Alfa 155 by ANGEL

• Autor wątku Autor wątku ANGEL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ANGEL

Guest
Wersja SUPER 4x el. szybki, Stożek ( w specjalnej obudowie), AF 17 TSW, Jasne wnetrze i drewienko ( zdobyte na wycieczce krajoznawczej z Piotrekk), przyciemnione przednie swiatla( srodki)- jedyne w Polsce, wskazniki z V6...

stp60807dr7.th.jpg

Mam problem z wklejeniem zdjec poleccie mi dobry i szybki fosting do fotek to wkleje reszte...

ale fele chyba troche za duze albo zawiecha ustawiona na prześwit w teren i niepotrzebnie ci furke zmulają :wink:

felgi sa w sam raz, a zawiechy nadal szukam ale jakos nie moge znalezc.. chcialbym zalozyc min - 40 mm.
Na przyspieszenie nie narzekam poniewaz wariator nadal chodzi jak burza... A dzieki takim felgom nie trace na starcie poniewaz nie mieli opon tylko wystrzeliwuje do przodu jak z katapulty... niedlugo wrzuce zdjecie z V-MAX

Zdjęcia z V-max dorzuć koniecznie, a najlepiej filmik. Mam taki sam silnik jak Ty i chciałbym porównać osiągi, bo wydaje mi się, że moja nie chodzi tak jak powinna :(
Ile udało Ci się wycisnąć z Alfy (V-max, 0-100km/h)?

Ja swoją (ten sam silnik) jechałem 220 Km/h a przyspieszenie do setki według wskazań prędkości licznika wyszło mi 8.4 s. i myśle że mógłbym to jeszcze poprawić a jak u Was?

a jak zgrales obrotomierz? czy przelozyles orginalny do zegarow z v6? jeszcze cie nie widzialem na zywo.

obrotomierz zostal przelozony, wczoraj z Piotrekk sprawdzalismy V-max-- wyszlo 220 km/h z czego wiem ze na 17 licznik mi zaniza o ok. 10-15 km/h

TAK TAK Rwww to twoja stajnia i 50 % to twoje pomysly...

Co do przyspieszenia to musze podlaczyc g-tec i wtedy zobacze ile mam do 100km/h

a jaki profil na tych oponkach?

Ile udało Ci się wycisnąć z Alfy (V-max, 0-100km/h)?
Takie pomiary patrzac na licznik, nawet ze stoperem majacym 99 licz po przecinku mozna sobie o kant ... rozbic :)

Po pierwsze przeklamania licznika - gdzies czytalem ze do przy 100 jest to 5% w alfach, po drugie niedokladnosc naciskania stopera. Ponoc sama komenda "nacisnij stoper" zajmuje ludziemu cialu 0,2 sek...

Porownywac dane z gtecha z innymi tez ciezko - rozne warunki zewnetrzne, inni kierowcy, inny start itd. Moze Ci sie wydawac, ze ruszyles najlepiej jak sie dalo, a potem sie okazuje ze wtedy kiedy Ci sie wydawalo ze poszlo troszke gorzej jest o 0,5 sek lepszy od "najlepszego".

Mi nagranie z kamery mowi, ze mam idealne 8 sek do 100... A w rzeczywistosci to niemozliwe :)

A tak w ogole to fajniutka Alfa :) Tylko zrob porzadek z zawiecha i uwazaj zeby jakis zazdrosny dres z [cenzura] Ci jej nie porysowal z zazdrosci :)

Chlopaki pomozcie... potrzebuje jeszcze paru czesci zeby moja ALFunia byla jak Aniolek
Mianowicie: tylna polke z roletami, oraz grill po 95 roku z chromowanym sercem, a takze spojler z wersji Super czyli taki szeroki na cala pokrywe bagaznika....

Pomozcie mi to zdobyc.
Z gory dziekuje :lol:

Miałem 155 2,5V6 z felami Zender-a 17'' z oponką 205x45x17 na lato i po zimie wyraźnie czułem jak auto traciło na zrywności i na 100-kę też trochę mi obcinało (co jest naturalne).Alfę obniżyłem o 40mm i musiałem z przodu podgrzewać plastiki by nie obcierało a z tyłu wyciągać błotniki,bo nawet nie obciążony na dołkach docierał.Ciekawi mnie jak mają inni w 155 na 17-tkach.

Gdy obnizasz autko przy takim zestawie kol jak 17, poszukaj opon 205/40/17 mniejszy profil minimalnie ale napewno odczujesz, a co do tylu to wloz w sprezyny gumowe tuleje.. kupisz w kazdym sklepie motoryzacyjnym z czesciami do fiata 126p < gibona> koszt jednej takiej gumy to ok. 9 pln... zaloz te gumy i ciesz sie z jazdy bo wtedy nie ma prawa tyl dobic do nadkola

Taaa...po Warszawie na 40-tce...,taa...na 45-tce była masakra,to już praktycznie żadna różnica czy na 40-tce,czy na samych alufelgach.Poza tym nie po to zakładałem sportowy komplet amorów+sprężyn bilsteina bym to wszystko zesrał ogranicznikiem.Cała charakterystyka zawiechy do bani,ale wiem że ludzie sobie wstawiają kawałek gumy, albo spinają dwa zwoje.

Amortyzatory
Powrót