• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa Crosswagon Q4

nie wiem ile pali zwykła sw i jaki ma bak do mojej wlewam 45- 47 litrów i na razie zrobiłem na tym 550km ale była dosyc szybka jazda cykl mieszany wiec srednio pali chyba koło 7 -8 litrów
Co do czesci to zawias troche droższe ma czesci tylko ja porownuje z 147 nie mam sw:P
A co do dyfra i jego czesci to sa ceny kosmiczne... a dostepnasc nie ciekawa.

Spalanie: w mieście 10-12 lekko, w trasie zszedłem do 7 kiedyś dawno :) Krk-Chorwacja-Krk w sierpniu 7,5l/100km.

Nie wiem kolego jak wyłączony ASR pozwala ci na latanie bokiem na zakretach skoro ASR jest tylko wspomagaczem ruszania :) Do latania bokiem na zakrętach trzeba wywalić bezpiecznik od VDC/ABS i wtedy nie masz absolutnie żadnych wspomagaczy - i tylko wtedy możesz rzeczywiście się ślizgać 'naturalnie'.

Części:

Hamulce: Nie wiem czy kolego wymieniałeś może przednie tarcze hamulcowe już?? Tarcze + klocki ostatnio 1200pln (tarcze mają 330mm).

Zawias: wahacze przód to samo co FWD, tył troszkę inny; amory nie mają zamienników, tylko z ASO za ok. 700pln/sztuka (x 4!)

Napęd: Nawet nie gadaj, wał napędowy ponad 4000pln (mi już coraz mocniej bije;ma luzy - mam nadzieję że się nie rozsypie jutro:)

Koła: Zapomnij o zimóweczkach 15" na stalóweczkach :) felga mniejsza niż 17" po prostu nie wchodzi na przednią tarczę hamulcową...

Ogólnie auto super i warte wszystkich tych wyrzeczeń, polecam 100%
Więcej pytań : pisać :)

ja mam przednia podpore wału do wymiany :P ale nie umie jak narazie nic tanszego załatwic:P a bąki mozna krecic z wyłaczanym tylko asr tylko trzeba troche wiecej miejsca:P i wyczuc moment w którym zaczyna esp wkraczac i mozna smigac.
wiadomo nie da sie wchodzic jak subareta albo miśkiem ale jak na samochód z nieodłanczalnym esp to i tak niezle idzie sie pobawic

Da sie elektronike odłączyć. Trzeba wyjąć bezpiecznik odpowiedzialny za ABS.

ale nie da sie guzikiem:D
dzis testowałem żabe w sniegu i jestem pod mega wrażeniem:D nie spodziewałem sie ze tak dobrze sobie bedzie radzic :D snieg po wyzej kolan w dodatku mokry a ona bez najmniejszego problemu sie pchała:)
jak dla mnie snieg mogł by byc cały rok z wyjatkiem urlopu:P

180 000km, luzy są mocne, wałek się ewidentnie sypie, jak będę na podnośniku to zrobie filmik z tego, przy okazji pokaże Wam napęd, ktoś to chciał obejrzeć pare postów wcześniej :)

dzis testowałem żabe w sniegu i jestem pod mega wrażeniem:D nie spodziewałem sie ze tak dobrze sobie bedzie radzic :D snieg po wyzej kolan w dodatku mokry a
Żabę? Tak Crossa nazywasz? :D
To długo wytrzymałeś. Ja od razu po zakupie się w śnieg wpakowałem. ;)

no moja zielona żaba:P ja musiałem czekac na snieg :D a jak juz spadł to miałem auto na serwisie :P wiec dopiero wczoraj miałem okazje ja zamoczyc po lusterka:P

O mało kolegi nie rozjechałeś xD

Jeszcze nie wiedziałem, że trzeba ten magiczny przycisk ASR wcisnąć ;)

Amortyzatory
Powrót