• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[155] Alfa 155 1.8 8v by Jasiu

Status
Ten wątek został zamknięty.
156 ciasna? Wiozłem kumpla z pracy który ma 212 cm wzrostu i mówił, że moja Alfa jest pierwszym samochodem w którym mu się wygodnie jechało. Fakt, że za nim już nikt by nie usiadł, bo fotel musiał być maks do tyłu ;)

Dla mnie (mizerne 171 cm) jest wręcz za duża - ni du du nie mogę się wpasować :D

Jeśli mówisz że 156 jest wygodna:
1 bardzo mało miejsca na nogi dla kierowcy i dla obok pasażera ( często przyciskałem pedał hamulca razem z gazem, musiałem na to uważać)
2 mało miejsca z tyłu
3 miękka to ona też nie jest
4 bagaznik nieco większy niz w matizie

A ja jak z tylu w 156 wiozlem kolege 185cm to mowil ze jest bardzo nisko sufit i ze nie wygodnie mu sie jedzie

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Jeśli mówisz że 156 jest wygodna:
1 bardzo mało miejsca na nogi dla kierowcy i dla obok pasażera ( często przyciskałem pedał hamulca razem z gazem, musiałem na to uważać)
2 mało miejsca z tyłu
3 miękka to ona też nie jest
4 bagaznik nieco większy niz w matizie
Z czym jak z czym ale z tym bagażnikiem to przesadziles :) może nie jest olbrzymi ale czteroosobowa rodzinka na tydzień do Chorwacji spakuje się i jeszcze miejsce na wungiel do grilla zostanie :)

A w temacie to gratuluje 155tki no i chyba się przejadę pewnego dnia w odwiedzinki bo aż tak daleko nie mam :)

Patrzę na 156 z pozycji starego kawalera który traktuje to auto tak, jak miało wyglądać - przerośnięte coupe. Pasażerki (/ów nieczęsto i niechętnie :D) wożę z przodu. Tył jest ew. na zakupy, bagażnik do wożenia płynu do spryskiwaczy i szmatek, czasami plecaka z laptopem. Na dodatek jestem niewysoki, niezbyt szeroki i mam krótkie ręce i nogi - 156 mogła by być trochę mniejsza - ciężko mi ustawić fotel w sensownej pozycji żeby sięgać nogami do pedałów :D

Zgodzę się tylko z pedałami. Jak włożę szersze sandały czy półbuty na szerokiej podeszwie to muszę manewrować stopą, żeby nie haczyć o pedał hamulca. I z zawieszeniem - ani to genialne przy prowadzeniu JTDka bo morda obciążona tak, że lata jak w rozregulowanej Xantii, ani wygodne. Na dodatek awaryjne.

No, ale temat o 155, całkiem ładnej zresztą :D Zobaczymy, Jasiu, co z niej zrobisz.

No, ale temat o 155, całkiem ładnej zresztą Zobaczymy, Jasiu, co z niej zrobisz.
Z wyglądu to na pewno założyć efektowniejszą końcówkę wydechu bo teraz to wygląda jak byś snajpera woził w bagazniku:D

Chce zrobic kompletny wydech poniewaz katalizator przerdzewial, a poza tym myslalem zeby troche moc podniesc ale nie chce zeby glosno chodzil.

Wyprać, wypolerować, nawoskować ... i wymienić końcówkę wydechu jak już Andrzej zauważył.

P.S. Mam obecnie i 156 i 155 - wnętrze 156 przed liftem to poezja stylu - minimum i bardzo stylowo, lekko sportowo. 155 jest piękna i ma wygodniejsze fotele ale ... wygląda w środku jak biedackie BMW albo jakiś VW.
Miejsca pod każdym względem więcej w 155, za to zawieszenie i układ kierowniczy (sprawne!) to zdecydowana przewaga 156.

Zgodze sie tylko z tymi wygodnymi fotelami ;)

Dobra,koniec tej przepychanki;)
156 nie dorasta do pięt 155.A środek 155 w drewnie i skórze miażdży każde drewno i sportpack w 156.Poza tym 156 jest za miękka i nie hamuje:mad:

Na koniec,Alfa Romeo 156 to zupełnie inna grupa odbiorców niż Alfa Romeo 155.Każdy będzie miał inne zdanie w tym temacie.
Cieszmy się że kolega kupił 155,jest zadowolony i będzie inwestował w skorupę:D

Nie rozumiem tylko dlaczego każdy po kupnie Alfy myśli zaraz o podnoszeniu mocy hahahaha.......

Trzeba podnieść moc obowiązkowo, bo od razu na tor się wyjeżdża po kupnie 155tki! :) Taka to fura... :D

Pełna zgoda. Klamki i lusterka kupiłem od gościa, który miał 155tke 2 godziny od kupna do spotkania ze ścianą pod centrum handlowym :/ 140KM+deszcz to było za dużo... (btw. kiedyś nawet była forumowa, zielona 155 od GrzesiuŻar)

Jaki to kolor? Jakiś taki podobny do mojego. I środek też chyba taki sam :)
Zawias w 155 jest komfortowy. Latam na czternastkach i jest super (oczywiście pomijam tu fakt małej ilości miejsca dla kierowcy). Mimo wszystko 156 ma fajniejszy (aczkolwiek gówniny) zawias.
Deska w 156 jest marna, za to fajne sztruksowe (chyba nie zmyślam) fotele...
W 155 fajowa drewniana kiera (tylko ta BEZ poduchy).

Z tym hamowaniem artur to jest zgoła inaczej u mnie 155 nie hamuje nic a nic :D jest tak zle ze myśle nad brembo na przyszły sezon ..... faktycznie 155 ma wiecej miejsca w srodku i kufer tez ale techniecznie 156 jest lepsza ale nie oto w 155 teraz chodzi 155 jest o niebo ładniejsza i ma chyba najładniejszą linie jak widziałem .

Marcin@romeo, jak tak źle hamuje to sprawdź układ hamowania od pompy do klocków. U mnie wszystko ciekło i było przerdzewiałe więc nie chciało hamować ale akurat tarcze były OK :)

Cieknie jednak chyba z pod korka wlewu oleju. Da sie go jakos naprawic czy trzeba nowy kupowac?

Cieknie jednak chyba z pod korka wlewu oleju. Da sie go jakos naprawic czy trzeba nowy kupowac?

Ściągaj michę,przegwintój na większy i będzie git.Naprawić to się raczej nie da.Chyba że uszczelnisz klejem do gwintów,ale to tak na chwilę...

Czytasz co pisze? Do wlewu oleju, nie do spuszczania

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót