[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dokładnie, to był przetarg na zakup Insygni, a diler Alfy wykazał się niezłym sprytem.

W efekcie policjanci nimi jeżdżący byli z jednej strony bardzo zadowoleni z tych bryk i raz nawet zatrzymali mnie do kontroli, żeby porozmawiać o 159 i popatrzeć trochę na moją ti, zerknąć pod maskę itd.

Z drugiej strony, narzekali na fotele, że są za ciasne, kokpit nie nadawał się do montażu dodatkowego sprzętu (słynnego radaru Iskra) a dostę do bagażnika mocno nieporęczny.

159 po prostu została źle przygotowana przez importera bądź kogoś kto przystosowywał te auta do pracy w policji. Nie sprawdza się jasna tapicerka, wiadomo że czasem wsiada się "z buciorami",
za słabe oświetlenie - praca policjanta to też dużo biurokracji. Słynna już sprawa felg.

Poza tym narzekają że bagażnik mógłby być większy - poza tym miód ;)

Ostatnia edycja:
W przeciwnym razie, wszystko na to wskazuje, marka padnie. To ostatnia szansa dla alfy.

Padnie tylko jeśli nie wyjdą nowe modele. Już po ostatniej dużej prezentacji było widać, że koncern nie liczy na jakieś niesamowite zyski ze sprzedaży tej marki (biorąc pod uwagę ile w nią zainwestowali/zainwestują).

Od razu widać, że nie masz lub nie miałeś z tym autem do czynienia na żywo. Kilka elementów z fiata (konkretnie dwóch typowo fiatowskich się doszukałem...) ma być niby czymś złym? Pamiętam, jak cała masa malkontentów biła pianę na forum, że w 4C są tandetne pokrętła z seicento ale potem jakoś wszyscy klaskali uszami z podniecenia, gdy stali przy niej na żywo i nikomu nie wpadł do głowy pomysł, żeby przy całokształcie tego auta narzekać na taki szczegół (bo ja tego nie uznaję za mankament).

A ja miałem do czynienia z 4C na żywo i uważam że środek na żywo wygląda gorzej niż na zdjęciach. Wieje taniością po całości i tyle. Po prostu nie pasuje do tej pięknej karoserii

Luke77... auto zostało zaprojektowane by być możliwie najlżejsze. Suche waży około 900kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Z zewnątrz auto wygląda wspaniale bo nadwozie jest polakierowane, ale nie da się zrobić ładnego wnętrza, wręcz eksluzywnego (nadążającego za nadwoziem), żeby było lekkie.

Zaraz ktoś wytknie 4C brak wspomagania kierownicy... nie ma i koniec :) Cieszcie się, że klima jest :) Nie wiem, czy przypadkiem nie jest wyłącznie manualna żeby była jak najlżejsza :D

Koledzy, znów piszemy o czymś co nie powinno się zdarzyć. Wiele firm przygotowuje samochody policyjne. Są specjalnie przygotowywane do specyfiki służby. Carabinierzy i Polizia Stradale we Włoszech jest zadowolona. Sam oglądałem i miałem okazję przejechać się samochodem "Scquadra Volante", zupełnie inny niż cywilny. U Nas cwany diler(bez obrazy) wygrał przetarg i po przetargu zaczął kompletować wnętrze, część samochodów była sprowadzona z Ukrainy. Gdy dokładnie przejrzycie Eper Alfy to znajdziecie tam wersję specjalną.
Co do nowego modelu Alfy - to nie ma być model dla każdego. Większość wizualizacji to pobożne życzenia dziennikarzy, którzy nie mogą wydrzeć tajemnicy nowego modelu.

A ja wrzucam kolejny render, powiedzmy Giulia Coupe :)

142.jpg

Koledzy, znów piszemy o czymś co nie powinno się zdarzyć. Wiele firm przygotowuje samochody policyjne. Są specjalnie przygotowywane do specyfiki służby. Carabinierzy i Polizia Stradale we Włoszech jest zadowolona. Sam oglądałem i miałem okazję przejechać się samochodem "Scquadra Volante", zupełnie inny niż cywilny. U Nas cwany diler(bez obrazy) wygrał przetarg i po przetargu zaczął kompletować wnętrze, część samochodów była sprowadzona z Ukrainy. Gdy dokładnie przejrzycie Eper Alfy to znajdziecie tam wersję specjalną.
.

