Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Często gubi sie przy dojeżdżaniu do ronda.
mam podobne odczucia, choć jednocześnie trzeba pochwalić jego działanie.
Ja osobiście nie brałem pod uwagę tego systemu jeżdżąc szybko i dynamicznie i tak bym go nie używał. Przypuśćmy że jadąc szybko zdecyduje się kogoś wyprzedzać a system między pasami ruchy wychamuje mi to co wtedy robić... Jeśli ktoś jeździ spokojnie może i jest przydatny jak dla mnie była to zbędna funkcja.
Dziwne z tymi wiaduktami, ja regularnie wjeżdżam do tuneli i nigdy czegoś takiego nie zauważyłem, jedyne do czego mogę się przyczepić to czas reakcji na pojawiające się i znikające auta przede mną.Testowałem ostatnio działanie aktywnego tempomatu na trasie autostradowej, jechałem uparcie, całe odcinki po 300km na działającym systemie. W jedną stronę, rano, w silnym deszczu, wszystko super, automatyka bez zarzutu. W drugą, godziny późno popołudniowe i wieczorne, samochód zaczął przyhamowywać przed wiaduktami (cień?), przyhamowywał też na łukach gdy na drugim pasie jechały inne samochody. Szczerze powiem, że powrót podobał mi się zdecydowanie mniej.
Odgrzebuję ten wątek.
Czy tempomat w Stelvio/Giulii może działać w trybie tempomatu nieaktywnego tak, aby samochód utrzymywał stałą prędkość niezależnie od warunków drogowych?
W moim przypadku znacznie lepiej sprawdziłby się tradycyjny tempomat.