[Giulietta] Akcje serwisowe - spis

Piwek

Nowy
Auto
Giulietta 1.4 2012 biała
Może zbierzemy w jednym miejscu akcje serwisowe, o których wiemy, a serwisy same z siebie, jak wiemy, nie zawsze są nadgorliwe...

1. Wymiana uszczelek tylnej klapy/wycieraczki
Przeczytałem o tym w jednym z tematów... niechcący i mam zamiar przy najbliższej okazji zmusić serwis do załatwienia sprawy.

Jeżeli wiecie jeszcze o jakiś innych - wpisujcie. Warto, żebyśmy tego nie przegapili na gwarancji, czy niepotrzebnie narażali Julki na dodatkowe koszty w przyszłości.

Ja natomiast znalazłem jeszcze info o trzeszczących głośnikach drzwi kierowcy. Nie podlegają pod akcje serwisową, ale warto wiedzieć, że serwisy wymieniają głośnik bez większych ceregieli... (info znalezione na forum)

innymi słowy:
1. Uszczelki wycieraczki tylnej - powód - zbierająca się woda w zagłębieniu zamka tylnej pokrywy
2. Głośnik drzwi kierowcy - powód - trzeszczące dźwięki wydobywające się z drzwi kierowcy.

Kolego rozróżniasz akcje serwisowe od napraw i modyfikacji wykonywanych na gwarancji?

Kolego rozróżniasz akcje serwisowe od napraw i modyfikacji wykonywanych na gwarancji?
Napisałem w poście powyżej, że co prawda nie jest to "akcja serwisowa", aczkolwiek warto, żeby "świeży" wiedział, na co musi uważać...

"modyfikacje wykonywane na gwarancji"... to ciekawe - jakież to modyfikacje serwisy przeprowadzają na gwarancji ????????????????????????
Jak masz coś do napisania - pisz, byle z sensem....

to może niektórych zainteresuje.
jest jakiś SN dotyczący układu różnicowego,
Mozliwe, że weryfikowane jest po VINie

Napisałem w poście powyżej, że co prawda nie jest to "akcja serwisowa", aczkolwiek warto, żeby "świeży" wiedział, na co musi uważać...

"modyfikacje wykonywane na gwarancji"... to ciekawe - jakież to modyfikacje serwisy przeprowadzają na gwarancji ????????????????????????
Jak masz coś do napisania - pisz, byle z sensem....

Przy kłopotach z włączeniem I biegu, usunięcie problemu polega na zastosowaniu zmodyfikowanej pary kół -jest wykonywane na gwarancji, oraz serwis zapewnia oczywiści auto zastępcze. Tylko co po tym "świeżemu" jak dotyczy to tylko aut z początku okresu produkcji, bo obecnie sprzedawane mają już zmodyfikowane koła 1 biegu?

Ostatnia edycja:
Dostałem list odnośnie akcji z wgraniem nowego softu wynikającym z jakimś problemem z wycieraczkami.

No proszę... Do mnie nigdy coś takiego nie przyszło. Po gwarancji też można podjechać?

Nie mam pojęcia, jak wrócę do domu to zerknę na to pismo, może coś doczytam.

- - - Updated - - -

Nie mam pojęcia, jak wrócę do domu to zerknę na to pismo, może coś doczytam.

Nie jest nic napisane o gwarancji, jedynie że aktualizację softu przeprowadzają na ograniczonej ilości samochodów wśród której znajduje się moje cudo ;p
Może z Twoim jest wszytko ok :)

też to dostałem- a Julka ma dopiero 1300 km przebiegu i już do serwisu hehe ;-)

Podjadę jak będe jakiś przegląd robił, nie ma chyba sensu specjalnie dla wycieraczek sie umawiać. Czas to pieniądz.

P.S. Jak dostałem awizo z poczty to myślałem że skarbówka i trochę stresu było ;)

Podjadę jak będe jakiś przegląd robił, nie ma chyba sensu specjalnie dla wycieraczek sie umawiać. Czas to pieniądz.

P.S. Jak dostałem awizo z poczty to myślałem że skarbówka i trochę stresu było ;)

haha ja też bałem się że to skarbówka - bo jeszcze widziałem że potwierdzenie żółte doklejone - to już mi ciśnienie skoczyło :)

haha ja też bałem się że to skarbówka - bo jeszcze widziałem że potwierdzenie żółte doklejone - to już mi ciśnienie skoczyło :)

Z tym żółtym też miałem tak samo :D

Swoją drogą to jest chore że US tak paraliżuje człowieka

Koledzy a o co chodzi z tym głosnikiem w drzwiach bo własnie nie wiem do konca bo mi takie cos wystepuje tylko nie wiem czy to głosnik czy jakis element w drzwiach słychac jak by zaba była w srodku

Koledzy a o co chodzi z tym głosnikiem w drzwiach bo własnie nie wiem do konca bo mi takie cos wystepuje tylko nie wiem czy to głosnik czy jakis element w drzwiach słychac jak by zaba była w srodku
W innym temacie na forum wyczytałem, że chodzi o wadliwe działanie głośnika, ktory jest wymieniany na gwarancji, ale nie jako akcja serwisowa :)

Dostałem list odnośnie akcji z wgraniem nowego softu wynikającym z jakimś problemem z wycieraczkami.

Ja też.
Dzwoniłem do ASO, ten upgrade daje w pakiecie też np. zapamiętywanie stanu przełącznika Start/Stop.
Ale co konkretnie z tymi wycieraczkami jest nie tak, to nie potrafili powiedzieć.

a kiedy to dostaliście? bo ja upgrade robiłem miesiąc temu i start/stop jest zapamiętywany..

Koledzy ja sprubuje zazdwonic do aso i zapytac sie co z tym nowym programem czy wgraja go na gwarancji i z tym głosnikiem w drzwiach i tym lusterkiem tylko ze gwarancja sie konczy za 3 tys km musze sie spieszyc

- - - Updated - - -

Był moze ktos z was na zmianie tego softu na gwarancji w ASO bo zalezało by mi go zmienic zanim jest gwarancja

Amortyzatory
Powrót