[Giulia] Alfa Connect vs Androidowy Bluetooth

Imć

Nowy
Auto
Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS
Mam problem ze służbowym telefonem - Android 7.1.2 (security z początku grudnia 2017), łączy media (spotify) ale nie łączy telefonu. Alfa Connect mimo prób łączenia ręcznego nie łączy. Telefon ma ustawione łączenie media i telefon. Restarty i inne takie nie pomagają. Alfa Connect z Lumią 950XL z Windows 10 Phone działa bez problemu (telefon, media). Ktoś miał podobną sytuację?

Już było. Telefon, gubi kontakty Bluetooth 4,2. Prawidłowo działa z 4.0 , 4.1 i nowszymi. Sprawdź jaki masz bluetooth i zgłoś do serwisu.

Dzięki za info. Nie znalazłem wątku o tym ani w wyszukiwarce. Mam 4.0. Telefonu nie ma co zgłaszać bo i tak ma Custom Rom. Który producent wspiera telefon po 4 latach? Chyba tylko Apple..

Dzięki za info. Nie znalazłem wątku o tym ani w wyszukiwarce. Mam 4.0. Telefonu nie ma co zgłaszać bo i tak ma Custom Rom. Który producent wspiera telefon po 4 latach? Chyba tylko Apple..

Do serwisu Alfa Romeo

Do serwisu Alfa Romeo

Dzięki. Wspomnę o tym jak będę na pierwszej wymianie oleju za miesiąc pewnie ;) Najważniejsze, że z Windows działa lepiej niż UConnect w Giulietcie.

Zmienili soft. I dalej nie działa. Djupa. Muszę złożyć zapotrzebowanie na nowy aparat. Czy ktoś używa może Galaxy S8+, iPhone 8 albo HTC U11 w Giulii? Raczej się skłaniam ku ajFonowi bo Android jednak posysa...

Galaxy S8 sprawdzałem ale do muzyki tylko. Jak sprawdzę bardziej (kontakty i takie tam) to dam znać.

Iphone tez działa bez problemu - jedynie smsow nie czyta

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Galaxy S8 sprawdzałem ale do muzyki tylko. Jak sprawdzę bardziej (kontakty i takie tam) to dam znać.
Galaxy S8 - działa wszystko poprawnie
Iphone tez działa bez problemu - jedynie smsow nie czyta
Czyta - w telefonie w opcjach bluetooth Alfa Connect trzeba włączyć - włącz powiadomienia, czy jakoś tak

Dzięki za info! Z Lumią 950XL też robi, czyta SMSy, gra Spotifaja, ale to telefon prywatny...

Czyta - w telefonie w opcjach bluetooth Alfa Connect trzeba włączyć - włącz powiadomienia, czy jakoś tak

Ok dzięki za info faktycznie trzeba było to zmienić w telefonie
A orientujecie się może dlaczego tylko niektóre zdjęcia z kontaktów pokazuje a innych nie? - wszystkie robione telefonem...

trochę gdybam, bo nigdy nie dodaję zdjęć do kontaktów, więc mi nie wyświetla nic nigdy w żadnym samochodzie- ale mam trzy propozycje: 1)wyświetla tylko tych, którzy też mają iphone'a- czyli tych włączonych do systemu imessage; 2)wpływ innych aplikacji typu twarzoksiążka czy snapchat i ich fotografii, ew. 3) czasem podłączasz kablem i wtedy wyświetla wszystko, a czasem przez bt i nie wyswietla- tak jest z okładkami albumów w spotify:D

No niestety żadna z powyższych opcji - powiedzmy mam 1000 kontaktów, przy 50 mam zdjęcia a pokazuje mi przy 5 kontaktach - ani iphonowych, ani najpopularniejszych. Po usunięciu tel i separowaniu na nowo widzę te same zdjęcia co przedtem wiec z czegoś to wynika...:)
Co do podłączania po kablu z książka tel nie ma różnicy, różnica za to jest w muzyce- po kablu pokazuje okładki płyt, a po bt już nie

Witam serdecznie
Mam pytanie czy ma ktoś może porównanie android kontra carplay Apple ?
Używałem na androidzie i wszystko pięknie chodziło w Giulli, a teraz kupiłem iPhona i zaczęło mnie to trochę irytować, mianowicie: telefon z androidem nie gubił tak często połączenia BT jak iPhone, z Android Auto można było bez problemu wrócić na menu fabryczne, a z kolei Apple carplay się nie da tylko aby wrócić trzeba odłączyć przewód USB, również przełączanie stacji radiowych włączonych z aplikacji np. RMF ON można było robić z pozycji przycisków na kierownicy a iPhone tego nie robi. Dodam iż telefon z Androidem to Nokia 8 Sirocco, telefon z carplay to iPhone XS.

Czy miał ktoś podobne doświadczenia, czy może można to jakoś ustawić lub skonfigurować aby iPhone działał tak samo dobrze jak telefon z Androidem ?

Amortyzatory
Powrót