alfa 75 na allegro

To jest najprawdopodobniej data sprowadzenia do Polski. Dawniej były takie jaja, że w urzędach jako date produkcji wbijali date kiedy auto zostało sprowadzone.

wydaje mi się że cena może być adekwatna do stanu auta, dlatego uważam że łatwiej by było temu czlowiekowi sprzedać te auto na zagranicznych portalach niż na polskim właśnie z racji takiej opinii jaka jest i tutaj widoczna.

Ładna 1.8 ciekawe czy już się sprzedała.. :-)
1.8 jest słabszą odmianą 75 od już TS nie tylko pod względem silnikowym
ale myślę, ze ładnie lata i bez kompleksów :-D
jeśli rzeczywiście jest w takim dobrym stanie to myślę, znajdzie się na nią chętny a cena transakcyjna będzie w jakiejś okolicy 6 koła mi się wydaje ;)

Ładna 1.8 ciekawe czy już się sprzedała.. :-)

Tak. Ładna :-)
I drugie tak - sprzedała się. A dokładniej to przygarnąłem ją dla siebie. Stanowi niezłe uzupełnienie przednionapędowej 33 i AWD 159.
Jeszcze nie miałem okazji się nią nacieszyć, gdyż po zimowych doświadczeniach z korozją 33, dobrze zachowanej 75 chcę oszczędzić soli :-)

super b sie ciesze ze trafia w dobre rece:)

Gratuluje że kupiłes sobie 75tke tylko że szkoda że taki słaby silnik bo z tego co zdążyłem się zorientować szpery zaczynały się w twin sparkach więc bokiem nie polatasz ale rozumem że nie po to ci 75tka. Bo mi tylko z tym się kojarzy. Jakbys chciał to szpere moge załatwić.

Sorki ale czuję się urażony ;) jak to 1.8 bez szpery nie polatasz bokiem??? Nie przeciągniesz jej w poślizgu tak długi kawałek jak ze szperą ale pofruwać można bez problemowo :) Tak nawiasem to katowanie egzemplarza o którym mowa wyżej, byłoby totalnym nieporozumieniem. Gratuluję zakupu :)

za ile kupiles?

W cenie wywoławczej. Sprzedający był zdecydowany nie sprzedawać jej jeśli nie uzyska swojej ceny - był zapatrzony w ceny wywoławcze jakie są na zachodznich portalach.
No cóż...trochę byłem na to przygotowany...

---------- Post dodany o godzinie 08:29 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:24 ----------

zapodawaj fotki tego cudeńka

Wrócę do tematu jak trochę się ogarnę. Samochód parkuje w garażu 50 km ode mnie :)
W każdym razie lakier błyszczy się jak psu.... A sprawdzany miernikiem lakieru (choć wydawało mi się to wysoce niestosowne - w końcu ma 20 lat), wykazywał na wszystkich blachach, prócz przedniego prawego błotnika, identyczną grubość 95-110. Tam z przodu kiedyś coś mu dolegało, ale wygląda na wyprowadzone.

---------- Post dodany o godzinie 08:34 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:29 ----------

Gratuluje że kupiłes sobie 75tke tylko że szkoda że taki słaby silnik. Jakbys chciał to szpere moge załatwić.

Zgadza się - silnik słabawy (w porównaniu np. do 33 1.7 nie wspominając o 159 Q4 :) ). Założenie jednak było takie by na początek z podstawowymi sprawami + najważniejsze balcharką + denerwującymi pierdołami mieć spokój. Coś o tym wiem po doprowadzaniu do stanu używalności "prawie idealnej" 33.

Co do szpery to chętnie przygarnę :-)

---------- Post dodany o godzinie 08:37 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:34 ----------

Tak nawiasem to katowanie egzemplarza o którym mowa wyżej, byłoby totalnym nieporozumieniem. Gratuluję zakupu :)

Dziękuję.
Z całą pewnością nie będzie katowany. Choć o trybie taxi-driver także nie może być mowy. Po prostu zwykła włoska eksploatacja, z częstą wymianą płynów życiowych i zawsze po dobrym rozgrzaniu silnika.

Moim zdaniem to silniki R4 w 75tce są jak najbardziej wystarczające do tego samochodu, szczególnie że ten idealny rozkład mas P/T dotyczy chyba rzędówek, więc jak ktoś ceni sobie lekkość i zwinność śmigania po krętych drogach to raczej R4. Poza tym jak już się chwalić mocą i osiągami to w Alfie właśnie słabsze silniki wyróżniały się na tle konkurencji - fałki i turbo tak już niekoniecznie.;)

Amortyzatory
Powrót