• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa 159 w wersji TI - opinie

potwierdzam - bose nie jest wymagane przy Ti
dodam jeszcze - czarna podsufitka :-)
a co do pytania o znaczki Ti - można zamówić bez i nie będzie wtedy

- - - Updated - - -

no i fotele przeciez jeszcze całkiem inne niż w tych nie Ti ;-)

- - - Updated - - -
[MENTION=80504]Majkello18[/MENTION]@ - pokaż tą o której mowa = będzie łatwiej

Poza tym nowsze TI miały 18 calowe felgi w standardzie TI, a 19 były jako opcja dodatkowo płatna do pakietu TI...

Rozumiem, dzięki Panowie za wyczerpujące info:top:

- - - Updated - - -

915557280_7_1080x720_alfa-romeo-159-ti-1750-tbi-200km-bose-kombi-_rev001.jpg

Panowie podawałem, to co mam w TI na prośbę kolegi. Rzeczywiście PODSUFITKA. Uciekło mi. Pozdrawiam!

Witam.Jakie wyposażenie wewnętrzne i zewnętrzne powinna posiadać 159 TI.Mógłby ktoś dokładnie napisać byłbym wdzięczny.

czy fotele z wersji Ti są wygodniejsze od zwykłych skórzanych? Warto za nie dopłacić?

AR 159 SW 150 KM 2009r TI z tego co się orientuję to już wersja po liftingu?
Oglądałem AR ale przed FL a teraz chyba pojadę zobaczyć młodszy egzemplarz. Jakie zmiany oceniacie na plus jedli chodzi o TI po FL? Silnikowo poprawili np klapy wirowe? Z tego co zauważyłem to bardzo mało aut jest z szyberdachem.
Czy wszystkie TI powinny miec lusterka w chromie?

Ostatnia edycja:
Czy znaczek Ti zawsze pojawiał się na błotnikach przy kierunkowskazach? Ostatnio znalazłem kilka wersji, które miały wszystkie oznaczenia, ale na błotnikach nie.
Chodzi o wersje 2.0 JTDm z okolic 2010 roku.

Witam Panowie a jeśli są to również i Panie
zastanawiam się nad zakupem alfy 159 w wersji ti i teraz pojawiają się pytania. na co zwrócić uwage kupując 159 w wersji ti? i czy warto dokładać do tego pakietu? czy ewentualne koszty serwisu są większe w porownianiu do "zwykłego" pakietu?

Pozdrawiam

Ze względu na wygląd i prowadzenie, warto!!! Koszty są identyczne jak w zwykłej ale są wyjątki np. jak Ci strzeli sprężyna zawieszenia to nie musisz kupić tylko ori. Sprawdź progi bo pod nakładkami lubią rdzewieć.

Ostatnia edycja:
przymierz się dobrze do fotela. jest wąski. dłuższe trasy męczą. mam od 2 lat i za każdym razem na drugi dzień po trasie czuję nogi. fotel ze zwykłej jest o niebo wygodniejszy. mam 185cm/80kg. więc jestem raczej z tych szczupłych, a nie grubasów.

Jest takie auto.... jak w linku. Ponieważ moja 159 jest z 2006 rocznika i przekroczyła już 200 tys przebiegu, może bym zamienił, szczególnie, że mam kupca...
W ofercie z linka parę rzeczy mi się nie zgadza. Ktoś moze skomentować?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...2-0-jtdm-136km-ti-warto-pewniak-ID6D0yiR.html

Silnik 2.0 miał 136 KM?
Rocznik to oczywiście kłamstwo, nie ma 159 z 2012 roku.
No i czy jest to faktycznie Ti?
Warto jechać i oglądać?

Tak, było 2.0 z taką mocą, ale tylko na rynek Belgijski. Przecież jest tam napisane że jest, to wersja Sport Plus, a tylko felgi ma z Ti. Jak masz nie daleko, to zobaczyć można, kupić nie musisz. Zapytaj się czy i kiedy była wymieniana uszczelka smoka.

W ogłoszeniu nie jest napisane że to TI. Jedynie że ma felgi z pakietu TI. Jeśli nie masz daleko to myślę że warto. Fajna wersja tej Alfy i cena też nie z kosmosu.

a czy te 136 KM mozna jakoś podnieść??? To za mało, jak na tak ciężkie auto. Chciałbym mieć 170 KM albo co najmniej 150. Wiem, jak to jezdzi, mam teraz 150 KM. Przecież z tej pojemnosci 2.0 w JTDM osiągano 170 KM.

No i martwi mnie te przewałka z rocznikiem... Jak gość tu naciąga, to może kłamać we wszystkim innym......

Ostatnia edycja:
czy te 136 KM mozna jakoś podnieść??? To za mało, jak na tak ciężkie auto. Chciałbym mieć 170 KM albo co najmniej 150. Wiem, jak to jezdzi, mam teraz 150 KM. Przecież z tej pojemnosci 2.0 w JTDM osiągano 170 KM.
Tak, można. To jest ten sam silnik, tylko zdławiony programowo, także można podnieść więcej jak 170KM.

No i martwi mnie te przewałka z rocznikiem... Jak gość tu naciąga, to może kłamać we wszystkim innym......

W dokumentach pojazdu - np. w DE - wpisuje się datę pierwszej rejestracji, a nie produkcji. I na takim rynku takie coś obowiązuje. I potem handlarze tak wpisują w ogłoszeniach u nas.
Nie ma co panikować.

wygląda efektownie, ale troszkę za tani, jak ze Szwajcarii... Poszukaj sobie w autoscout, po ile chodzą na zachodzie dobrze utrzymane egzemplarze... a przecież handlarz musi jeszcze zarobić.... Cena w euro to mniej więcej 5300, niech handlarz zarobi minimum, te 300 euro nawet...Poszukaj takiego auta na autoscout albo na mobile i zobacz, czy kupisz z 5000 euro....
No a akcyzy, srakcyzy..... podatki... Dokładasz pięć pięćset PLN.
Poza wszystkim, Szwajcaria to baaardzo drogi kraj. Niemcy są tańsze. Nie wierzyłbym w taką cenę. Chyba, że to złom albo ulep.

cena jest do opłat, w treści ogłoszenia cena z opłatami 29900 - co już jest bardziej realne, pewnie też wynika z tego że felgi poszły osobno (3-4tys zł). tak poza tym, na zdjęciach wygląda zachęcająco.

Amortyzatory
Powrót