[75] Alfa 75 3.0V6 QV

• Autor wątku Autor wątku Wujo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Alfa 90 do moich ulubionych modeli nie należy, ale ta Twoje 75 jest po prostu boska!!!
Z wydechem od Giuli szalony pomysł, że też od QV, więc w sumie powinno pasować ;)
Z niecierpliwością czekam na efekty!

Gary widać, że na Alfach Romeo za szczególnie się nie znasz, bo 90 to piękny i zacny model, nie to co kombi w dizlu.

Alfa 90... czad! Zacna kolekcja, bardzo zacna :)
Wydech mega ciekawy, nie mogę się doczekać jak to zagra!

Miałem tydzień wolnego i ogarnąłem troch spraw z alfami. Nie za dużo ale zawsze coś do przodu.

IMG_3420.jpg
Bagażnik pod wydech zrobiony. Niestety reszta będzie musiała poczekać. Kolega stwierdził że nie chce się z tym bawić, za dużo kombinacji i czasu. Szkoda, byłem bardzo ciekawy jak to będzie brzmiało. Teraz najlepiej było by kupić spawarkę tig i samemu brać się za robotę. Temat odstawiony na boczy tor, będzie musiało poczekać.

IMG_3395.jpg

Trafił mi się dywanik z wyciszeniem do 75. Z mojego za dużo nie zostało po pracach blacharskich, które robione były jakiś rok do tyłu, więc trzeba był coś szukać. W środę kolega przywiózł dwie 75 na części na które z resztą sam dałem mu namiar i w zamian za to odstąpił mi parę rzeczy które nie będą mu potrzebne.

Był też czas na alfe 90. Wymienione wszystkie paski, olej plus filtr i silnik zaczął się kręcić. Sprężanie wszędzie po równo- 12bar. Pompka po małym kontakcie z młotkiem ruszyła. Potem dwie, trzy próby rozruchu i silnik pracuje jak marzenie. Po ogólnych oględzinach i jeździe próbnej stwierdziłem że trafił mi się bardzo dobry egzemplarz. Prowadzi się świetnie, nic nie trzeszczy nie puka, po prostu płynie.
Gumy na wale, plus podpora, nówki sztuki. Sprzęgło na tyle co je widać przez obudowę też wygląda jak by było nowe. Ogólnie wszystko baja. Wszystkie braki jakie widać na zdjęciach są luzem z aucie, albo nawet więcej tego jest.

IMG_3397.jpgIMG_3403.jpgIMG_3403.jpgIMG_3406.jpgIMG_3412.jpgIMG_3401.jpgIMG_3409.jpg

W grudniu nabyłem komplet wnętrza recaro do 75. Znalazłem teraz chwilę czasu, więc odbyło się małe pranie i zestaw czeka na montaż.
W jednej czerwonej 75 3.5V6 mam już wnętrze recaro, więc do drugiej 75 3.0V6 też by się przydało. No i jest. :)
IMG_3432.jpg

Chętna 3.0 na fotele. Zdjęcia z zeszłego rok z Kielc.
36602525141_701499361c_o.jpg35907434364_6fb9112e26_b.jpg

Urlop sie skończył i auta wracają na swoje miejsce. Na alfe 90 na razie nie ma miejsca za bardzo. W sumie i tak stoją w taki warunkach że czasem serce boli, ale niestety nie ma gdzie.

IMG_3426.jpgIMG_3421.jpg

Wycieraczki zgubiłeś w 90 xD

To rzuć jakąś rozsądną propozycję na pw,ja z chęcią przy niej porobie :P.....

Zawsze chciałem mieć Q4 więc sprzedaż nigdy nie chodziła mi po głowie. Jeść nie woła, kosztów utrzymanie nie ma niech sobie stoi.

Udało mi się jakiś czas temu odkupić od kolegi z forum ładny zestaw felg Zender Milano.
Dokupione cztery nowe opony i jest zestaw do drugiej 75.
Będą dwie czerwone Alfy na felgach Zender Milano.

DSC_0104.jpg

Dźwięk wydechu fantastyczny a felgi Milano to klasyka. Świetny wybor i fajnie ze udało Ci sie zdobyć.

Znaleźć w rozsądnej cenie takie felgi Milano w rozstawie 4x98....gratuluję bo felga kultowa!

Mega felga, najlepszy wybór pod 75 :)

Udało mi się jakiś czas temu odkupić od kolegi z forum ładny zestaw felg Zender Milano.
Dokupione cztery nowe opony i jest zestaw do drugiej 75.
Będą dwie czerwone Alfy na felgach Zender Milano.

Pokaż załącznik 264298

Yokhamy kupiles do tego?
Bedziesz zadowolony :P jestem naprawde pod wrazeniem jak mi sie na nich fajnie jezdzi

Od 7 lat moj unikat stoi bezuzytecznie, a ja przez permanentny brak czasu ciągle nie jestem w stanie jej ogarnąć! Szukam kogoś - machanika, pasjonata, który chciałby zajac sie naprawa silnika w mojej Alfie. Znacie kogoś? Mozecie kogos polecić?

IMG_1692.jpg

Od 7 lat moj unikat stoi bezuzytecznie, a ja przez permanentny brak czasu ciągle nie jestem w stanie jej ogarnąć! Szukam kogoś - machanika, pasjonata, który chciałby zajac sie naprawa silnika w mojej Alfie. Znacie kogoś? Mozecie kogos polecić?

Pokaż załącznik 278774
Piotr Domerecki, Kietrz, śląskie, polecam

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Jest na forum. Tu masz numer, zadzwoń, zapytaj 661717770

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Mam dwie osoby.
Jedna zrobi mechanikę perfekt, cenowo poziom średni krajowy.
Druga to specjalista od tych silników, zbudował kilka Delt do sportu itp. Tutaj jest możliwość, że odbierzesz auto któro pod maską będzie wyglądało jak nowe, czyli czyszczenie, cynowanie wszystkiego co się da. Plus do tego pełen serwis napędów, ale tutaj cena będzie raczej powyżej przeciętnej.
Wszyscy w mojej okolicy.
Jeśli jesteś zainteresowany to odezwij się do mnie, wysłałem Ci priv.

Amortyzatory
Powrót