Alarm dokładany w ASO

netzmark

Super Moderator
Członek ekipy
Auto
Stelvio 280KM MY21 Veloce
Czy ktoś może mi powiedzieć jak właściwie działa alarm który dorzuca ASO, zakładam że dedykowana META z tego co tu wyczytałem.
Ale interesuje mnie:
- czy to jest podłączane do CAN żeby czytać uzbrojenie/rozbrojenie ?
- co to właściwie zabezpiecza, tylko wyje czy też coś odcina?
- i gdzie oni to właściwie typowo montują centralkę w Stelvio?

Jeśli to jakieś nie publiczne dane to może ktoś może mi coś podesłać na priva? Może jakiś pdf montażowy ktoś posiada.

PS. Nie udało mi się wygooglać tych informacji, żeby nie było że nie próbowałem.

Czy ktoś może mi powiedzieć jak właściwie działa alarm który dorzuca ASO, zakładam że dedykowana META z tego co tu wyczytałem.
Ale interesuje mnie:
- czy to jest podłączane do CAN żeby czytać uzbrojenie/rozbrojenie ?
- co to właściwie zabezpiecza, tylko wyje czy też coś odcina?
- i gdzie oni to właściwie typowo montują centralkę w Stelvio?

Jeśli to jakieś nie publiczne dane to może ktoś może mi coś podesłać na priva? Może jakiś pdf montażowy ktoś posiada.

PS. Nie udało mi się wygooglać tych informacji, żeby nie było że nie próbowałem.

nikt juz nie zaklada alrmów meta i itp mozna latwo uruchomic nasz orginalny alarm w aucie który dziala nie gorzej niz dostawiany jak chcesz info dokladne dzwon 604650250

To nie tak, że ja chcę taki zakładać. Ja już go mam założony przez ASO przy zakupie i chcę się dowiedzieć co on robi (a raczej co może robić) a także jakoś go wykorzystać dodatkowo do czegoś.
A zadzwonić zadzwonię do Ciebie w innej sprawie ale to za jakiś czas.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót