Akumulatror

H_A_L_T_I

Nowy
Auto
CITROËN C5 Kombi EXCLUSIVE 2.2 HDi ; SIERRA RS500
Noszę się z zamiarem kupna nowe AKU do mojej Alfy (156 SW 2.4 JTD 110 kW) macie jakieś ciekawe i sprawdzone marki?

Centra Futura jak dobrze pamiętam to 95/900 albo 980 :) nie często go widuje bo siedzi w bagażniku :P Od ponad 2 lat bez problemów.

Centra, popularna, niezbyt droga i całkiem dobra polska firma - też mogę polecić.

Na pewno lepsze niż BOSCH Made i Chrl. :)

ja nie dawno kupowałem do takiego samego silnika akumulator
kupiłem Centra Futura 77Ah 760 A i jestem zadowolony
większego nie kupuj bo jeśli jeździsz krótkie odcinki to niestety będzie niedoładowany i szybko Ci padnie
producent zaleca 74-77 Ah i ja miałem oryginalny AR 70 Ah

pozdro

Nie wiem właśnie czy kupić BOSCH-a 74 Ah 760A (417,00 PLN) czy CENTRA Futura 77 Ah 760 A (350,00 PLN)
W ostatnim samochodzie miałem Centre PLUS - kupiłem nowy - do benzyniaka i w zimę - a nie była za ostra nie zagadał I to nie była wina autka bo autko było w idealnej kondycji.....
Stąd mój dylemat.....

Słusznie, od BOSCHA trzymaj się z daleka, bo to jest jak Castrol wśród olejów (drogi i do d...).

Ja mam akumulator ZAP-Sznajder, nie ma z nim żadnych problemów.

Też mnie czeka nowe aku przed mrozami - korzystając z okazji zapytam co polecicie do JTD 8V 115km (w sensie parametrów)

W ostatnim samochodzie miałem Centre PLUS - kupiłem nowy - do benzyniaka i w zimę - a nie była za ostra nie zagadał I to nie była wina autka bo autko było w idealnej kondycji..... Stąd mój dylemat.....

Centra Plus plasuje się jednak półkę niżej niż Futura. Ja w tym tygodniu nabyłem Futurę, rozważałem wcześniej Vartę Silver, ale zdecydowałem, że nie ma co przepłacać mam 3 lata gwarancji i pakiet assistance.

Też mnie czeka nowe aku przed mrozami - korzystając z okazji zapytam co polecicie do JTD 8V 115km (w sensie parametrów)

PARAMETRY TECHNICZNE:

Pojemność: 74ah [ampero godzin]
Prąd Rozruchu: 680A [amper]
Porma dla Rozruchu: EN
Wymiary: 278dł 175sz 175wy
Biegunowość: P+ [prawy plus]

Polecili mi w serwisie elektoromechniki Bannera z takimi paramertami i takiego kupilem. Tez mam 1.9JTD 8V pozdro.

zamiast centry mozna brac zap piastow jakos taka sam (co plus nie futura) a i cena lepsza:)

juz mowie, 25 lat doswiadczenia ojca-elektryka w branzy (samochdowej) i troszke zna ludzi stad i stad i technologia zap piastow a centra plus to dkoladnie to samo z malymi roznicami przy rozdzielniu płyt i w opakowaniu oczywiście kiedyś to był wspólny patent chyba nawet. Futura to juz inna klasa

Ja tam zapodałem w tamtym roku Kagera 72Ah i jestem zadowolony- kilku moich znajomych jest podobnego zdania:), a cena zdecydowanie przystępniejsza niż Centry.

ja mialem kagera le znudzilo mi sie wymienianie go na gwar co 6 mies;) moze mialem pecha:)

witajcie

pewnie niedługo będe zmuczony kupić nowy aku do forda. Teraz mam Centra Plus 65Ah 640A. Chce kupić jakiś 70Ah w przystępnej cenie.

zastanawiam się nad Zap Piastów 74Ah (680A EN)
http://moto.allegro.pl/item793261110_akumulator_zap_piastow_nord_star_74ah_nowy_hurt.html
i Centra Futura 72Ah 720 A (EN)
http://moto.allegro.pl/item790027870_akumulator_centra_futura_ca722_72ah_3_lata_gwaranc.html

Centra lepsza, ale i cena wyższa prawie o stówke. Chyba że polecacie coś innego?

Cena wyższa, ale uwzględnij chociaż 2 rzeczy, rok dłuższa gwarancja w Centrze i przy używaniu akumulatora przez 3-4 lata dopłacasz tylko 25zł w skali roku, a to już dużo nie jest.

Amortyzatory
Powrót