[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Czy wszyscy przeszczęśliwi posiadacze 159 mogliby już nie trollować w tym temacie?

czemu tak nienawidzisz najładniejszej alfy, jaka kiedykolwiek powstała? poza tym pamiętaj, że posiadacze 159 to naturalna klientela na Gulię, więc mają prawo i pisać i się martwić w tym wątku
Gulia przegrywa swoją szansę, cała Europa się już smieje z auta, ktore miało powstać w 2012, potem w 2014, potem w 2015 i powstało ale okazuje się, ze kupić je bedzie można w 2016. Stylistycznie zaprojektowane jako zrzynka z BMW.
No taka prawda.

poza tym pamiętaj, że posiadacze 159 to naturalna klientela na Gulię, więc mają prawo i pisać i się martwić w tym wątku.
Właściciele 159 to nie główny target dla Giulii.
Po pierwsze auto juz wiekowe i mało kto jeździ jeszcze 159 tylko dlatego, że czeka na nowy model Alfy. Ci co zmieniają często auta juz dawno zmienili 159 na coś innego, czy to BMW, czy Audi, czy Lexus albo mniejszą Giuliette. I właśnie to jest główny cel dla Giulii.
Po drugie nawet jeśli wszyscy obecni właściciele 159 rzucili by się do salonów po nową Giulie to i tak byłby to mały procent ogolnego zakładanego celu sprzedaży.
Ten samochód ma przede wszystkim przyciagnac nowych klientów.

Gulia przegrywa swoją szansę, cała Europa się już smieje z auta (...) Stylistycznie zaprojektowane jako zrzynka z BMW.
Zaśmiecasz wątek!

Za Odrą lata taka oto Julka i wygląda jakby robiła jakąś brudną robotę:

184595d1448877967-alfa_giulia_2015_a-cu_bplwwiaajzr1.jpg

184597d1448877967-alfa_giulia_2015_a-cu_bp4lwcaaawxp.jpg

184596d1448877967-alfa_giulia_2015_a-cu_bqpzxiae9bty.jpg

źródło: https://twitter.com/carrera4it/status/670925591579910144

L.

Załączniki

• CU-bPLWWIAAjzr1.jpg
    CU-bPLWWIAAjzr1.jpg
    51.3 KB · Wyświetleń: 850
  • CU-bQpZXIAE9BTY.jpg
    CU-bQpZXIAE9BTY.jpg
    74.2 KB · Wyświetleń: 857
  • CU-bP4lWcAAaWXp.jpg
    CU-bP4lWcAAaWXp.jpg
    69 KB · Wyświetleń: 860
Ciekawe to coś białe na dachu. Jakiś monitoring samochodu.

Napisane z komóreczki!

Podobieństwo do BMW to będzie może w tym , że będzie ten wóz jeździć tak jak wygląda na to. A nie jak to było z ... no wiadomo ;)
No poważnie, gdzie w tej ubrudzonej podobieństwo do BMW - 4 koła chyba tylko.
Ten dyfuzor z tyłu trochę duży, nachalny, ale jeśli aerodynamicznie uzasadniony to ok.

Ludvigus - fajnie, że ciągle Ci się chce pisać i wklejać coś na temat "frustracie" ;)

[B napisał:
drift-r[/B];[/B]1728928]Myśleli, że nikt nie pozna jak zdejmą znaczki?

Zdejmą zdejmą, pewnie same odpadły, jak to w AR :D, albo ktoś zarąbał żeby przekleić na starszy model (taki szybki fl).

Ostatnia edycja:
czemu tak nienawidzisz najładniejszej alfy, jaka kiedykolwiek powstała? poza tym pamiętaj, że posiadacze 159 to naturalna klientela na Gulię, więc mają prawo i pisać i się martwić w tym wątku
Gulia przegrywa swoją szansę, cała Europa się już smieje z auta, ktore miało powstać w 2012, potem w 2014, potem w 2015 i powstało ale okazuje się, ze kupić je bedzie można w 2016. Stylistycznie zaprojektowane jako zrzynka z BMW.
No taka prawda.

No to żyjemy w innych światach. Ja od 159 wolę chociażby 166. Jakoś też nie specjalnie zauważyłem aby się śmiali. Większość z tego co czytam/oglądam jest zachwycona i czeka niecierpliwie. Porównania do BMW już robią się po prostu nudne. O ile na pierwszy rzut oka, może i coś ma z BMW, to jednak uważam jest zamierzony zabieg. Natomiast idąc głębiej, przyglądając się samochodowi dłużej, patrząc na wykończenie detali, to nic pozostawia mi to złudzeń, że to jest Alfa Romeo a nie niemiecka puszka do której niesłusznie jest porównywana. Pamiętaj, że AR chciało zrobić konkurencje dla Niemców. Tak więc nie dziw się, że są złudzenia w kwestii wyglądu. Jak na razie pod względem technicznym i wstępnymi osiągami dali radę a wręcz ośmieszyli niemców. No to żyjemy w innych światach. Ja od 159 wolę chociażby 166. Jakoś też nie specjalnie zauważyłem aby się śmiali. Większość z tego co czytam/oglądam jest zachwycona i czeka niecierpliwie. Porównania do BMW już robią się po prostu nudne. O ile na pierwszy rzut oka, może i coś ma z BMW, to jednak uważam jest zamierzony zabieg. Natomiast idąc głębiej, przyglądając się samochodowi dłużej, patrząc na wykończenie detali, to nic pozostawia mi to złudzeń, że to jest Alfa Romeo a nie niemiecka puszka do której niesłusznie jest porównywana. Pamiętaj, że AR chciało zrobić konkurencje dla Niemców. Tak więc nie dziw się, że są złudzenia w kwestii wyglądu. Jak na razie pod względem technicznym i wstępnymi osiągami dali radę a wręcz ośmieszyli niemców.

Tak masz racje- ośmieszyli Niemców dzis na papierze a co będzie za rok? Sam trzymam kciuki za markę ale rok w dziedzinie zaawansowania technicznego to duzo . Tymbardziej martwi mnie trochę fakt ,że pod kilkoma względami auto w dniu premiery dla mnie już jest "do tyłu" względem konkurencji np.lampy led . Oby było dobrze.

LED nie jest technologią pożądaną.

Napisane z komóreczki!

LED nie jest technologią pożądaną.

Napisane z komóreczki!

Może nie pożądaną ale innowacyjną/nowatorską. Mnie tam lampy Audi/Peugeota 508/Lexusa/Volvo leżą . Po drugie sama wielkosc diody jakie daje konstrukcyjne mozliwosci na "odjechanie" kształtu lampy. Osobiscie lampy przednie z Giulii sie nie widzą ale jakby były bardziej płaskie/zadziorne dzieki technologii Led cos jak zrobili w nowym CX90 czy własnie w nowym Lexusie - wąskie lampy z ostrą linią

Dla mnie LED jest za drogi w automotive a do tego przepis prawny jest surowy - lampa nie naprawialna i nawet jedna uszkodzona dioda powoduje nakaz wymiany lampy.

Po za tym lampe halogenową też można zrobić wymyślną.

Napisane z komóreczki!

Amortyzatory
Powrót