Aktualizacja systemu,aby korzystać w pełni z aplikacji alfa connect

No cóż, szkoda że krytyka systemu jest a adres strony nieznany - samo życie. www.alfaromeoconnect.eu
Mamy takie czasy że klient przyzwyczaił się do tego że jest prowadzony za rękę. Podałeś link, klikam i wszystko jest po włosku by default... Statystyczny klient już odpada, jak to możliwe że strona usługi w domenie eu w urządzeniu z polskim językiem otwiera się po włosku?

Jak to oprogramowanie jest zaprojektowane że po usługa domyślnie przysyła SMSy po włosku?

To jest spartolona robota.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Mamy takie czasy że klient przyzwyczaił się do tego że jest prowadzony za rękę. Podałeś link, klikam i wszystko jest po włosku by default... Statystyczny klient już odpada, jak to możliwe że strona usługi w domenie eu w urządzeniu z polskim językiem otwiera się po włosku?

Jak to oprogramowanie jest zaprojektowane że po usługa domyślnie przysyła SMSy po włosku?

To jest spartolona robota.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Jak na dzisiejsze czasy i możliwości bałagan. W każdym razie ja ogarnąłem teraz. W apce alert był wyłączony, a wchodząc przez www włączony... Masakra. Mimo wszystko lubię Włochy i ich podejście do życia [emoji846] choć bałagani okropni[emoji6]italiani

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Jak na dzisiejsze czasy i możliwości bałagan. W każdym razie ja ogarnąłem teraz. W apce alert był wyłączony, a wchodząc przez www włączony... Masakra. Mimo wszystko lubię Włochy i ich podejście do życia [emoji846] choć bałagani okropni[emoji6]italiani

Wiadomo że każdy tu lubi Włochy, ich kulturę, kuchnię i przed wszystkim auta - inaczej byśmy ich nie kupowali ;)
Ja jeszcze nie doświadczyłem tego konkretnego bałaganu, o którym piszesz bo jeszcze mi się Alfa Box nie zaktualizował w aucie...
Rozumiem że stanu akumulatora dalej nie pokazuje?

Stanu aku nie ma

Bo logujesz się na poprawną stronę.
Poprzednia dotyczyła samochodów do 2019 roku.
Czy miałeś aktywację systemu przez dilera oraz dostałeś link powitalny.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Witam, odebrałem Giulię tydzień temu i do tej pory nie mam usługi My Navigation z pakietu Connect, inne działają. Ma ktoś może informację kiedy będzie aktualizacja?

Witam szanownych kolegów. Mam nurtujące mnie pytanie. A mianowicie czy we wszystkich Alfach Gulia i Stelvio MY20 I MY21 montowany jest Moduł zarządzający aplikacją ALFA CONNECT BOX. Czy możliwe jest aby w którejś wersji wyposażenia nie było możliwości fabrycznego montażu tego BOX-a. I w końcu czy jest jakaś możliwość sprawdzenia w danym egzemplarzu czy tenże BOX jest zamontowany.
Będę wdzięczny za odpowiedzi - Pozdrawiam.

wszystkie MY'20 i '21 powinny go mieć ale jeśli chcesz możesz sprawdzić wyposazenie konkretnego egzemplarza po VIN na tej stronie: https://s.agencja-art.pl/jeep/ (nie przejmuj się ze jest tam jeep ;))

zdaje sie ze modul alfa connect to "GLOBAL TELEMATICS BOX MODULE (TBM)"
u mnie jeszcze pokazuje: "UCONNECT LIVE VIA TBM - EUROPE"

mam wersje Business MY'20

Ostatnia edycja:
Dzięki za szybką odpowiedz - method. Po wpisaniu numeru VIN pokazuje że w samochodzie jest UCONNECT LIVE VIA TBM EUROPE natomiast nie ma tej pierwszej informacji tj. GLOBAL TELEMATICS BOX MODULE TBM.. Czy orientuje się ktoś może czy jest to równoznaczne z tym że samochód może się połączyć zdalnie z centralą i może być zarządzany przez MY Alfa Connect?

zdaje sie ze modul alfa connect to "GLOBAL TELEMATICS BOX MODULE (TBM)"
u mnie jeszcze pokazuje: "UCONNECT LIVE VIA TBM - EUROPE"
opcje RTK i RDG, one chyba zawsze idą w parze, wg cennika są w każdej wersji wyposażenia razem. moduł TBM robi też emergency call w razie wypadku o ile wiem.

Mam przedłużona gwarancję do końca tego roku.
Czy po tym czasie aplikacja umrze?
Albo raczej będzie bezużyteczna?
Jak ja przedłużyć i jakie to są koszta?
No i co to jest tryb parkingowy?
Moge go włączyć i wyłączyć, ale nie wiem do czego służy?

Dostajesz maile ze samochód zmienił położenie? Mi się skończyła subskrypcja i korki a to nadal działa i dostaję maile. Może przydatne na wyjeździe, ktoś Ci zajumie samochód, sprawdzisz pocztę po godzinie i już wiesz że pozamiatane... (sarkazm taki).

Tak i wczasy spieprzone, zapił bym się na śmierć po takim mailu :D
Auto z 2020 a pierwsza rejestracja marzec 2021, nie dostaje maili ale w aplikacji mam gdzie się znajduje.
Mam też ile jest paliw, jaki przebieg, ciśnienie w oponach i że jest Ok : silnik, ładowanie, temp oleju silnika i skrzyni biegów , poduszka powietrza.
Nie wiem czy to już ta obcięta wersja bo minęły 3 lata czy jeszcze rozbudowana bo jest na 5 lat?
Nie wiem też do czego służy tryb parkingowy?
Jak go włączę to dostanę info że auto się ruszyło jak ktoś nim odjedzie?

Ostatnia edycja:
Parkingowy tryb to chyba właśnie te mailowe powiadomienia:
"Szanowny Kliencie,
Pragniemy poinformować, że o godzinie 11.20.32 w dniu 10-Apr-2025 Twój samochód Alfa Romeo przekroczył limit „odprowadzania samochodu”.
Też miałem te 3/5 lat i działa mi wszystko co napisałeś plus te powiadomienia. Do kiedy to za cholerę nie wiem.

I założę się że ASO też nie wie jak to potem przedłużyć?

W moim ASO wie jeden człowiek ale jak byłem na przeglądzie to był chory i nikt inny nie wiedział... Narazie mnie to nie boli skoro mapy działają plus AA.

Ale rozmawiamy o aplikacji connect?
Bo mamy to inna sprawa, też chcę je zaktualizować bo poprzedni właściciel olał temat i kupując auto w 2021 roku nadal są mapy z 2018 roku.
Ale jak czytam jakie są problemy z pobraniem pliku to nie wiem czy kogoś nie poprosić /zapłacić za pomoc.
Chciałem się zarejestrować na tej stronie i już to jest nie do przejścia.

Aplikacja connect mi działa więc nie wnikałem. O mapy i korki pytałem - to chyba w parze idzie.
Jeżeli nie boli Cię brak korków po zakończeniu subskrypcji map to póki co możesz załadować mapę pobraną z tomtoma a nie ze strony Alfy. Ze strony Alfy i tak nic nie ściągniesz jeśli nie zapłacisz subskrypcji. Samo zarejestrowanie się nic Ci nie da.

A ze strony Tom Tom jest pewne że działa?
Info o korkach i tak z tego co czytałem po zakończeniu subskrypcji nie działa

Amortyzatory
Powrót