• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

alfa 75 na allegro

cena z kosmosu. nie wierze w powodzenie sprzedaży. Ja bym ja wycenił na max. 4tys. żeby to był chociaż 2.0 twin spark a 1.8 ie to nie widze szans na zainteresowanie, chyba ze cena zmaleje o ponad połowe.

...zgadzam się...cena z kosmosu. Choć auto prezentuje się dobrze...Myśle że za 5-6 tyś może sprzeda...Jakiś czas temu pojawiało się(dość długo)ogłoszenie AR 75 3.0V6 czarne za 9 tyś....a 1.8 i.e nie obrażając nikogo to za 2 do 4 tyś można w dobrym stanie kupić...

szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/changeSortOptions.html?defaultOrder=ASCENDING&isSearchRequest=true&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=pl&sortPath=price.consumerGrossEuro

NO ALFA NO FUN

Witam, może ja pomogę ;) Widywałem to auto czasami na żywo, przede wszystkim w słoneczną pogodę! I na prawdę prezentowało się genialnie. Jeździł nim młody chlopak 20-25 lat na oko ;)
Niestety jak pracuje silnik nie wiem bo nie miałem okazji usłyszeć, ale ogólne wrażenie auto robiło piorunujące. Z tego co wiem to już dłuższy czas jest na sprzedaż, ostatnio widziałem ją bodajże w październiku z kartkami na szybach.

Do Bojszów mam 5 minut drogi także jeśli będziesz już bardziej zdecydowany to daj znać i w wolnej chwili sie z gościem ugadam i porobię fotki tego co Cię będzie interesowało

pozdrawiam

a mi sie wydaje jezeli jest rzeczywiscie w tak genialnym stanie i oryginalnym przebiegiem to warto - zadzwonie i porozmawiam ze sprzedawca
dzieki Kotlet jak cos to dam znac

Mi również się wydaje, że cena jeśli stan jest taki jak pisze nie jest wygórowana. poza tym w 75 najwazniejszy jest napęd, a nie silnik bo to on daje tak naprawdę frajde z jazdy. Powiem szczerze, że nawet taka pozornie słaba 1.8 robi wrażenie.

Mi również się wydaje, że cena jeśli stan jest taki jak pisze nie jest wygórowana. poza tym w 75 najwazniejszy jest napęd, a nie silnik bo to on daje tak naprawdę frajde z jazdy. Powiem szczerze, że nawet taka pozornie słaba 1.8 robi wrażenie.
Szczególnie zimą i w trakcie deszczu. A w 75 za małą kasę w dobrym stanie nie uwierzę, dopóki nie zobaczę.

Mój kolega do którego mam 400metrów miał w życiu więcej alf 75 niż wy wszyscy na tym forum. Jeździłem z nim chyba wszystkimi wersjami silnikowymi bo miał je wszystkie, Większość z was go zna bo braliście pewnie nie raz od niego części. Także kolego bimski:) kolega sprzedawał alfy 75 za 1,5-4tys a nie wymagały jakiegoś wielkiego dofinansowania i były to często unikatowe wersje V6 lub twin sparki. Natomiast silniki 1.6 czy 1.8 dla mnie nie robi żadnego wrażenia.

Ostatnia edycja:
a wiec dzwonilem.
pan kolo 60, skarb sprowadzil w 2007 serwisiwany w aso tychy zrobil nim ok 30 tys km, pierwsza proba sprzedazy byla w 2008r , pan potrzebuje gotowki ale jak twierdzi raczej nie zejdzie z ceny (w aso powiedzieli ze przkryc kocykiem w garazu i dbac) acha autko nie ma kompletnie zadnej rdzy nadwozia czy podwozia, brak luzow - stan igla

Parę razy widziałem ją w Tychach i naprawdę prezentuje się extra

auto znam jest warte tej ceny:) jak ogladalem je wlasnie w 2008 nie bylo do czego sie przyczepic. a cena...kupcie adekwatny stan tego 1.8 na zachodzie za mniejza kase, ale adekwatny a nie jest cos do zrobienia. moja alfa choc wielu widzialo ja w stanie ok i mowilo ze idealna to nawet do piet jej nie dorasta:/ chyba jedne z najlepiej utrzymanych alf 75 w Polsce wraz z 3.0 v6 z W-wy.

auto znam jest warte tej ceny:) jak ogladalem je wlasnie w 2008 nie bylo do czego sie przyczepic. a cena...kupcie adekwatny stan tego 1.8 na zachodzie za mniejza kase, ale adekwatny a nie jest cos do zrobienia. moja alfa choc wielu widzialo ja w stanie ok i mowilo ze idealna to nawet do piet jej nie dorasta:/ chyba jedne z najlepiej utrzymanych alf 75 w Polsce wraz z 3.0 v6 z W-wy.

No tak, ale przeciez za taka cene to bedzie rozboj... . Ech, co za mentalnosc. Najlepiej przeciez zeby pan za 4 tys oddal, bo przeciez dobre mozna kupic za 3 tysiace... .

Super się prezentuje :) , mam ochotę zadzwonić i zapytać o zamianę, ale żonie się nie podoba :) Kiedyś na pewno sobie sprawie 75.

wartosc auta to nie wartosc za ile sa podobne na autoscout24 za granica tam podbne stoja juz baardzo dlugo bez wiekszego zainteresowania, auto jest warte tyle za ile ktos je kupi.

no to jak bym mial sprzadac swoja za bezcen to wolalbym ja zatrzymac. wartosc auta to to co soba reprezentuje, pewne rzeczy nie stosuja sie do regul rynku. w takiej sprzedazy nie chodzi o zysk

Jest nowa 75 na allegro, za 1900 zł! Bierzcie ją zanim jakiś handlarz kupi ją na części:P Na czarnych blachach jeszcze i na pierwszy rzut oka nie wygląda źle. Co prawda klekocik, no ale za taką cenę chyba warto? A ten rocznik to chyba data pierwszej rejestracji w PL;) Zna ktoś właściciela?

http://moto.allegro.pl/item887400714_alfa_romeo_75_2_4_tdi.html

btw. Mój pierwszy post, witam więc wszystkich:D

Gdyby to był chociaż TS to juz bym po nia jechał ale ropki nie chce. Ale pozostali chętni na 75 niech sie nie zastanawiają tylko jadą i kupują a do tamtej igiełki zostanie wam 6500zł wiec nie wiem nad czym dyskusja,

Amortyzatory
Powrót