[155] Alfa 155 1.8 8v by Jasiu

Status
Ten wątek został zamknięty.

jasiu 145

Nowy
Auto
AR 155 1.8 8v Super
Chciał bym sie wam pochwalic nowo nabyta 155 ;) Przyjechala dzisiaj z Krakowa. Wygodna, orginalna i mocna. Wbija w fotel az milo ;) Siedzi sie tak wygodnie ze nie chce sie z niej wychodzic. Po prostu bajka. Podloga zdrowa. Nie ma prawie nic rdzy. Jedynie lekkie oznaki na nadkolu, ale na prawde lekkie ;) Jedyny problem to wyciek oleju :/ Zeby dojechac do domu zuzylem 3l... Ale sie to zrobi xD

272.jpg

273.jpg

274.jpg

275.jpg

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Nie widac fotek, na te wycieki to uważaj bo mozna zajechać silnik.
Gratulacje zakupu 155 jeszcze jedna na forum, więcej dochodzi niz odchodzi:D

W takich wiekowych autkach korozja to podstawowy problem

Ostatnia edycja:
Wlasnie wiem, a tu korozji nie ma :p tylko zabardzo nie wiem z czego cieknie :/ caly dol silnika jest zarzygany i lewy bok

jasiu dawaj jakieś zdjęcia,bo coś się spier... i nic nie widać

Witamy kolejną 155 na forum:o

Gratulacje bo każda nowa 155 cieszy :) Silnik silnikiem ale w wolnym czasie zajrzyj pod to nadkole - lepiej zapobiegać niż leczyć... ;) No i wrzuć zdjęcia!

No ja xD tak to nie slyszalem nic. Autko jest bardzo zadbane. Wyciek oleju jest z jednej ze srob z miski. Jest jeszcze jeden maly wyciek z pokrywy zaworow bo ktos uszczelke skleil na silikon.

no piękna sztuka, gratuluje :D

No no, 155. A narzekałeś na przestarzałe wnętrze 145. Jak tam nowe autko - lepsze czy gorsze od 156 (pomijając rdzę :D) w kwestii wygody?

Te wnetrze nigdy nie bedzie przestarzale ;) o wiele lepsze niz 156 :p

Chociaż ja poprzednią w wersji super miałem i jako tako wygodne auto. Ale felgi 15 tam były :)

Co do błotnika auta w galerii i korozji na nim. Ilu z nas użytkowników i posiadaczy 155 myślało że korozja atakuje tylko na zewnątrz błotnika i to dopiero początki? A prawda była taka że pod spodem już wyżarło co miało i na błotniku zaczęło dopiero wychodzić ;) No ale może u Ciebie będzie inaczej.

Nie w tym sensie pisalem o 156 ;) bo to byla odpowiedz na pare pytan :p kolega sie pytal czy wygodniej sie jezdzi 155 i jak w porownaniu do 156 to napisalem ze bez porownania ; p

Zdecydowanie 155 jest wygodniejszym i bardziej funkcjonalniejszym autem od 156 dla mnie 156 jest ciasnym w środku a czy bardziej nowocześniejszym ? rocznikowo na pewno tak. Jedyna różnica w prowadzeniu auta to układ kierowniczy i lepsze zawieszenie które ulega częściej uszkodzeniom niż w 155

prosze nie mowcie ze 155 jest wygodniejsza bo nie jest miałem 2 156 i wiem :D jest strasznie sztywna i twarda i nie mówcie ze 156 ma słaby środek bo ten srodek jest legenda co niezmienia faktu ze 155 jak dlamnie ma piekne wnętrze , 156 sie poprstu znudziła

156 nie jest wygodniejsza. Pod kazdym wzgledem wygodniejsza jest 155, wgl nie jest twarda. A przyspieszenie w poruwnaniu do 156 to bajka

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót