwykła wersja , swojska jakaś - w nurcie wciąż, nie macie wrażenia ? ani audi ani bmw ani nic tam nie widzę patrząc na całość. Alfa i tyle. Ze świetnym jak to w Alfach wnętrzem. A to to wnętrze z tym jasnym beżem super :) i z deseczką jasnego drewna no no :)
Ciekawe jak łopatki będą działać - w sensie skrzyna z nimi. Wszystkie beznyny z tymi łopatkami będą ? nie miałbym nic przeciwko łopatkom w każdym wozie, byle szybko działały.
Niecałe 1400kg hmm coś wątpię ale oby. Mazda też się chwaliła że 6tka niby <1400 kg a naprawdę prawie 200kg więcej waży.

Jesteś prorokiem, czy poprostu gadasz głupoty? Podaj przykłady znacznie tańszych aut RWD w tej klasie? Chyba nie chcesz porównywać cen z autami przednionapędowymi i masowymi jak ford, czy mazda? Każde auto ma swojego odbiorcę. Jeśli dla kogoś nie ma znaczenia rodzaj napędu, silnik to może weźmie mazdę. Jeśli jednak będzie szukał sedana z napędem na tył lub 4 koła, z fajnym automatem i żwawym silnikiem to wybór już nie jest wielki.

F30 najtansze kosztuje niecale 140 tys.
Jesli Giulia tyle zarzada,nie ma mowy o jakimkolwiek sukcesie.
Pisze to jako byly posiadacz bmw,a nie spekulant.

Dawniej opel omega cenil sie na poziomie forda i mazdy ,wiec kto powiedzial,ze rwd musi byc drogie ?

Ostatnia edycja:
No proszę, nie porównujmy Alfy z Oplem...

Dodaj jeszcze, jak wygląda to F30 za 140 tys... Za 140 tys. to można jedynkę skonfigurować, i to bez szaleństwa zbytniego.

BMW-2012-NAIAS-Auto-Show-127.jpg

Ostatnia edycja:
Czy ja dobrze widziałem?! Miejsca na kubki?!

Nie kupuję! Po moim trupie! Toć to nie Alfa!

No proszę, nie porównujmy Alfy z Oplem...

A kto te auta porownuje ?

Pisze o podrazaniu auta przez naped rwd.
Omega wcale nie byla drozsza od sredniakow klasy.
Alfa tez nie musi.

F30 podstawowe,to bieda az piszczy,ale tyle kosztuje najtansze rwd w tej klasie.20 tys to dobry poczatek na doposazenie bmw.

Ostatnia edycja:
Ten niebieski lakier wyjątkowo pasuje do cywilnej wersji Giuli. Wnętrze rewelacja. Auto naprawdę może się podobać, jeżeli nie przesadzą z ceną to może to być naprawdę bardzo ciekawa propozycja w segmencie D.

Szkoda tylko, że zrezygnowali z halogenów w zderzaku.

A kto te auta porownuje ?

Pisze o podrazaniu auta przez naped rwd.
Omega wcale nie byla drozsza od sredniakow klasy.
Alfa tez nie musi.

F30 podstawowe,to bieda az piszczy,ale tyle kosztuje najtansze rwd w tej klasie.20 tys to dobry poczatek na doposazenie bmw.

Omega była wręcz wyraźnie tańsza od przednionapedowych np. Audi A6 czy nawet AR 166

Czy ja dobrze widziałem?! Miejsca na kubki?!

Nie kupuję! Po moim trupie! Toć to nie Alfa!

To byłoby faktycznie niepokojące, ni siej plotek, gdzie ? nie widzę... no a jeśli będą to Alfisti zaraz znajdą sposób jak je zgrabnie zatkać :)

Wersje bida albo raczej z tego co widac pol-bida Jak dla mnie klasa, zwlaszcza biala z czarnym dachem na nowych telefonach. O wiele lepiej to wyglada niz np A4. Fajnie, ze progi w wersjach cywilnych zostaja. Naped na tyl, luksusowe wnetrza, dobre automaty, ciekawe silniki, mysle, ze jak wpadnie komus w lapy to szybko zapomni o porzedniej Alfie z lat 90tych i 2000-cznych.

Na pewno nie, tych pierwszych się nie zapomina. A po drugie poza QV nie będzie burczeć całą sobą (chyba że z głośników - taka udająca rozkosz pani brrrr... ) , jakby wykończona nie była. Po trzecie nie przebija tego co zrobiła 156 swym wnętrzem - na tle tego co wtedy oferowano w tamtym czasie. Nie żeby wcześniejsze nie, ale premier wcześniejszych nie pamiętam, a pamiętam jakei wrażenie 156 robiła po prostu w prasie, na żywo, na ulicach itd.
No ale czasem ktoś dla fanaberii faktycznie potrzebuje nowego wozu - to już jest. To drewno jest super. _Prawie_ jak jasna drewniana kierownica w 156 :P I jasnobeżowe wnętrze też super _prawie_ jak jasny Alfatex :P

Uchwyt na kubek no faktycznie, ale jak świetnie ukryty! i może zamiast uchwytu na kubek będzie można tam zapalniczkę i popielniczkę zamówić... a nie, przepraszam, to przecież niezdrowe, fuj, tfu ... ;)

Czy dowiemy się w Genewie czegoś więcej? Jakie ceny, od kiedy można zamawiać/dostępność, jakie wersje silnikowe (tak już oficjalnie) i wyposażenie?
Ja jestem ciekaw foteli i komfortu podróżowania.
Żeby nie zrobili jak Mazda 6, auto lekkie ale przez to słabo wyciszone...

Jakos bardziej mi sie podoba zwykla wesja giuli, niz ta obladowana spoilerami quadrifoglio.

a tu info z antyradia:
Na razie nie poznaliśmy cen tej nowej Alfy Romeo, ale zapewne zmieni się to już niedługo. Na pewno przed 15 kwietnia 2016 roku, kiedy to europejscy klienci będą mogli zamawiać ten nowy, długo wyczekiwany model.

Porównanie Giulii do Mazdy 6 czy innych Opli to kiepski żart - wystarczy popatrzeć na filmy z Genewy i widać od razu, że ten model będzie grał w najwyższej lidze razem z "trójcą niemiecką".
Podejrzewam, że cena podstawowych wersji nie będzie niższa niż 120 tys. zł.

Amortyzatory
Powrót