• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Aktualizacja nawigacji mapa Polski

Oki. Już po testach.
Mój ICS ma takie dane:

2014-12-29_17-27-24_571.jpg

Z tego co wnioskuję Update nie był konieczny.
Płytki to Verbatim CD-R wypalone na prędkości x10.
I przy obu płytach komunikat o błędzie odczytu z CD.
Czyli doopa blada.

Ostatnia edycja:
Tak jak mówiłem. Mapy polski są ale nie na nasz system. Pewnie ktoś szukał do innego auta i tak mu się wklepało że niby do 166 też pasują. Często z częściami też tak jest. Ludzie myślą że jak do jednej alfy pasuje to już do wszystkich będzie. No ale temat chociaż trochę ożywił nadzieje :)

Oczywiście w pośpiechu pisząc o 2 płytach zapomniałem dodać, że ta druga to była mapa Polski. Innych nie próbowałem. Zamierzam natomiast zrobić inną próbę. Mam ori płytę mapy DE z 2004r i spróbuję ją skopiować na normalne CD. Zobaczę wtedy jak czytnik sobie poradzi bo może to wina płyty/nagrania etc.

Bardzo chętnie, niestety tak starych nagrywarek to ja już nie posiadam, dlatego x10

Za błędy winić Tapatalk i operatora MB526

Ma ktoś może działającą mapę na G3? Kraj obojętny byle odpaliła mi w czytniku.

Chwilowo mam problem ze skopiowaniem działającej płyty ori, bo mi wywala błędy odczytu. Ciekawe jest to że w navi chodzi.

Moja to nawet oryginalnej czasem nie czyta

I doopa. Udało mi się skopiować moją ori płyte DE ale czytnik jej ni diabła nie chce czytać :(

Tak jak u mnie nie czyta nagranych plyt. Czytalem ze najlepiej nagrac na dobrej marki plyte i najlepiej predkoscia 2x. Tylko moja nagrywarka min 10x :(

To chyba kwestia lasera, bo mi też przeczytał nagraną CDR, zaktualizował soft i pokazał mapy.

To sprawdź czy ta polska działa :)

Który dokładnie z linków mam pobrać ? Jestem w telefonie teraz i nie wbiję w dany link, Jutro sprawdzę jeśli to pobiorę.

To raczej z telefonu też nie wypalisz i nie sprawdzisz czy działa :lol:

Śmiem twierdzić i się założyć o flaszkę że ta Polska co tu jest link nie ruszy.

Amortyzatory
Powrót