• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[Giulietta] Akcje serwisowe - spis

Dzwoniłem do Aso i powiedzieli mi ze moj model nie podlaga tej akcji serwisowej a przydało by sie zmienic bo mi start stop sie nie zapamietuje i jest to mega nie wygodne da sie to jakos załatwic

czy zapamietywanie dotyczy tylko stop&startu czy DNA tez pamięta? Byłem miesiac temu w ASO specjalnie na sprawdzenie czy jest nowy jakis soft i nic nie było do mojej . Kiedyś coś było pisane o zapamętywaniu stanu DNA ale wydaje mi się z to dotyczyło wersji w TCT , wiecie coś na ten temat?

Akcja serwisowa dot. wgrania nowego sofu ze względu na kłopoty ze sterowaniem wycieraczkami dotyczy samochodów z czwartego kwartału 2012 i wszystkich z rocznika 2013. przynajmniej taką informację uzyskałem u dilera. Moja bella też się łapie i poprawkę będę miał zrobiona we wtorek.

Gdyby ktoś robił ten update w starszych modelach np. roczniku 2010 to poproszę o info, z tego co widzę to na razie robili ci ktorzy mają auto gwarancji

Ostatnia edycja:
Ja dostałem list w zeszłym tygodniu, wczoraj zrobiłem upgrade i potwierdzam Start/Stop zapamiętuje ustawienia co mnie bardzo cieszy:)

no własnie ten start stop to przydatne jak sie zapisuje bo tak to kazde odpalenie to trzeba wyłanczac najbardziej mi na tej funkcji zalezy sprobuje ich naciagnac w aso

- - - Updated - - -

A nie macie moze kłopotu z klapka paliwa z julce i schowkiem tam gdzie powinna byc navi? bo juz do aso zgłosiłem problem i wymieniaja bez gadania

A nie macie moze kłopotu z klapka paliwa z julce i schowkiem tam gdzie powinna byc navi? bo juz do aso zgłosiłem problem i wymieniaja bez gadania

Klapkę a raczej siłownik który ją otwiera i zamyka też mi wymienili. Co do schowka Navi to nie mam problemu bo mam Navi :)

no własnie ten start stop to przydatne jak sie zapisuje bo tak to kazde odpalenie to trzeba wyłanczac najbardziej mi na tej funkcji zalezy sprobuje ich naciagnac w aso

- - - Updated - - -

CO do klapki wlewu to często gęsto nie otwiera się. Muszę kilka razy pozamykac autko albo mam patent dociskam klapkę otwieram auto z pilota i klapka puszcza. Żałosne i na serwis jadę.
Jeżeli chodzi o klapkę schowka NAVI do poza tym iż ciężko się otwiera i zamyka to ok. I tak w sumie wogole go nie używam.

ściągnij gumowe odbojniki dociskające do pokrywy schowka i problem zniknie. Ja to zrobiłem na samym początku bo te moim zdaniem zbędne gumki tylko pogarszały komfort użytkowania. Co do klapki paliwa to jeśli problemem jest wyłacznie nie odskakiwanie po nacisnięciu (zakleszczanie w prowadnicy) to wystarczy lekko podpiłować plastikowy ślizgacz od wewn. strony klapki jesli się blokuje (tak było u mnie) i najlepiej jeszcze przesmarować jakimś smarem

Ostatnia edycja:
ściągnij gumowe odbojniki od pokrywy schowka i problem zniknie. Ja to zrobiłem na samym początku bo te moim zdaniem zbędne gumki tylko pogarszały komfort użytkowania. Co do klapki paliwa to jeśli problemem jest wyłacznie nie odskakiwanie po nacisnięciu (zakleszczanie w prowadnicy) to wystarczy lekko podpiłować plastikowy ślizgacz od wewn. strony klapki

Co do klapki paliwa to nie jest problemem odskakiwanie tylko wogóle nie pracuje silniczek. Jak docisnę klapkę to jakby komp widział to i zaczyna reagować silniczek i odskakuje. Więc nie wiem czy wina w silniczku czy ze sterownikiem. Zobaczymy co serwis na to.

Jakim silniczku - tam jest zwykły rygiel do blokowania i zatrzask który reaguje właśnie na naciśnięcie klapki. Czasami warto WD40 psiknąc...

Akcja serwisowa dot. wgrania nowego sofu ze względu na kłopoty ze sterowaniem wycieraczkami dotyczy samochodów z czwartego kwartału 2012 i wszystkich z rocznika 2013. przynajmniej taką informację uzyskałem u dilera. Moja bella też się łapie i poprawkę będę miał zrobiona we wtorek.

Byłem swoim autem w ASO i niestety do modeli ktore nie łapią się na w/w aktualizację nie ma możliwosci wgrania tego . Wi-tech po połączeniu sprawdza auto po VIN i jesli jest aktualizacja to sciąga ją bezposrednio z serwera i wgrywa . Jesli aktualizacji nie ma do konkretnego auta to nie da sie jej ani sciagnać ani wgrać. Pozostaje chyba czekać z nadzieją że może wypuszczą jeszcze poprawki do modeli 2010/2011 choć mam wrażenie ze support AR olewa auta po gwarancji ,chyba im się nie kalkuluje siedziec nad tym ...

Ostatnia edycja:
Ja byłem tydzień temu na wymianie oleju i podobno mam wgrany ten nowy - w sumie nawet mi się nie chciało sprawdzać, ale może dzisiaj zobaczę.

EDIT: No i może coś tam aktualizowali, ale stan S&S się nie zapamiętuje.

Ostatnia edycja:
Mi wczoraj powiedzieli w ASO ze jesli mi to przeszkadza ten start stop to mam podjechac w sobote za tydzien i sprubija go zmienic wiec pojade i zobaczymy

A co Wam przeszkadza w start&stop ? Dajcie linka do tematu, jeżeli tutaj odpowiedź byłaby off-topic.

Dzisiaj po wizycie w ASO moja Julka nie ma akcji serwisowej ale powiedzieli ze nie oficjalnie kazdą Julke można zaktualizowac w ramach gwarancji za free. I oczwiście S&S będzie zapamiętywał.

Daj znać jak Ci to już zrobią a co najważniejsze w jaki sposób. Mi w Aso tłumaczyli to tak, jesli system nie widzi aktualizacji do konkretnego auta to może właśnie dlatego że istnieje ryzyko że wgrywając go do innego coś co było dobre zacznie źle funkcjonować lub wogóle komputer padnie i dopiero będzie problem bo całego softu do kompa nikt nie posiada . Upgrade jest podobno do aut z problemem wycieraczek, pytanie jak się zachowa w aucie w którym ten problem nie występował. Jesli masz auto na gwarancji to pół biedy, najwyżej wymienią komp jak coś pójdzie nie tak. W każdym razie napisz jak bedziesz po

Koledzy ja byłem w srode w aso i jeden z mechanikow mi wytłumaczył ze jesli bardzo przaszkadza ten start&stop to jest mozliwosc wyłaczenia go mechanicznie trzeba podniesc klape i przy aku po prawej stronie jest malutki kabelek i trzeba go wypiac to ten co mierzy stan aku i wtedy start&stop sie nie włacza a kontrolka zadna sie nie swieci on jezdzi na tym cały czas na wypietym

Amortyzatory
Powrót