• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Alfa 159 2.2 SW black di Adalberto

Kupiony olej + filtr oleju do 159,oraz termostat do 147 :D
Muszę dbać o małego kameleona tak samo jak i o dużą czarnulę ;)
20170311_090620.jpg
Niestety żaden "serwis" w Płońsku nie miał czasu w sobotę ,aby wymienić oliwę :P
Po za tym, wymienione przepalone żarówki (postojowe i kierunków )przód z lewej strony :)

Ostatnia edycja:
Dzięki Łukaszowi (pcplus) mam w czarnuli działającą nawigację :)
Super sprawa,jeszcze raz wielkie dzięki ,Łukasz

Olej z filtrem wymieniony :P , stary filtr był w masakrycznym stanie,więc chyba to był ostatni dzwonek na wymianę :rolleyes:

Nareszcie nie sam

Potwierdzam, bella piękna i nareszcie nie jestem sam w Płońsku z JTS'em. :):):)

JTS na drodze to bardzo rzadkie zjawisko :D

Potwierdzam. Jeszcze nie widzialem na drodze jtsa w 159, oprocz ojca Alfy. Wbrew negatywnej opinii...bardzo fajne silniki, dosyc fajnie brzmia. Wkurza jedynie dosyc wysokie spalanie.

Potwierdzam. Jeszcze nie widzialem na drodze jtsa w 159, oprocz ojca Alfy. Wbrew negatywnej opinii...bardzo fajne silniki, dosyc fajnie brzmia. Wkurza jedynie dosyc wysokie spalanie.
Można jeździć eko, tylko po co :cool:

Ile pali Twój TS ?

1.8ts kolo 12l krecac sie wokol komina trasa to 8l. Kolejny na pewno bedzie 2.2jts lub jak fundusze pozwola tbi.

159 jts jest mało spotykany,bo z tego co wiem 90% 159 wychodziło z jtd ;)

Wysłane z mojego LG-H440n

1.8ts kolo 12l krecac sie wokol komina trasa to 8l. Kolejny na pewno bedzie 2.2jts lub jak fundusze pozwola tbi.
JTS jak sam zauważyłeś fajnie brzmi. Ja mam podobne spalanie - w trasie jak jadę bardziej dynamicznie to podchodzi pod 9.
Za to mocy czasem trochę brak... W takim wypadku ukłon w stronę TBi.

- - - Updated - - -

159 jts jest mało spotykany,bo z tego co wiem 90% 159 wychodziło z jtd ;)

Wysłane z mojego LG-H440n
Z tego co obserwuję, to w Giulii tendencja benzyniaków jest wzrostowa. Na dobrej drodze :)

Z tymi 90% to trochę przesada - TBi jest sporo, poza tym 1.8 mpi, 1.9 i 2.2 jts i 3.2 V6... Wątpię żeby to było tylko 10%

Z tymi 90% to trochę przesada - TBi jest sporo, poza tym 1.8 mpi, 1.9 i 2.2 jts i 3.2 V6... Wątpię żeby to było tylko 10%
Oczywiście ,że mogę się mylić ,ale szukając 159 w ogłoszeniach bardzo duża ilość to diesle .
Po za tym ,czytając opinie ,testy i oceny pozostał mi w pamięci tekst z motofakty.pl (filmik 1.40s.) nie zmienia to faktu ,że są to fajne auta i bardzo komfortowe :P,Ja jestem bardzo zadowolony ,niestety na jtd nie mogłem sobie pozwolić,gdyż mam 2 km do pracy ,więc nawet lpg w 156 nie ratował sytuacji .A ze spalaniem 2.2 jts sobie poradzę ,bo z tego co widzę nie jest tak źle ;) ,a kiedy potrzeba to i radość z jazdy jest też wielka.

http://www.motofakty.pl/artykul/uzy...psza-niz-sadzisz-poradnik-zakupowy-wideo.html

Większość to diesele bo handlarze takie ściągają, całe szczęście moda na diesela już przemija
Dokładnie,bo przyzwyczajeń ludzi się nie zmieni,że diesel jest oszczędny i już :P ,tak samo jak z Alfą ,że to złom i tylko się psuje ,a ja jeżdżę Alfami 20 lat i ciągle ich nie naprawiam :D i mam nadzieje ,że tak zostanie ;) pozdrawiam

Fajnie , że kolejny Jts na forum :)
ja do tej pory spotkałem na drodze jednego JTS-a :)

Taki mały " smaczek ":rolleyes:
20170319_153153.jpg

No i czarnula trochę przetestowana,nie będę się chwalił ile poszła :P,ale chciała jeszcze więcej :o.Przy tym spalanie średnie (100 km miasto/100 km trasa)wyszło ok.11 litrów na setkę,a sama trasa raczej nie powinna przekroczyć 8 litrów,więc jest ok :P

Ostatnia edycja:
Taki mały " smaczek ":rolleyes:
Pokaż załącznik 224299

No i czarnula trochę przetestowana,nie będę się chwalił ile poszła :P,ale chciała jeszcze więcej :o.Przy tym spalanie średnie (100 km miasto/100 km trasa)wyszło ok.11 litrów,a sama trasa raczej nie powinna przekroczyć 8 litrów,więc jest ok :P

Pochwał sie, przecież wiadomo ze cisnąłeś po niemieckiej autobanie :D

Amortyzatory
Powrót