• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Connect - co dalej?

Czy są tu może właściciele giulii lub stelvio z roku 2023? Mam pewien problem u siebie i na tą chwile ASO nie jest w stanie pomóc.
Czy waszych w systemie rozrywki/radia jest podmenu pod tytułem "usługi powiązane / connected services"?
Po aktywacji konta, którą appke używacie android lub iphone: My Alfa Connect lub Alfa connect?
Nawigacji fabrycznej nie mam lub nie widzę informacji o korkach...
Jak to jest u Was?

Aplikacja My Alfa Connect nie ma nic wspólnego z nawigacją i korkami.
My Alf Connect oraz Connect Box, to zdalne zarządzanie samochodem z pozycji smartfona lub konta www (sprawdzanie poziomu paliwa, ciśnienia w oponach, aktualnego przebiegu, miejsca postoju samochodu itd.).

Aplikacja My Alfa Connect nie ma nic wspólnego z nawigacją i korkami.
Tak gwoli ścisłości: Za pomocą MyAlfaConnect możesz przesłać punkty docelowe do nawigacji (oczywiście o ile jest ona w samochodzie uaktywniona). Więc jakiś tam związek mają ze sobą.
Poza tym, i ConnectBox i Navi korzystają z tego samego interface'u do komunikacji ze światem - modemu mobilnego. Nie działa modem - nie działa ani MyGiulia (w sensie braku możliwości połączenia się z autem) ani Nawi w zakresie korków.

Ostatnia edycja:
Obsługa klienta na coraz gorszym poziomie. Jeszcze teraz przy łączeniu FCA z Stellantisem nie widać szans na poprawę jakości obsługi. Zreszta Alfa to juz za chwile nie "premium", nie "SPORT", tylko "rodzina i ekologia". Zobczycie. Miałem z FCA i ASO spór na innym tle. Generalnie pokazali mi środkowy palec.

Obsługa klienta na coraz gorszym poziomie. Jeszcze teraz przy łączeniu FCA z Stellantisem nie widać szans na poprawę jakości obsługi. Zreszta Alfa to juz za chwile nie "premium", nie "SPORT", tylko "rodzina i ekologia". Zobczycie. Miałem z FCA i ASO spór na innym tle. Generalnie pokazali mi środkowy palec.

W każdym wątku będziesz żale wylewał jako to alfa i obsługa do d............... Sprzedaj szrota i kup bmw.

Tyko nie ma za bardzo po co tego naprawiać skoro usługa dla samochodów starszych niż MY2020 przestaje działać. Wymyśliłem, że ma to być może związek ze stopniowym wyłączaniem sieci 3G, można byłoby wypuścić nowego boxa ale pewnie do wyprodukowanych parę lat temu samochodów się nie opłaca... podobny case ma VOLVO starsze auta tracą możliwość bycia "connected" a trzeba przyznać, że ich aplikacja działa z autami nawet dziesięcioletnimi.

Szanowny kolega moze pamieta co obiecywali przy zakupie? Na jak dlugo mialo byc wsparcie?

Ostatnio logując się na stronie My Alfa Connect zorientowałem się, że usługa My Navigation jest darmowa jedynie przez pierwsze 3 lata a nie jak w przypadku pozostałych 5 lat.
Czy ktoś z Was już wie czym skutkuje wygaśniecie subskrypcji My Navigation?

Mnie dla odmiany od kilku dni takie coś zaczęło wyskakiwać. A codziennie rano, czy po innym dłuższym postoju, radio włącza się około minutę po uruchomieniu silnika, również kamera cofania, co już mnie wkurza, bo każdy dzień zaczynam od cofania. A potem wyskakuje to.

Pokaż załącznik 286026

Miałem tę wiadomość, po diagnostyce ASO zamontowało nowe radio. Potem jej więcej nie widziałem.

Amortyzatory
Powrót