Dokładnie to miałem przedtem napisać. W Polsce wszystkie fiaty/alfy/lancie to wersje cywilne z przeróbkami. W Ducato to się cuda z elektryką dzieją bo wersje dla słuźb mundurowych są całkiem inne. Niestety u nas ktoś był cwańszy. To nie tyle spryt/cwaniactwo dealer'a co głupota rządzących jest tutaj winna. Żaden yntelygent nie raczył sprawdzić, czy czasem fabrycznie nie ma wersji specjalnych...

Dodano po 2 minutes:

A ja miałem do czynienia z 4C na żywo i uważam że środek na żywo wygląda gorzej niż na zdjęciach. Wieje taniością po całości i tyle. Po prostu nie pasuje do tej pięknej karoserii

Wersję ze skórzaną deską rozdzielczą też widziałeś? Podejrzewam, że nie. Jedni wolą 120 kg lżejszą wersję dającą frajdę z jazdy a inni mogą ją sobie doposażyć i wtedy są całkiem inne wrażenia.

Odnośnie następcy 159, to może jutro w USA na targach coś więcej powiedzą z okazji prezentacji 4C spider i konferencji FCA.

Link do relacji na żywo:
http://new.livestream.com/FCALive/2015NAIASAlfaRomeo

Ostatnia edycja:
Wersję ze skórzaną deską rozdzielczą też widziałeś? Podejrzewam, że nie. Jedni wolą 120 kg lżejszą wersję dającą frajdę z jazdy a inni mogą ją sobie doposażyć i wtedy są całkiem inne wrażenia.

Widziałem taką, w której przycisk DNA od Giulietty tak był zamontowany że pomiędzy nim a konsolą na której był zamontowany był 1mm szpary...

Widziałem taką, w której przycisk DNA od Giulietty tak był zamontowany że pomiędzy nim a konsolą na której był zamontowany był 1mm szpary...

Kwestia montażu. Nie od dziś wiadomo, że w AR z tym trochę są na bakier. Ale to akurat dotyczy coraz większej ilości aut. Nadal twierdzę, że szukacie dziury w całym. Auta którymi jeździcie mają dużo więcej fabrycznych mankamentów, przeszkadzających w codziennym użytkowaniu i jest ok...
4C nie ma zachwycać wnętrzem. To ma być "pure performance" i tak też jest. Docelowy klient nie jest w stanie zrezygnować z tego auta dla kilku co najmniej trzeciorzędnych szczegółów.

"Giulia" to już coś innego. Tutaj będzie ciężko trafić w gusta odbiorców o dość dużym spectrum upodobań. Pożyjemy zobaczymy a jak się uda to pojeździmy.

159 po prostu została źle przygotowana przez importera bądź kogoś kto przystosowywał te auta do pracy w policji. Nie sprawdza się jasna tapicerka, wiadomo że czasem wsiada się "z buciorami",
za słabe oświetlenie - praca policjanta to też dużo biurokracji. Słynna już sprawa felg.

Poza tym narzekają że bagażnik mógłby być większy - poza tym miód ;)

Do tego narzekali też na wąskie fotele, które może świetnie trzymają zwykłego cywilnego kierowcę w zakrętach, ale już policjanta z pełną uprzążą mocno uwierają.

Ponoć jest jeszcze kilka innych takich kwestii, ale już mi nie wymieniali jakich.

ideą 4C była max prostota i siermiężność wnętrza, oraz znakomite osiągi i design zewnętrzny
co do nowej alfy, moim zdaniem to będzie ładne auto ale zapewne niedopracowane
zbyt wiele razy zmieniano plany: miejsca produkcji, klienta docelowego a ostatnio nawet... nazwy auta.
to jest chaos, nic dobrego nie przyniesie.

Zastanawiam się, dlaczego aż tak się podniecacie wizualizacjami i renderami samochodu, którego nikt w żadnej redakcji gazetowej nie widział i jeszcze długo nie zobaczy!
Wszystkie pisma wydawane przez Axel-Springer drukują wydumane przez swoich grafików bajeczki...
Po co się tym w ogóle zajmować??
Póki co widzieliśmy zdjęcia muła z budą Ghibli i domniemane 288km/h na budziku jeepa...

Sprawa 159 i Ducato (!!!) dla policji powinna chyba zniknąć z tego tematu, bo znowu się bajzel zrobi :(

Zastanawiam się, dlaczego aż tak się podniecacie wizualizacjami i renderami samochodu, którego nikt w żadnej redakcji gazetowej nie widział i jeszcze długo nie zobaczy!
Wszystkie pisma wydawane przez Axel-Springer drukują wydumane przez swoich grafików bajeczki...
Po co się tym w ogóle zajmować??
Póki co widzieliśmy zdjęcia muła z budą Ghibli i domniemane 288km/h na budziku jeepa...

Sprawa 159 i Ducato (!!!) dla policji powinna chyba zniknąć z tego tematu, bo znowu się bajzel zrobi :(

Jeju :) bez spiny :) Temat o Giuli to wrzucamy rendery Giuli, jak pokażą w czerwcu to zapewniam że przestaniemy :)

Widocznie alfa chce zachęcić wszystkich użytkowników tym czekaniem i czekaniem i czekaniem,wiele osób odejdzie od marki,bo ludzie mają już dość czekania i tej wiecznej stagnacji,zawsze się mówi a nic się nie dzieje.
Dlatego zrezygnowałem i przeszedłem do marki(Audi)w której ciągle coś się dzieje, a nie puste zapewnianie od ilu lat?5?jak tym chcą zwiększyć sprzedaż to życzę powodzenia,jedyny ratunek to ameryka i koniec.
Tak jest z wieloma firmami,gdzie nic się nie dzieje i za jakiś czas okazuje się bankructwo,Nokia tak robiła jak alfa i doigrała się,nie trzeba dawać dużo przykładów.

Ostatnia edycja:
I tak dla większości przygoda z alfą to chwilowa zabawa. I jakby się sweterkowiec nie starał to taki stan rzeczy pozostanie jeszcze przez wieeeeeele lat.

Widocznie alfa chce zachęcić wszystkich użytkowników tym czekaniem i czekaniem i czekaniem,wiele osób odejdzie od marki,bo ludzie mają już dość czekania i tej wiecznej stagnacji,zawsze się mówi a nic się nie dzieje.
Dlatego zrezygnowałem i przeszedłem do marki(Audi)w której ciągle coś się dzieje, .

Piszę o tym tutaj od kilku już lat. Zaczynacie jak widać przeglądać na oczy:) stary dobry KRS ma rację. I jeździ lexiem.

U Nas cwany diler(bez obrazy) wygrał przetarg i po przetargu zaczął kompletować wnętrze, część samochodów była sprowadzona z Ukrainy.

Żeby było śmieszniej, ów diler stracił autoryzację na serwis Alfy (bo na sprzedaż nigdy nie miał), jak również na sprzedaż i serwis Fiata :). Co mnie zresztą specjalnie nie dziwi...

I tak dla większości przygoda z alfą to chwilowa zabawa. I jakby się sweterkowiec nie starał to taki stan rzeczy pozostanie jeszcze przez wieeeeeele lat.

Sergio jest dobry w masówce, fiata faktycznie, stawiał na nogi. W markach wymagajacych czegoś wiecej, jest cieniasem. Cieniasem z wielką władzą. Cztery lata temu zapowiadał doklądnie to samo, co teraz, i równiez planował na najbliższe cztery lata.
Teraz robi to samo.
I jego profesjonaliźmie swiadczy fakt: podawał w wywiadzie, kilka lat temu, pół miliona aut docelowo rocznie, a po tygodniu Harald Wester ogłaszał, ze będzie to 400 tysięcy.
Bagatela:) co to jest sto tysięcy aut.... Dziś alfa sprzedaje poniżej 40 tysięcy. To nie produkcja, to błąd statystyczny.:)
Sergio od lat sprzedaje nam bajki i wizje.
Nie produkuje jednak samochodów. Pod jego rządami sprzedaż alfy romeo spadła do najniższego poziomu od czasów przedwojennych.
Goła prawda, panowie.

Amortyzatory
Powrót