Alfa 33 1.7 IE - Alfista92

• Autor wątku Autor wątku Alfista92
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Panowie. Chcecie sobie pogawędzić, to piszcie sobie prywatne wiadomości może, co? Trzy strony ochów i achów, a nawet zdjęć sensownych nie ma. To, że posty się nie zliczają w tym dziale wcale nie oznacza, że można pierniczyć o dupie Maryny ile wlezie.

Gratuluję wytrwałości, optymizmu i zakupu. Czekamy na relacje z przebiegu prac przy przywracaniu 33 świetności.

Gratulacje!!!
Może kolejny klasyk dostanie nowe życie,za taką kase sam bym ja chetnie kupił.
Pozdrawiam i miłej współpracy z Alfą życzę

No cóż...
Prawda jest taka, że gdyby kupiec się nie znalazł bella poszłaby na żyletki bez żadnych skrupułów...
Może to jakieś przeznaczenie...

Dziś jakieś ładniejsze zdjęcia pocykam może

Gratulacje- doczekałeś się :)
Tylko jedno ale- wiem,ze ciągnie aby bellą jezdzić dzien i noc ale radzę najpierw ją dopieścić (bo tak to mozesz się jej niestety szybko pozbyć...)
Masz zapał więc pewnie dasz radę!

No to GRATULUJĘ :)

jakby co to coś tam jeszcze mi zostało z moich 33 ;)

Oj Bimski temat jest kolegi Alfista92 i jemu chyba nie przeszkadzają te ochy i achy ;)

A co do samego zakupu to podziwiam Cię, widać zapał i miłość do AR. Życzę Ci żeby wszystko Ci się ułożyło tak żebyś był w stanie doprowadzić swoją niunię do stanu perfekt :)
W końcu to Twoja pierwsza i na pewno będziesz pamiętał ją całe życie jako swój pierwszy samochód :)

Pozdro

świetny opis Alfista92, nie ma to jak spełnienie marzenia. Wspaniałe uczucie!!! :)

życze udanych inwestycji i jak najmniej problemów z bellą! :)

Ojjj tak mnie głosy zachwytu nie przeszkadzają ;)
Chociaż mój szofer miał wczoraj przygodę z policją, już na parkingu go zatrzymali i skontrolowali ;)
Mówili, że widzieli jak cały dzień jezdzimy i mogą zabrać dowód, ale nie zrobią nam takiego świństwa tylko kupmy lampe i zróbmy przegląd... A więc w poniedziałek kolega pracujący na szrocie załatwi lampę i będziemy montować :) Co do zdjęć, to cały czas nie mamy kiedy zrobić, a w ogóle to szofer zgubił kluczyki...
Miejmy nadzieję, że się znajdą :P

Chciałem grzecznie... Nie pomogło. Zatem: idźcie se gadać na privie, gadu gadu albo czacie alfaholików. Co wy na to?

Cóż... wujo handluje takimi autami od 30,000zł w zwyż... a żadko kiedy w nich jest boxer...
A jak usłyszał cenę za Alfę, to nie wiedział że tak tanio da się auto kupić :D
Najgorsze te kluczyki :(
Kolega mówi że prawdopodobnie wysunęły mu się z kieszeni i zostały na tylnej kanapie u tego gościa teraz dzwonimy do niego a oni po piwie i po ciemku szukają w Escorcie kluczyków od Alfy :P
Jak się nie znajdą to się dorobi, ale zmartwienie zostaje-kto ma kluczyki :(

No widze ze już zaczynasz od alfy, ale bynajmniej ja to bym sie wstrzymał z kupnem tej alfy bo lepiej kupic w dobrym stanie alfe i przede wszystkim miec tą swiadomosc ze bede mial z czego zatankowac , oplacic i ogolnie , a tak troche na wariata kupiles tą alfe.Amorki na 3 śruby co w 33 teraz cieżko dostac bo w wiekszosci są na 4 śruby , wiec troszki w muke sie władowales , ale ja tam sie nie czepiam:), życze powodzenia :)

oj przestańcie. niech się chłopak nacieszy, poczuje odpowiedzialność :) alfa nie zając, nie ucieknie... chyba że ktoś inny kluczyki znajdzie ;):D

tzn. włamanie do niej nie było trudne, bo klucze od domu do zamka pasują :P
Do stacyjki naszczęście nie :)
Trzeba dorobić klucze ale jakby nie było... szkoda tych oryginalnych :( może się znajdą :D

Wydaje mi się, że dwa moje posty zniknęły z tego tematu. Jak to się stało? I nie chodzi mi o ilość tylko o treść dyskusji

Wydaje mi się, że dwa moje posty zniknęły z tego tematu. Jak to się stało? I nie chodzi mi o ilość tylko o treść dyskusji
Usunąłem je, ponieważ urządziliście sobie dyskusję trochę nie w tym miejscu, w którym trzeba. Jestem zły i niedobry, bo kasuję posty. Rozumiem entuzjazm i euforię, ale ileż można? Raz jeszcze apeluję - macie hydepark, knajpę, http://www.forum.alfaholicy.org/irc.php, a nawet gadugadu i prywatne wiadomości, żeby porozmawiać sobie o tym, co wam się przydarzyło w danym momencie. Pozostaje jeszcze możliwość założenia bloga, gdzie będzie można dodawać k0|\/|C1E bez ograniczeń ilości i treści wedle uznania. Owszem, ten dział jakby nie patrzeć nadaje się do spamowania, ale dajcie żyć.

Dziś w końcu cyknąłem kilka fotek ;)
Alfinka w trakcie prac.
Okazało się, że ma centralny zamek... Przebieg 116tyś. km wydaje się bardzo realny i coraz bardziej w niego wierzymy. Ogólnie bella unikatowa, a mogłaby iść na żyletki...
Załączam kilka zdjęć niuni, wujka Mariusza jego samochodu i kilku ,,smaczków'' jak oryginalny lewarek czy futrał na narzędzia ;)
Spoczywa na mnie teraz wielka odpowiedzialność, aby doprowadzić samochód do stanu godnego Alfisti... to w końcu unikat...
Kilka ujęć z podróży można równierz znalezć na N-K http://nasza-klasa.pl/#profile/13539322/gallery/album/2

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót