[159] Alfa 159 i montaż nawigacji zamiast radia

• Autor wątku Autor wątku Adoil
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6978639350
Co do koszów nie będę się chwalił na aliexpress było by taniej ;)
Dźwięk lepszy niż na fabrycznej navi, ogilnie dobrze hula. Tylko nie moge zmienić przypisania klawiszy z kierownicy, w instrukcji jest że można a umnie nie idzie. I nie wysyła mi godziny z radia na wyświetlacz między zegarami a temp. powietrza od niego bierze
45.jpg

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Dzięki za fotkę, widzę że jakoś wykonania jest całkiem w porządku.
Radio łapie fale bez problemu, bo kiedyś czytałem, że mieli ludzie z tym problem?

Mnie trochę powstrzymuje inny kolor plastiku na radiu niż na panelu klimy. W wielu przypadkach widać to wyraźnie. Czy na żywo też tak wyglada czy zdjęcia przekłamują?

Narazie szukam panelu środkowego z mniejszą dziura bo teraz wygląda jak ubojnia. I nie wiem czy to przez to że jest taka dziura czy nie ale nie życzą się mi w oczy różnica kolorow. Co do łapania fal to na fabrycznej navi też mi gubiło fale, może winna anteny. Jest opcja by nie szukała nowej stacji po stracie trochę sygnału więc da się żyć. Jest też opcja RDS ale potrzebny nowy dodatek.

Co do wersji to jest to samo wszędzie tylko inne przyciski i jedno ma mikrofon wbudowany. Pamiec i itp. to to samo.
A wygląd to zależy od aktualizacji Androida

Naprawdę kupiłeś radio za 2200, gdzie na ali wersja 4gb ram i androidem 8.0 kosztuje 1000zł z wysyłką z niemiec? :D

do mnie własnie idzie to radio i wymiary napisane jakieś z dupy, bo 22cm to nigdzie nie wejdzie. chińczyk oczywiście zapewnia, że będzie pasować pod wymiar na nawigację, ale już to widzę :D na 100% będzie to wyglądać jak u Ciebie.
aliexpress.com/snapshot/0.html?orderId=90022697622497&productId=32848993065

Mam FV i gwancje, raz na Ali kupowałem i się przejechałem

Mam FV i gwancje, raz na Ali kupowałem i się przejechałem

Masz gwarancję do czasu jej złożenia. Nie zakładam ale w pl też może być różnie

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Za duża firma by coś takiego robila, wiem że przepłaciłem w porównaniu do Ali ale za swoje kupowałem

Zakładając, że radio z 2GB RAM kosztuje 245$, czyli ledwo ponad 800zł w detalu, to stać ich na ewentualne 'naprawy' :D

Oczywiście przy zakupie z chin vs z PL dochodzi kwestia ewentualnych opłat, i niby gwarancji. ALe nie dał bym za chińskie grajadełko 2200zł. Żeby to chociaż była ta najnowsza wersja, a nie 'staroć' z Andkiem 6.0 i 2GB Ram.
Niemniej jednak niech Ci służy bezawaryjnie.

Naprawdę kupiłeś radio za 2200, gdzie na ali wersja 4gb ram i androidem 8.0 kosztuje 1000zł z wysyłką z niemiec? :D

do mnie własnie idzie to radio i wymiary napisane jakieś z dupy, bo 22cm to nigdzie nie wejdzie. chińczyk oczywiście zapewnia, że będzie pasować pod wymiar na nawigację, ale już to widzę :D na 100% będzie to wyglądać jak u Ciebie.

Pochwal się koniecznie fotkami jak zainstalujesz.

To lepsze wersje nie pasują bo są za duże, a niektóre mają jeszcze jakąś plastikowa antene-nie ściągana. Jak ty to zmieścisz po zakupie nowego panelu to nie wiem, bo ciasno jest nawet w panul po ori navi

To lepsze wersje nie pasują bo są za duże, a niektóre mają jeszcze jakąś plastikowa antene-nie ściągana. Jak ty to zmieścisz po zakupie nowego panelu to nie wiem, bo ciasno jest nawet w panul po ori navi

Panel od ori nav jest totalnie inny więc jeśli próbowałeś tam to upchnąć to nic dziwnego

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Nie znalazłem ani jednego zdjęcia (nie fotomontaż z aukcji), które by sugerowało, że istnieje większy rozmiar tych urządzeń niż 192mm pasujące do otworu po radiu bez nawigacji, ale nie do otworu po Connect Nav. Tzn tam wchodzi dokładnie jak u Ciebie, z dziurami dookoła.

Ostatnia edycja:
Widziałem kilka aukcji co pokazywali różne rozmiary

Widziałem kilka aukcji co pokazywali różne rozmiary

s.aliexpress.com/yaaqiMRZ?fromSns=Copy

Mówisz o takich aukcjach gdzie jest fotoszopka w ramce po nawigacji, obok obrazek, że nie pasuje w miejsce po nawigacji, a jeszcze wyżej są dokładne wymiary? :D
Jeśli nie, to chętnie bym zobaczył kto sprzedaje radio pod wymiar za Connect Nav, bo przeszukalem wszystko i nie znalazłem.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
O tym, chyba że są aż takie debile by podawać inne wymiary niż naprawdę - albo mają chinskie linijki z brakującymi cm

Witam Wszystkich,

Otóż przymierzam się do zmiany oryginalnej navi (Nav Connect + Magneti Marelli '06). Skłaniam się ku jakiemuś dedykowanemu chińczykowi 2 DIN z Androidem. Mam jednak pytanie o wymiary :confused: Otwór po oryginalnej navi jest większy niż zakładany Android, a ramki dostępne na Alledrogo też nie wyczerpują tematu, bo wymiarami sie nie zgadzają. Czy muszę wymianiać również panel środkowy na taki z mniejszym otworem na radio? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Ktoś, coś, cokolwiek? :(

Amortyzatory
Powrót