[155] Alfa 155 V6 by Piotr

Dzięki, żeby wyjąć tylną belkę też trzeba zdjąć zbiornik ale wyjąć tył nie jest trudno ,dużo więcej roboty jest z sankami z przodu

zawieszenia zamontowane czas wrzucić silnik:)

Załączniki

• WP_20150310_001.jpg
    WP_20150310_001.jpg
    71.9 KB · Wyświetleń: 121
dla jednych oklepany jest czerwony dla innych czarny kwestia gustu :) do mojego koloru nadwozia stwierdziłem że lepszy będzie czarny

Jak Ci poszło z poduszkami tylnej belki?? Ciężko je wymienić?? Mam na stanie i myślę że jak zwalę belkę do konserwacji to się przy okazji mogę wymienić.
Co do malowania to lepiej było w inny kolor. Ja jestem zwolennikiem kontrastów, 2 lub 3 kolory dominujące na całym aucie z czego najlepiej 2 zbliżone odcieniami + jeden zupełnie inny, wg mnie to wygląda dobrze niezależnie od auta.

poduszki wyciskałem na prasie poszło dosyć sprawnie ,najpierw myślałem grzać i młotek ale to bez sensu bo można tylko uszkodzić szczególnie jak belka ma 20 lat co do koloru to zobaczę jaki będzie efekt końcowy i jak będzie zbyt monotonnie to coś pomyślę ale na czerwono pokryw nie zrobię przynajmniej na razie :)

chętnie bym kupił tylko szukałem i są same z dużym rozstawem otworów wlot-wylot a ja mam taki w którym oba otwory są blisko siebie

Silnik zamontowany ,były małe problemy z odpaleniem , otóż pompa paliwa nie działała,wszystkie kostki na swoim miejscu nawet przeczyściłem wszystkie masy i wtyczki a pompa nie chodzi,podłączyłem na krótko i działa po podpięciu do instalacji cisza,już mi się skończyły pomysły ale jeszcze spróbowałem na krótko podłączyć pompę i napełniłem instalację paliwem i o dziwo odpaliłem silnik a pompa zaczęła normalnie pracować podejrzewam że musi być ciśnienie w układzie żeby pompa pracowała

Załączniki

• 100_3931.jpg
    100_3931.jpg
    90.6 KB · Wyświetleń: 166
  • 100_3932.jpg
    100_3932.jpg
    81.6 KB · Wyświetleń: 142
  • 100_3933.jpg
    100_3933.jpg
    77.8 KB · Wyświetleń: 130
Aż przyjemnie popatrzyć na dekle V6 nie pomazane farbą tylko mała aplikacja:D
Malunki na silniku mnie się nie podobają, drobne korekty tak ale bez przesady

Aż przyjemnie popatrzyć na dekle V6 nie pomazane farbą tylko mała aplikacja:D
Malunki na silniku mnie się nie podobają, drobne korekty tak ale bez przesady
Też mi się ten motyw podoba. Chyba go skopiuję :)

Alfa nie będzie używane do codziennej jazdy ,tylko do jazdy dla frajdy i przy ładnej pogodzie , ale nie pozwolę żeby pajęczyny się na niej zalęgły :),teraz biorę się za lakier i wnętrze a jest co robić

Alfa dostała nowe felgi 17 ale bez obniżenia zawieszenia chyba się nie obejdzie bo wygląda jak "terenówka"

Załączniki

• WP_20150511_001.jpg
    WP_20150511_001.jpg
    112.7 KB · Wyświetleń: 141
Amortyzatory
Powrót