[159] Aktualizacja firmware Nav Connect

Miałem ten sam problem. postepowałem zgodnie ze schematem i instalacja się zatrzymywała. Robiło sie czarne tło. kod próbowałem wpisywać w różnych momętach. Nie chciała wyjść. Zdesperowany wpadłem na pomysł odłączenia akumulatora. Tak zrobiłem na minutę odłączyłem kleme. Włączyłem navi i rozpoczeła się instalacja wpisąłem 34569 i patrze a pojawiają inne procesy instalacji których wczesniej nie było. Nagle pojawił się komunikat że aktualizacjia Ok płyta wyskoczyła. Pojawiło się logo Alfy i nic nie idzie zrobić. Mam tylko ładne tło znaczka Alfy. nie idzie wyłączyc nic nie mogę zrobić. Patrzę ale na wyświetlaczu RG mogę ustawić datę godzinę itp. zacząłem ustawiać godzinę i nagle się wyłaczyła navi. (wczesniej wciskałem przycisk OFF). Właczyłem jeszcze raz. funkcjie z wyświetalacza RG znikneły a radio się właczyło. Wszystkie opcjie działają i zmieniarak ,klawisze w kierownicy itp. Wszysko jest ok auto mam z 2006r . Przed aktualizacją nie sprawdziłem wersji. teraz tylko pozostało zmienic jezyk i będzie super. Pozdraiwam:D

Czy ktoś miał problem ze zmianą języka z włoskiego po aktualizacji softu?
Wszystko pięknie tylko nie mogę zmienić z makaroniarskiego na angielski.
Jak temu zaradzić?

Ja miałem, ponieważ robiłem to z wyciągniętym kluczykiem. Po włożeniu go do stacyjki wszystko ładnie poszło.

P.S.
Upgrade softu robiłem z wersji 11.2 na 12.3 i obyło się bez problemów.

u mnie po wgraniu nowego softu nie można dzwonic z telefonu siec widzi sms można wysyłać tylko dzwoć nie można wkładałem różne karty i nic za każdym razem błąd

U mnie, po wgraniu nowego softu nie ma dzielonego ekranu (w starym systemie po wciśnięciu Main Dark), po uruchomieniu włącza się panel główny (poprzednio ostatnio widoczny). Poza tym zaimportowałem mapy od Kolegi wyżej, wypaliłem w Nero, z prędkością x4, na Verbatimie i efekt jest taki, że czasem ruszą, czasem nie, a czasem czyta płytę kilkanaście minut z nieprzewidywalnym skutkiem. Jakieś porady ktoś ma? Na codzień używam innej, zewnętrznej navi ale chciałbym aby to co jest zainstalowane działało.

Mam pytanie czy jak mam w 159 nawigacje duża stary model na karte SIM to czy bedzie mi pasowała nowa wersja z kartą SD czy wymagane sa dodatkowe przeróbki i zgranie systemu?

Gdzieś słyszałem że aby wpakować tą nowszą trzeba również licznik zmieniać. Ile w tym prawdy nie wiem.

Mam pytanie czy jak mam w 159 nawigacje duża stary model na karte SIM to czy bedzie mi pasowała nowa wersja z kartą SD czy wymagane sa dodatkowe przeróbki i zgranie systemu?

Przeróbek jest duzo, zaczynając od gniazda Fakra w navi , przerobienia końcówek anteny i gps tez na fakra, osiowanie się zrobi ale nie pości zegar i body, trzeba sie trochę namęczyć ale jest do zrobienia.i najwazniejsze ze działa :)

Moje pytanie jest nastepujac ,ponieważ jestem zielony w tym temacie to czy w mojej navi musze zmieniac soft ,jeśli mam 10.2 a chiałbym miec mape polski ? Czy jest może taka mapa która by pasowała ?

Jak odzyskać mastercode do oryginalnej nawigacji?
Jest na to jakaś inna szansa niż wizyta w ASO?
Pozdrawiam.
- Rafał

Witam po aktualizacji chodzą mapy NIT G2 (RT3) są nawet z 2014 roku tylko u mnie po wgraniu nie mogę dzwonić z telefonu odbierać rozmowy tak sms wysyłać i przyjmować też tylko z dzwonieniem jest problem próbowałem na różnych kartach starych nowych różnych operatorów i nic

no i uwalilem nawigacje

Chcialem zmienic softa z 11,4 na 12,3, nie dochodzi do momentu wpisania(wbicia) kodu. wyskakuje okienko, FLASHER.... pokazuje poszczegolne etapy instaslacji i.... na tym koniec, nie moge wyciagnac CD. Za kazym razem czy probuje z kluczykiem czy bez startuje upgrade, pokazuje sie czarny ekran i na tym koniec.... za kazdym razem dochodzi do tego samego momentu, mrugnnie 2 razy podswietlenie przyciskow i czarny ekrac, a CD jak nie chcialo wyjsc tak nie chce .... Kicha na calego

Wiecie może ile za taką usługę życzy sobie ASO ? i czy w ogóle jest u nich możliwość wgrania nowego oprogramowania? Pytam się, ponieważ nie zawsze udaje się wgrać samemu, a wtedy jest mega lipa ;/

Zadzwoń i zapytaj ;)
Taka moja rada: jeśli nie korzystasz z map - nie ma sensu aktualizować.

Chcialem zmienic softa z 11,4 na 12,3, nie dochodzi do momentu wpisania(wbicia) kodu. wyskakuje okienko, FLASHER.... pokazuje poszczegolne etapy instaslacji i.... na tym koniec, nie moge wyciagnac CD. Za kazym razem czy probuje z kluczykiem czy bez startuje upgrade, pokazuje sie czarny ekran i na tym koniec.... za kazdym razem dochodzi do tego samego momentu, mrugnnie 2 razy podswietlenie przyciskow i czarny ekrac, a CD jak nie chcialo wyjsc tak nie chce .... Kicha na calego

Dzis mialem to samo. Probowalem z 10 razy. Wkoncu trafilem chyba w moment z kodem i poszlo. Stracha mialem niezlego bo jakis czas temu juz to robilem i poszlo za pierwszym razem. Teraz przez przypadek wlozylem ta plyte i juz nie bylo odwrotu.....

Czy mógłby ktoś podzielic się aktualizacją "12,3" oraz setup cd, będę bardzo wdzięczny za pomoc
darboo147@gmail.com

Amortyzatory
Powrót