[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
CodeMaker, to nie ludzie maja byc chetni, tylko producent :)

Juz Ci mowie dlaczego warto byloby kupic to auto- po to, ze bedzie tylko 6 sztuk na swiecie. Kupujac auto za 10 milionow zlotych mozesz byc pewien, ze ktos kto chce je bardziej miec kupi od Ciebie je za 20 milionow.

Za komuny ponoć było podobnie- kupowalo sie auto za ilestam, a po wyjezdzie z "salonu" sprzedawalo sie za 2x wiecej :)
Ot co.

Bez wzgledu na powod kupna nie ulega zmianie fakt ze Sergio jako nazwa dla superauta nie brzmi dumnie. Pasowalo by raczej Fiat 500 Serdzjo edyszyn :-P

Dla nas może tak. Ale jak wypowiesz słowo sergio przez pryzmat włoskiego to już nie jest tak źle. Pamiętaj że produkując auto, nazywając go, nie myślisz jak to będzie brzmiało we wszystkich językach świata.

Dla nas może tak. Ale jak wypowiesz słowo sergio przez pryzmat włoskiego to już nie jest tak źle. Pamiętaj że produkując auto, nazywając go, nie myślisz jak to będzie brzmiało we wszystkich językach świata.

Nie zgodze sie z Toba. Sztandarowy przyklad to Mitsu Pajero przemianowany na Murano bo Pajero po hiszpansku znaczy onanista czy jakos tak...

Chyba wyjątek a nie sztandarowy przykład.....

Duke75, przecież Alfa Romeo oficjalnie to potwierdziła... dokładnie 24 czerwca 2015 roku zaprezentują Giulię, na 105 lecie marki.

Aha, no to gdzieś to przeoczyłem :)

Nie czytałem wszystkich wpisów w tym wątku i być może ktoś o tym wspomniał ale jeśli mnie interesuje tylko SW to pewnie będe musiał poczekać do 2016 bo pierwsza zawsze "berlina"

Mimo to najlepsza wizerunkowo nazwa to oswietleniowa firma Osram.

Jest jeszcze inna firma od żarówek Polam, razem mają niezłe hasło reklamowe:

Polam, Osram i wszystko jasne .:)

Niuanse językowe są wszędzie ale żeby robić z tego sensację. Nazwy mogą się podobać lub nie, kwestia gustu. Przypuszczam, że każdy z Was jakoś nazywa swoją Brygidę ale czy to powód do wyśmiewania.

Aha, no to gdzieś to przeoczyłem :)

Nie czytałem wszystkich wpisów w tym wątku i być może ktoś o tym wspomniał ale jeśli mnie interesuje tylko SW to pewnie będe musiał poczekać do 2016 bo pierwsza zawsze "berlina"

Nic o SW nie słyszałem, ale pewnie będzie jak mówisz.

Eee, bez przesady. Mamy C5 z pierwszego wypustu na 2008 i poza pierdołami, które powtarzały się w późniejszych rocznikach nie było żadnych rzeczy, które by się psuły.

I pisze to użytkownik C5 :lol:

Amortyzatory
Powrót