[159] Alfa 159 by STUNTMACHINE

Kolor na żywo jest bardzie jaskrawy niż na foto
93.jpg
94.jpg
95.jpg

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Fajny patent na te tarcze.

Dzięki. Tego nie znalazlem na Googlach. Mam fes 3.5. Muszę ogarnąć jakiegoś nowszego. U mnie nie ma opcji reset jak wejdę w sterownik ABS.

w MES 2.2 też nie ma tej opcji jak coś.

75 wyjechała z blaszaka żeby zrobić miejsce na 159 bo w tqm rozbiorę skrzynkę biegów żeby wymienić łożyska. Będę miał więcej miejsca..
115.jpg

116.jpg

Ostatnia edycja:
Łożyska w skrzyni zrobione. Jest git. Nic nie wyje. Lewarek stoi w miejscu. Zrobiona płukanka i nowy olej elf 5w40. Okazało się że zamiast dpf jest rura. Wygląda jakby tak było od nowości. Możliwe to jest? Lewy błotnik założony uzywany w kolor za 300. Maske muszę pociągnąć do przodu bo nie pasuje. Były problemy z rozruchem. Raz kręciła szybko i odpala od strzała a raz wolno i nie chciała odpalić. Kupiłem za 65zl rozrusznik używany z 2.4 kręci jak szalona i pali na dotyk ciepła czy zimna. Rozebrałem go. Wyczyściłem i nasmarowałem tulejki. Jest trochę gimanstyki ale da się to zrobić od góry. Jednej śruby brakowało przy rozruszniku.
127.jpg

128.jpg

Ostatnia edycja:
Elegancko. Rozrusznik z 2.4 podchodzi bez kombinowania?

Plug&play. Teraz odpalanie to przyjemność. Za każdym razem szybko kręci i pali bez wibracji. Zimna czy ciepła. Obojętnie. Polecam każdemu. Prawie jak 1.6hdi :)

Mam też chyba jakieś podgrzewanie płynu bo fajnie szybko się silnik nagrzewa.

Nie został wymieniony uszczelniacz półosi i teraz kapie olej z lewej strony... Trzeba było wymienić jak było rozebrane..

Popruszylo a abs nie działa bo jest c1103 wrong configuration i nie idzie go skasować..
8.jpg
9.jpg

To rozumiem, że nie dorwałeś nowszego MESa, żeby zrekonfigurować ten sterownik?

Dorwałem i nie działa dalej. Jak chce zrobić reset to wywala komunikat incorrect conditions to run this test

Ostatnia edycja:
Tak to wygląda. Kombinowałem dzisiaj trochę. Ustawiłem kierownice idealnie w punkcie 0. Nic nie pomogło. Wszystko w zakładce adjustment odpaliłem wszystkio pokazało status ok. Tylko configuration reset nie wchodzi.. Jakie warunki muszą być spełnione? Może napisać do tego gościa co stworzył mesa...?

Moze ktoś sprawdzić u siebie jak wyglądają wartości? Np prędkość pokazuje 0.49km.h na postoju. Lateral skacze 315-340. Longitudinal 280-300. Yaw 120-400 skacze.
26.jpg
27.jpg
28.jpg
29.jpg

Nikt nic nie podpowie w tym temecie? Dzisiaj żona wjechała komus w dupe bo zablokowały jej się koła podczas hamowania z powodu niedziałającego absu. Auto jest niebezpieczne przez tą usterkę. Co za gówno. Byłem u kilku majstrów. Nikt nic nie może poradzić na to. Skanery inne niż mes pokazują nieznany błąd.

To kiszka jeśli abs nie działa w takim aucie :(
Auto mocno uszkodzone?

Zderzak i maska. Poduchy nie wystrzeliły. Nie widziałem na żywo bo mnie nie ma na miejscu. Teraz żonka stwierdziła że boi się jeździć tym badziewiem. Na szczęście jej i małej nic się nie stało

Zderzak i maska. Poduchy nie wystrzeliły. Nie widziałem na żywo bo mnie nie ma na miejscu. Teraz żonka stwierdziła że boi się jeździć tym badziewiem. Na szczęście jej i małej nic się nie stało

To jak się pojawia temat "małej" to faktycznie słabo.
Słabo że takie "pierdoły" (bo to nie powina byc poważna awaria - korba bokiem to poważna awaria) potrafi tak popsuc przyjemność z auta. Słabo też, ze mała ilośc mechaników/diagnostów ogarnia koncern Fiat:)

Amortyzatory
Powrót